Aha, ti brojčani (PPV) eventi su najjači eventi i uvijek u glavnoj borbi (zadnjoj borbi večeri) mora biti borba za pojas, znači jedan od prvaka brani naslov. Zna biti i u co-main eventu također takve priredbe isto borba za naslov. Kod nas Nova tv, odnosno njihov gol.hr gotovo pa sve UFC prenosi, i one manje priredbe
Što se tiče Smitha, inače ima dobar cardio, ali obično ti cardio dosta strada u borbi ako primiš udaraca. Recimo, ako si pomno pratio, Smith je primio dosta neugodnih low kickova i poslije je izjavio da mu je noga "uništena" i da je jedva mogao stajati, zato je i ostao na kraju dolje na podu ležati
ali inače sjajn borac i jako atraktivan, milina za gledat ga.
GSP se bio umirovio još tamo 2013. godine nakon još jedne obrane naslova u nizu, mislim da je bila 9.obrana naslova u nizu. Najbolji welter borac (77 kg) ikad u povijesti UFC-a, ali i općenito MMA-ja. Ali i po meni on je kad pričamo o borilačkim sportovima, on je GOAT (
Greatest
Of
All
Time), nesumnjivo. Valjda mu je bilo došlo do zasićenja borbi i želio se umiroviti neporažen.
Prošle godine, 2017. se odlučio vratiti i to u napadu na pojas srednje kategorije (84 kg), pojas kojeg je u tom trenutku držao Bisping. Iako je gotovo 4 godine prošlo otkada se zadnji put borio, svi su mu savjetovali da se ne vraća i da to ne čini, kao ring rust, puno je to vremena bez borbi, ali to je njega još više motiviralo da se vrati. On nije kao ostali sportaši koji kad nema borbi pa ide i po klubovima, on je stalno u treningu i uvijek gleda kako napreduje. Prošle godine na UFC 217 je upisao povijest, uspio osvojiti i pojas srednje kategorije, što je samo potvrdilo da ring rust ne postoji ako si pravi u glavi i ako si predodređen da budeš šampion
Poslije je zaradio neku ozljedu pa nije branio pojas, ali mislim da je to i bio ugovor samo na jednu borbu, iako mnogi nisu vjerovali u njega. Ne znam što je u međuvremenu bilo, ali upravo danas se pojavila vijest:
Quote:KHABIB vs. GSP in the works. This is all that is known at the moment
http://www.profightstore...ma-za-borbu-/30572.aspx
GSP je inače borac koji je bio magnet za PPV. Kad se on nalazio u glavnoj borbi na tom i tom cardu, znao si odmah da je sve rasprodano i da će PPV brojke biti odlične. Borac koji je to uspijevao bez ikakvog trash talka, ljudi su ga baš voljeli. Osim njega, magneti za PPV su bili Lesnar, Ronda i naravno Conor.
Ima samo 2 poraza u karijeri i to od legende Matta Hughesa (kojeg je poslije naslijedio), te jako iznenađujući poraz od Matta Serre 2007. koji je, malo će čudno zvučati, jako dobro došao tad jer mu je preokrenulo cijelu psihu, što se tiče karijere, treniranja - otada je postao skroz bolji borac i više nikada nije izgubio. Jako je bio dominantan i nema tog borca kojeg nije mogao srušiti u parter. U 5.rundi je radio kao da je prva runda, cardio savršen.
Kad je bio tada izgubio od Serre, naravno, čekao se revanš. On je inače francuski Kanađanin što se vidi i po imenu
Georges St-Pierre, a upravo je taj revanš protiv Serre bio u njegovom rodnom gradu Montrealu (Kanada). Našao sam taj njegov entrance, malo gdje si znao vidjeti ovaku ovaciju gledatelja kad neki borac ulazi u kavez.
Ako imaš one slušalice za mob ili bilo kakve, stavi i pogledaj ovaj kratki entrance te večeri, tu je zadnji put ulazio kao izazivač. I pojačaj naravno zvuk do kraja, ja se uvijek naježim kad gledam ovo
40 sekunda videa - gledatelji u dvorani ga vide na onim velikim ekranima i kreće ludilo
46 sekunda - on ih pozdravlja, uzvraća pozdrav
1:13 min - ulazi u dvoranu, ovacije idu do neba
VIDEO:
https://www.dailymotion.com/video/x6ex75
Kako sam rekao da je francuski Kanađanin, mislim da sam negdje pročitao da je ova pjesma rađena isključivo za njega, za tu večer. Kreće sa stihovima "Im back, im back.." kao vratio sam se, došao sam po svoj pojas, došao sam po osvetu, kao tako bi se moglo protumačiti, a pjesma je na tom jeziku (francusko/kanadski, neki rap valjda, zove se inače stvar Numéro 1).
Poslije njega ulazi Serra tada kao prvak i kreće ova njegova stvar:
https://www.youtube.com/watch?v=SxpcNRQIlqg
Neki miks sa Rocky mjuzom, eeee, sva publika buuuuuu, a taj Serra se samo osmjehuje, ono ludnicaaaa
Ostalo je povijest, izdominrao ga potpuno, prebrz je bio za njega, pogledaj ovaj superman-punch i leg kick u istoj akciji:
Te završetak nakon što ga je izdominirao, koljenima u parteru:
-
-
Ispričavam se na podužem postu, ali kad se o UFC-u priča, pogotovo o GSP-u, mogao bi pisati/pričati danima
Strike first. Strike hard. No mercy.