laura10 wrote:pozz
imam jedan malo veci problem pa bih zelio podijeliti tu ,mozda netko ima ili je imao slican problem
inace kako zivim van HR tako mi i paketi stripova putuju kroz razne zemlje
konkretno poslan mi je paket prije mjesec dana i danas je dosao sav mokar(tj.kao da je stajao na kisi,unutra je bilo vode)
stripovi su bili odlicno zasticeni(striropol,najlonska folija + kesice s mjehuricima u kojima su dodatno bili zasticeni stripovi)
no nazalost paket je lezao u nekom skladistu u vodi ili na kisi gdje prokisnjava
isti takav slucaj sam imao prosli Bozis u 12 mjesecu kada je ista situacija bila s time da su unutra biti i pokloni za djecu
buduci da HP nedaje vise da se naznaci vrijednost paketa(max je bio 3000kn) pa me zanima koja je daljnja procedura s ovakvim situacijama
netrebam ni reci da su unutra bile 2 zadnje LL ture plus kiosk zadnjih 5mjeseci(zasigurno puno vise novca potoseno nego nekadasnje osiguranje)
tko mi sad treba platiti odstetu,posta ili prodavac??
i pitanje na koju mogu odgovoriti DADE da je recimo ovo njihov slucaj da znam kako ide to kod njih
hvala svima unaprijed
Uff... uvijek me prodje jeza kad procitam nesto ovakvo.
Imali smo i mi losa iskustva s dostavljacima, srecom ne precesto ali to je uvijek mucna tema, kako za kupca tako i za prodavaca, jedino dostavljaca uglavnom zaboli ona stvar.
Po zakonu a i po logici odstetu ti treba nadoknaditi posta odnosno dostavljac. Prodavac nema nista s tim ako je on odradio svoj dio kako treba kod pakiranja.
A koliko vidim kod tebe je to prodavac uradio sve kako treba i sva njegova odgovornost prestaje u trenutku kada preda paket na postu ili dostavljacu.
Ostetu treba traziti od poste u tvom slucaju a to zna, nazalost, biti dugotrajan i mucan proces. Nama su jednom platili odstetu (dostavljac) 76 kn za stripove vrijedne 2500 kn.
To je procijenila njihova komisija i ima li smo mogucnost zaliti se blabla i ujeo vuk magare, tako da se nekad nismo ni zalili jer srecom nije to tako cesto.
Sto se tice tih nasih iskustava uvijek smo nasi zajednicki jezik s kupcima, nesto bi oni naknadno narucili nesto bi mi rijesili ali nama je to barem mrvicu lakse jer je rijec
samo o nasim knjigama. Prodavacu je puno teze jer bi prakticno on svojim novcima morao ponovo nabaviti izdanja od svih izdavaca ako su uopce dostupna.
Zato ja svima sugeriram da ne skupljaju previse izdanja pa se salju, znam ustedi se na postarini ali iskreno jedan ovakav slucaj u dvije godine unisti svu ustedu.
No iskreno se nadam da ces uspjeti rjesiti tu odstetu od poste a od prodavaca se zbilja nebi trebalo ocekivati da nadoknadi stetu jer po svemu opisanom nije ni zasto kriv.
To je moje osobno misljenje.