laura10 wrote:kupio sam ovaj komplet 3 knjige
procitao prvu i to mi je bilo ok,malo previse psovki al dobro,procita sam
krenuo citati drugu knjigu i sve super,pucacina,spasava onu curu kojoj indijanac vadi oko,malo ispraznija se poslije na kolegicama....sve super i onda dode scena gdje indijanac ubija ili jos tocnije zakolje svog sina(7-8 god star,mozda i manje) i samo sam zatvorija i reka" rodjo moj ides na prodaju jer ja te vise nikad otvoriti i citati necu taman da si neznam kakvo remek djelo"
kamo srice da ga nikad nisam kupia /otvoria :(
ovo je naravno moje misljenje o stripu(nikako o izdavacu i kako je izdanje odradeno) i necu ga promijeniti
toliko od mene
Zao mi je da ti se nije svidio jer je zbilja remek djelo. Problem je sto je to unutra doista bila realnost, koliko god okrutna bila i jest, ali je bila takva.
Procitao sam puno knjiga i pogledao dosta dokumentaraca o Indijancima i opcenito o Westernu, i smatram da Deadwood Dick odlicno opisuje stanje tog vremena.
Nije to nikakva romantizirana i politicki korektna verzija opisa Divljeg zapada vec pravi, prljavi, krvavi western kakav je i bio.
Mozda nije za svaciji zeludac, ali kao da su ikakvi ratovi i sukobi za bilo ciji zeludac osim za zvijeri u ljudskom oblicju a takvih je bilo i bit ce uvijek vise nego dovoljno, nazalost.
E sad tebe je zgrozilo jer Indijanac ubije svog sina kako ne bi bijelcima pao u ruke a i sam se onda sprema za smrt?
Kako ti to opisujes ispada kao scena klanja vlastitog djeteta sto nema veze s onim sto je u stripu. Istina je da Indijanac ubija svog sina da ne padne bijelcima u ruke
ali nikakve scene klanja nema niti se uopce vidi kako ga ubija i na koji nacin ga ubija. Izuzev krvavog noza ne vidi se nista drugo. Pa ne znam od kud tebi to da ga "zakolje"?
Svi krvavi sukobi i ratovi neizbjezno nose sa sobom horde divljaka koji pljackaju, siluju, vade oci, rezu vratove, ubijaju nedužne, bespomoćne.
U svojoj nemoci znalo se dogoditi da ljudi svojim bliznjima kao i sebi oduzmu zivot kako nebi pali u ruke neprijatelju jer su znali da ih ceka gore od brze smrti.
I naravno da je DD osim sto je remek djelo i tezak strip i nije samo za "ubit vrijeme". I mogu shvatiti da to nije western strip kakvog zelis citati.
Barem sam uvjeren da ces naci kupca vrlo brzo, broj 2 je rasprodan...