Ove slike su iz filma iz 1951. godine što sam bio stavio gore, a mogu stavit i moj komentar kako sam pisao 2012. godine o "Stvoru", pa mislim da nije na odmet:
Stvor (1982.)Zemljina orbita, prije nekoliko tisuća godina. Svemirski brod obrušava se iznad Južnog pola... Antarktika, zima 1982.
Norveški helikopter grozničavo progoni psa pobjeglog iz baze uzalud ga pokušavajući eliminirati prije nego dotrči do članova američke znanstvene ekspedicije. Pritom jedan Norvežanin pogine od loše bačene granate, a drugog ubije Amerikanac Garry nakon što izbezumljeni čovjek počne pucati snajperom po američkoj bazi.
Pretpostavljajući da se norveškoj ekipi dogodila tragedija, pilot R. J. MacReady i liječnik, dr. Cooper, smjesta odlete na mjesto događaja uvjerivši se da je tamošnji tim doživio pravi pokolj ostavivši iza sebe neobičnu gromadu leda.
Istodobno, pas kojeg su Amerikanci prihvatili nakon tragične potjere pretvori se u stravično stvorenje čije je podrijetlo sve samo ne zemaljsko, pa američka baza u trenutku postane krvavo poprište bitke između ljudi i tuđinca za kojeg dr. Blair zaključi da posjeduje sposobnost savršene preobrazbe u druge životne oblike...
tv.profilMan is the warmest place to hide.
Look closely at your neighbours. Don't trust anybody.
The ultimate in alien terror.@Reem - meni najbolji film svih vremena, ikada
Ja ga mogu gledati 100 puta i uvijek mi je dobar. Jako su dobri efekti u filmu s obzirom na vrijeme kad je sniman film (1982.). Carpenterov Stvor je prema mnogima najbolji psihološki SF/horor ikada snimljen, samo je Carpenter mogao i uspio stvoriti takvu klaustrofobičnu atmosferu punu napetosti, straha, panike i tjeskobe. Kurt Russell je ostvario jednu od njegovih najboljih filmskih uloga. Kraj sam po sebi je izuzetno jeziv te nepredvidiv pošto i dalje ostavlja dojam da stvar sa Stvorom nije gotova..
Nažalost, film je izašao u isto vrijeme kad i Spielbergov E.T. tako da je dosta podbacio na kinoblagajnama. Nakon 30 godina napravljen je prednastavak koji prati priču prije ovog Carpenterovog originala.
Glazba iz Stvora je zakon, poput nekog otkucaja srca, savršeno se uklapa u atmosferu filma
https://www.youtube.com/watch?v=meU2gAU7XssStrike first. Strike hard. No mercy.