ZoranC wrote:Moj najveci problem, mozda veci i od cijene prema kupcima je, da meni nije 20 godina i da bih zelio procitati kraj prije Doma za starije. Ili kako se vec moderno zovu te ustanove. Aj, jbg., ne govori se ovdje o 3000 strana u jednoj knjizi, 400-500 je dovoljno. Eno Dvoboj na Pantanalu je isto tehnicki dobro odradjen. Sve mi bolje zvuci od 100 knjiga po 96 strana.
Citirat ću te:
ZoranC wrote:Sto reci, ako je koncept do sada bio kompletna prica u jednoj knjizi, a zasuti smo bili pojedinacnim epizodama, onda je red da se nastavi s konceptom i dolazeca saga poslije Crvenog vjetra bude objavljena u jednoj knjizi. Tehnicki se da sve uvezati kad je stamparija kompetentna. Pa nek onda pojedinacne epizode opet idu jedna po knjizi.
Puno je to više od tih naknadno spomenutih “400-500”.
Točan broj je 2500-3000, da ne zbrajam sad precizno.
A što se sporosti/brzine tiče, evo triju mogućih scenarija koji pobijaju teorije koje se mogu čuti da će “2-u-1 ili 3-u-1 izdanja ubrzati privođenje kraju serijala, a da će pojedinačne knjige usporiti sve to”:
- Opcija 1 - Prelazak na verziju 2-u-1 i objavljivanje npr. 7 knjiga godišnje. Total: 14 originalnih brojeva.
- Opcija 2 - Prelazak na verziju 3-u-1 i objavljivanje npr. 5 knjiga godišnje. Total: 15 originalnih brojeva.
- Opcija 3 - Sve ostaviti kao što jest i objavljivanje npr. 12 knjiga godišnje. Total: cca. 15 originalnih brojeva (ne da mi se računati precizno, previše posla je još pred nama do kraja godine i doslovno nam je svaka minuta bitna).
Bit svega je da ste uzeli krivu premisu kao početnu postavku. Naime, ako smo mi dosad objavljivali npr. 8-10 normalnih knjiga MNo-a godišnje (s cjelovitim pričama koje u prijevodu znače cca. 15 originalnih brojeva), to ne znači da bismo ih također toliko objavljivali da je u pitanju koncept npr. 3-u-1 jer u našoj produkciji nije osnovni element broj knjiga, nego broj stranica koje je moguće u zadanome vremenskom razdoblju odraditi.
Sve u svemu, jedina prednost za kupce kod opcija 2-u-1 i 3-u-1 je cijena, ništa drugo. Sve ostalo vuče na stranu da nastavimo kao što smo i započeli...
Ali naravno, i dalje ostavljamo mogućnost razgovora. Uostalom, zato smo i otvorili cijelu ovu temu.