[quote=shizma]Samo da nebi diskusija završila potezanjem revolvera i razbijanjem stolova i čaša.
Imam jedan prijedlog (računajte da nisam u izdavačkim kućama i ne znam kako to funkcionira).
Dakle, reprint u "lotovima". Recimo deset, dvadeset brojeva nasumično nečega što ste izdali, čisto da nas ne dočeka, svaki put kad hoćemo kupiti neki strip (kao neki dan što sam spomenuo Rio Negro od Mister No), nedostupno. Umjesto toga da se Vaša izdanja mogu jednostavno kupiti od Vas, a ne tražiti po aukcijama na kojima, realno, dosta njih zarađuje na Vašim izdanjima prodajući polovičan proizvod (koliko god da je očuvan nije iz "magaze"
) za veliku i nerealnu cijenu.
Pa kako se prodaju određeni brojevi tako Vi, "na veliko" printate nove, u onim "lotovima", primjer, deset brojeva Mister No, dvadeset brojeva Nathan Never, petnaest brojeva Zagora itd. Zar nije ovima koji printaju nebitno što printaju, nego količina, koja na kraju krajeva smanjuje cijenu samog printa.
To bi bilo fantastično kada bi bilo izvedivo. Mislim da bi ljudi kupovali stripove,ote] ne samo da ih slažu na policama, nego da ih čitaju, a ovi što slažu mogu i dalje slagati a neće pak tako lako moći prodavati za nerealne i smiješne cijene kada im dosadi strip na polici.[/qu
Kolega u dosta toga se slažem sa tobom po pitanju reprinta pojedinih stripova iz raznih edicija koji stvarno pretjerano divljaju i još kad mi napiše nečitan strip.Ali ovo o slaganju na police ne možeš gledati tako u globali.Ja ih isto slažem i već sam spomenuo da mi od komplet Zagor biblioteke fali jedan broj a nisam još pročitao ni jedan.E vidiš ja uopće nemam namjeru prodavati svoju kolekciju iako je složena i nepročitana a samim tim nemam namjeru zaraditi neke novce.Kupujem gomilu stripova a prodajem samo one kojima se nikada više neću vratiti , što će reći razočarao sam se u priču ili crtež koji mi je jako bitan.Razlog što nisam počeo još čitati je jednostavan.Kao prvo nema se više vremena kao kad sam bio školarac , drugi razlog , većinu dosad izašlih Zagora znam napamet.Dodat ću još da to imam sve u extra Zagoru ali ova Libellusova kolor biblioteka od Zagora je za sva vremena, teško da će neka izdavačka kuća nadmašiti ovako lijepo izdanje, a kad krenem sa čitanjem neću izaći iz Darkwooda par mjeseci he he.