Marko R wrote:Dado A. wrote:A što se Mister Noa tiče, nakon što se velika većina čitatelja - što na forumu, što putem maila - izjasnila protiv mijenjanja dosadašnjeg koncepta objavljivanja, nastavit ćemo i dalje kao i dosad.
Na topicu za 112 izbrojao sam one koji su ZA 2-u-1 ili 3-u-1 ili neko spajanje za ovaj period u serijalu:
- mmihoci
- ZoranC
- BullShark
- Arbok
- channel0
- Marko R
- vladop
- dr. westax
a samo na ovom topicu:
- logo111
- ZoranC
- DRAŽEN
- bober
- Wallace
Protiv su bili:
- Sawitch
- dombac
- aeronauticar
13 prema 3 za spajanje (za sada). Koja "velika većina čitatelja"? Otvorite topic za JAVNO glasanje sa jasno formulisanim pitanjem. Biće kako Vi odlučite, naravno, ali je definitivno tuga. Gledam ovaj 112, i Lib izdanja od 90 strana su zaista greota. Korice da spojimo pa su maltene debljine kao sadržaj... Zamislite koje je to gubljenje prostora, samo korice će zauzimati pola metra na polici. O praktičnosti i ceni da i ne govorimo. Svakome ko uzme 112 u ruke, jasno je da izgleda ko siroče u odnosu na ostale epizode. A sad bi trebalo da ih bude koliko, tridesetak zaredom? Za 242 i 243 ste rekli idu zajedno, a od 244 do 273 (Manaus!) epizode ima tačno 30 brojeva. Savršenih 10 komada 3-u-1. Propuštena prilika, ali šta da se radi...
Bili bismo u prilično nezavidnoj situaciji da imamo samo 16 kupaca Mister Noa, zar ne?
Generalno, da smo htjeli biti isključivi ne bismo ni spominjali neku drugu opciju, već bismo samo nastavili normalno dalje po starom, po postojećem konceptu, i to je to. Premda mi osobno smatramo da je to jedini, najbolji put - jer po nama bi besmisleno bilo zbog tridesetak brojeva koji čine malo više od 8% serijala sad mijenjati koncept koji guramo već kroz gotovo 64% serijala - odlučili smo ipak biti susretljivi i poslušati što kažu stripofili na sve to. Razgovarajući osobno s puno njih (velika većina nema ni otvorene accounte ovdje) te nakon što nas je kontaktirao značajan broj naših redovnih kupaca putem maila shvatili smo da to nema nikakvog smisla jer opravdanja poput “zauzimanja mjesta na polici” i “niže cijene” nemaju ni približno jednaku snagu kad se na drugu stranu stavi razbijanje koncepta. I to je to.
Uostalom - kao što je jedan kupac savršeno točno detektirao - naša postojanost i kontinuitet u onome što radimo i jest osnovni razlog zašto smo toliko dugo opstali na tržištu (pomoć s druge strane nemamo), jer kupci naših izdanja uvijek znaju na čemu su. Naime, kod nas neće doživjeti opciju da krenemo npr. “s cjelovitim epizodama”, pa se prebacimo na “2-u-1”, pa onda na “3-u-1”, pa zatim na npr. meke korice i na kraju na drugi format ili ne znam što drugo sve ne... Kako smo krenuli, tako ćemo i završiti - i to je to... I to je ključno: ZAVRŠIT ĆEMO! Nećemo gasiti nešto kad broj kupaca opadne za 50, 70, 100 ili 300. Drugi bi to napravili, naravno (čast izuzecima, valjda ih ima), ali mi nećemo pa makar zadnje brojeve radili u 2 primjerka: jedan za drugoga Dadu, drugi za mene. I to je ono što smo obećali prvog dana. Mi nećemo vaše teško zarađene novce obezvrijediti gašenjem serijala jer se slabo/slabije prodaje, premda bi to bilo financijski nemjerljivo pametnije za nas. Evo, razmislite svi samo koliko ste novca dosad bacili na projekte koje je neka izdavačka kuća započela pa prekinula i čije kolekcije nikad nećete imati u cijelosti? Nemojte samo da vas zaboli glava kad izračunate...
Također, mi nećemo ni kukati, ni plakati niti moljakati da se kupi nešto naše, nije to naš stil. Tvrdoglavo ćemo gurati ono što smo započeli, premda će to značiti da neke serijale nećemo moći započeti ili objavljivati onoliko brzo koliko bismo htjeli jer da bi se pokrio svaki neprofitabilni projekt koji radimo (a ima ih), mi taj gubitak moramo pokriti sredstvima iz drugog projekta koji ide kako treba. Ali da ćemo vas zajebati i prekinuti s izdavanjem nečega što smo započeli - NO WAY!
Jasno, potpuno nam je razumljivo da bi neki od vas bili sretniji da idemo npr. s 3-u-1 ovu mini sagu, ali - jebiga - nije se rodio tko je svijetu ugodio.
Eto, nadam se da sam sad baš sve pojasnio u ime nas dvojice što se nastavka objavljivanja Mister Noa tiče i ubuduće se nećemo više vraćati na ovu temu, nego ćemo to vrijeme iskoristiti za rad na novim knjigama jer će u protivnom opet krenuti paljba “kad će, kad će”.
I na kraju, beskrajno smo zahvalni svima vama koji nas podržavate kupujući naša izdanja, jer da nije te vaše podrške godišnji broj knjiga ne bi mogao biti ni blizu onoga koji je sada.