danant wrote:U zadnje vreme se u Srbiji pojavilo dosta Mister No knjiga period 61-70. Zna li neko da li su to pirati?
Nisam video Tex knjige 1 i 2 piratske. Do sada sam imao priliku da vidim samo one knjige koje nemaju naslovnice unutra (Almanahe)
Da li su uspeli da piraterizuju Mister noa posto bi im se isplatio jer su cene za pomenute dosta visoke?
Da bismo mogli reći jesu li to pirati ili ne morali bismo ih vidjeti uživo, a to se inače lako da primijetiti preko usporedbe vrste papira, uveza, tiska, margina, unutarnjih naslovnica itd. Dakle, pronađi nekoga u koga imaš povjerenja (a da ima originalno izdanje) i onda ga zajedno usporedite s tim koje se prodaje. Ako je doista riječ o piratu, svaki iskusni kolekcionar otkrit će to za tren oka.
Inače, sve dosadašnje piratske primjerke naših izdanja, a za koja smo nedvojbeno utvrdili da to jesu, predali smo nadležnim službama koje su specijalizirane za takve slučajeve i oni odavno rade na suzbijanju toga.
Naravno, i ti i svi ostali koji sumnjate u autentičnost nekoga našeg izdanja koje se pojavilo negdje u prodaji, slobodno nam se javite na
info@libellus.hr s informacijom gdje se to prodaje (link) pa ćemo vam odmah javiti možete li biti sigurni da je to original ili ne, a ako ni mi preko tog linka ne budemo mogli procijeniti je li riječ o originalu ili piratu (a to se vrlo često zna dogoditi jer fotografija zna zavarati budući da se katkad na njoj nalazi jedno, a prilikom slanja poslije bude nešto sasvim drugo) onda ostaje samo opcija da ga uživo pogledate zajedno s nekim u koga imate povjerenja.
Generalno, naš savjet za sve kolekcionare je uvijek isti: “Ako niste 100% sigurni da je riječ o originalu - ne kupujte.”
Nadam se da sam barem malčice pomogao.