Keziah wrote:Također bi nadodao da su naslovnice Dylana od promjene crtača jako loše.
Meni se sviđa ova sa zelenim bićem, ali vjerujte u velikoj sam manjini.
Naravno da nastavljam s kupnjom ali da je dobro i nije dobro.
Mislio sam da će biti bolji ali nije. Usudio bih se reći da čovjek fušari, a za to imam jake argumente u pozadini naslovnica.
Da ne ponavljam stalno istu priču, ovdje ću se samo osvrnuti na gore boldanu rečenicu.
Pasquale za svaku naslovnicu pošalje dvije skice i mi onda odaberemo s koje dvije želimo da ide do kraja. Recimo, alternativa za 37. knjigu bila je naslovnica koja se odnosi na epizodu “Arakne”, a za 38. knjigu alternativna naslovnica odnosila se na istu epizodu (“Bliski susreti”) ali scena je bila potpuno drukčija (Dylan i “čudovište” u klinču). E sad, obje te naslovnice čak i u tim nedovršenim skicama imaju više detalja od ovih koje smo odabrali, no nama su ove dvije objavljene bile bolje i to je to. Naravno, da smo eventualno išli s te dvije koje su na kraju ostale samo kao radne verzije, možda bi netko bio zadovoljniji, a možda bi opet s druge strane netko rekao da su mu “preobične”, “već viđene”, “neinventivne” itd., tko zna...
Primjerice, neki od stripofila/forumaša su vidjeli uživo te druge skice i rekli su da bi barem jednu od njih drukčije odabrali od nas (jedan je rekao da bi odabrao obje alternativne), ali... Na kraju smo mi ti koji donose odluku za sve, pa tako i za ovo. Ako se stav većine kupaca našeg izdanja poklopi s našim - sjajno, jako nam je drago, a ako ne - jebiga, nadam se da ćemo biti kompatibilniji sljedeći put.
Ukratko, da se vratim na onaj početak i priču o fušu, to nipošto nije točno, a ni sama količina nečega u pozadini nije u apsolutnoj korelaciji s činjenicom je li nešto fuš ili ne. Uostalom, da je tako onda bi mnogi poznati autori (barem za dio svoga opusa) mogli biti prozvani za fušeraj. Naravno, možemo prihvatiti da se nekome Pasqualeove naslovnice ne sviđaju, isto kao što možemo prihvatiti i kao što smo se naslušali od razno-raznih pojedinaca da im se ne sviđaju Parlovljeve, Darkove, Robertove, Brindisijeve, Roijeve, Ferrijeve, Villine, Gigijeve, Mastantuonove, /umetni-bilo-čije-ime/ itd., no isto tako zadržavamo pravo i da se ne složimo s nekim od tih razmišljanja.
Live and let live!