vezano za tarantina (da, Dado, death proof je sranje, iako mnogo manje od hangovera
i da, planet uzasa je prejebena zabava), njemacko izdanje Pulp Fictiona na blu-rayu cista je perverzija. slika je nenormalno nenormalna
, i ako ti je film drag, bit ce ti posve nov dozivljaj. sad ce i americko, ali bolje ne mere.
red je da najavimo za 15. rujna i jedan od vrhunskih klasika svih vremena na bluu: ben hur stize u svoj svojoj raskosi.
na amazon.uk oko 120 kn, a s obzirom na to sto se sve nalazi na tih 100 Gb, ultrajeftino. za sve filmoljupce, nezaobilazan primjerak u kolekciji.
sto sam nedavno gledao? francuski PREY, primamio me sadrzaj i kratkoca, oko 75 min. ipak, tezak prosjek, ne isplati se gubiti vrijeme.
odgledao i tora, cak. nema nista u sebi - prazna ljustura, ali je branagh bio i ostao majstor vizualizacije, bilo da je rijec o shakespeareu ili marvelu. isplati se pogledati no samo u HD. 5/10.
stovise, i x-men: first class mi se relativno svidio. davno sam raskrstio s njima, ali kazali mnogi "ovaj ti je mnogo bolji, kunemo se". i jest.
a kako sam turboslab na temu kubanske krize i gutam alternativne razvoje događaja u svim oblicima za taj umalo koban (po ruse i sve europljane) listopad 1962., tim više. stoga, ugodno iznenađenje. 7/10.
jedan stari film, the wicker man s c. leejem (ne ono njesra s cageom). vrlo neobican film. da u prvom dijelu ne pjevaju (o bozi), bio bi cista desetka.
uzivah i u dead manu na bluu. nevjerojatno, neki urnebesni pozadinski dijalozi (ona tri razbojnika retarda koje vodi onaj odjeven u bakicu, pa sto taj sve melje - to se na dvd-u uopce dobro ne cuje!) obaraju s nogu. covjek mora biti totalno napusen da tako nesto snimi. za gledanje, nije nuzno.
i najbolje od novoga gledanog u zadnja dva tjedna: BEREAVEMENT. 9/10. gledati, i opet gledati.
damn, rijec ima cak 4 slova E u sebi, sto cete više? (erotic extasy and excitement with unusual erection)
salim se, film je uzasno sumoran i tezak za gledanje u smislu da je veoma šokantan, ali zato vrlo zanimljiv i vuče ono naše primordijalno animalno na još...
a proslog mjeseca jos sam i jedan od najjacih noira svih vremena, kiss me deadly... stara dobra crno-bijela vremena. film je cisto savrsenstvo. 11/10.
Nice view from hell.