Ma prvi Mad Max ima svojih mana, malo dosadna sredina. Ali onaj početak, prekultna scena s nightriderom. I am nightrider,
https://www.youtube.com/watch?v=sOi1l_Dkl-APa ona scena kada Max daje otkaz: mi smo legende, Max. Takvi se više nikad ne vraćaju.
Lol, taj dijalog sam izjavio danas kolegi koji je dao otkaz na poslu, našao je bolji posao. :(
A scena s njegovom familijom mi je i danas šokatna. Duboko me se dojmila, je da bi puno bolje to napravio uz muziku, Ali klasik kada stane na noge i krene u osvetu. S obzirom na budžet, još je i odlično napravljena.
Drugi dio je već krenuo u postapokalipstične vode, ali radi tog nastavka sam i zavolio postapokalipstičnu tematiku. A i scena kada Max sav izubijan, polumrtav i slijep na jedno oko vozi kamion. I zna da ide u smrt. Epska scena.
Treći dio je najslabiji nastavak, ali Tina turner mi je bila prilično cool u filmu. Otkačena vozila, bezvezni divlji klinci i dobra potjera + thunderdome. Makar je, treći dio je više bila akcijska komedija nego pravi mad max nastavak.
Za četvrti nastavak sam napravio pješke sigurno 7 km, stigao na vrijeme usprkos gužvi na blagajni i taman stigao kad su završile reklame. Poslije kad sam izašao iz kina, žalio sam što sam se toliko forsirao da idem pješke izvan grada do kina. Tom Hardy nije bila loša zamjena za Mel Gibsona. Film je čak dobro počeo, ali jednostavno, nije mi sjeo. Morati ću ponovno sve pogledati s obzirom da sam kupio sva četiri filma za manje od 100 kn.
Kroz život nećemo proći živi i neoštećeni. Kako onda shvatiti život ozbiljno?