I moram se još malo osvrnuti na ovih par "tvrodokornih"
Nathanovaca koji se uvijek nešto žale (da, Jerry, mislim i na tebe
).
S obzirom na tematiku koju volite očekivao sam od vas malo šire obzore, primjerice da vidite koliko je Nathan zapravo privilegiran junak kod nas.
Ne, pri tom ne mislim na to da je jedini junak koji izvorno ima najmanje tri ili više edicija odnosno popratnih izdanja i da ih sve pratimo.
Pri tome mislim prije svega zbog kratkih priča u našem super booku 11. Što je tu čudno ili neobično? Pa puno toga...
Postoje i druge kratke price od Martina u toj biblioteci ali to su priče koje su prikupljene i objavljenje u Italiji u jednoj od Bonellijevih edicija (extra),
dok su ove priče iz super booka kod nas ugledale svjetlo dana prije svega zahvaljujući dugotrajnom i velikom angažmanu Dade A.
Prikupljao je materijale od autora, kontaktirao redakcije i uz nesebičnu pomoć našeg prevoditelja uspio sve to prikupiti i uz detaljnu obradu uspjeli smo
to objaviti ovako kako to sad poznajete u knjizi super book 11. A takvo izdanje ne postoji ni u Italiji!
Postoje takve priče i kod drugih junaka, recimo Texa
, Dylana, Zagora...
Dok su druge izdavačke kuće odustale od Nathana kod nas je ispao primus inter pares među našim junacima.
I onda se neki žale i žugaju još protiv Texa...
Džaba vama SF Nathan i onkraj obzora kad ne vidite dalje od prozora...