Pročitao:
Extra 228 i 229
U Darkwood dolazi jedan "prorok" i sve nesreće što nagovijesti, one se obistine. Ali Zagor u to ne vjeruje, ipak u jednom trenutku i on sam ne zna što da misli, a zanimljivo da je u tom jednom trenutku Čiko taj koji je glas razuma i pomaže Zagoru da se "sabere" te da odlučno krenu porazit neprijatelja. Glavni cilj zločinca koji u pozadini djeluje je iseliti sva plemena iz Darkwooda, sve stanovnike ukljućujući i trapere ne bi li na taj način jeftino kupio zemlju, a prodao je po masnoj cijeni, zapravo jedan od češćih motiva u Bonneliju.
Priču je crtao Segna i pisao sam da mi je on dosad najgori crtač na Zagoru, ali nekako uspijem se fokusirat na priču i potrudit da mi to ne smeta. Zanimljivo da je i u ovoj priči Zagora ugrizla zmija, a ako se sjetimo priče (koju je isto Segna crtao - slučajnost?!) "Masai killer", tamo su ga isto izgrizle zmije - počinjem zaključivati da ih Segna voli crtat, možda su mu one neki trademark. A ako se ne varam, u priči "Posljednji Viking" je isto crtao on, ona čudovišta, ali bila je i jedna golema zmija u vodi ako me sjećanje dobro služi.
Zagor Kolor 1: Duhovi kapetana Fishlega
Odlučio sam malo krenuti i sa ovom edicijom, koja zasad kod nas ima 6 brojeva. Koliko sam uspio skužit, almanah edicija je ugašena nakon 14 brojeva još tamo 2011. u Italiji, a 2 godine kasnije je pokrenuta ova nova edicija "Kolor Zagor" koja je kao odgovor na novi projekt nakon ukidanja almanah edicije. Kolor Zagor, edicija koja se koncentrira na sporedne likove iz Zagorova svijeta.
Moram priznat da mi se ovaj prvi broj jako svidio. Pogotovo crtež (Walter Venturi) koji je fenomenalan, a isto tako i boja koja ovdje odlično paše. Isto tako i atmosfera u stripu gdje u uvodnom dijelu vidimo čak i pahulje sniijega, a nešto kasnije, vlada nevrijeme, kiša sa učestalom grmljavinom što ovu priču diže na jedan viši nivo. Pošto postoji neka misterija, tajna koju Fishleg želi ispričati samo Zagoru i Čiki, a i ovdje saznajemo kako je Fishleg dobio taj svoj nadimak i kako i gdje je izgubio nogu. Uglavnom, jako sam zadovoljan ovom pričom, preporučujem čitat navečer (još ako kiša pada, a i da se čuje koji grom u pozadini - uvjeti idealni za čitanje ove ep).
Extra 230 i 231
Zagor odmah na početku saznaje da je Čiko otet i kreće za njim u potragu, slijedeći tragove zločinaca. Uskoro saznaje da su ga oteli jedni indijanci, ali kao ucjena da Zagor učestvuje u njihovom plemenu u jednom sportskom natjecanju protiv drugog plemena. Upravo taj dvoboj je smislio zapovjednik utvrde tog područja, ne bi li ikako spriječio da ta 2 međusobna plemena krenu u rat (zbog teritorija za lov).
Zabavna priča u kojoj isto postoji taj natjecateljski duh, ali igrom slučaja Čiko saznaje da ovo drugo pleme ima druge planove..
Bignotti je ovdje dosta dobar, lijepo je prikazao okoliš, samu prirodu dok Zagor putuje na sjever. Priča isto dobra, dosta napeta u trenutku dok čekamo Čika da pronađe utvrdu i javi prave namjere ovog drugog plemena.
Strike first. Strike hard. No mercy.