dr. westax wrote:
Mislim da ste u Texovu kolor biblioteku uletili malo prerano i sada tražite kako izaći iz nje tj. našli ste način.
Osim toga moje mišljenje je da Tex zaslužuje da se objavi onako kako je originalno izlazio, dakle c/b i boja za one epizode koje su išle takve.
Sve ove ostale perverzije sa dodatnim koloriranjem su mi nepotrebno.
Nije to sada usmjereno samo prema vama nego to opcenito smatram takvim. Isto tako bi mislio da sada netko počne objavljivati Zagora u koloru ili ne daj bože Nathan Nevera ili nešto deseto.
Recimo da sam prije znao da će te objaviti sve Texove epizode c/b kako i zaslužuje, vjerujem da se ne bih ni uvlačio u kolor biblioteku.
Ne bih se bas slozio, jer to jednostavno nije tocno. Nismo usli prerano u to niti sad trazimo nacin kako izaci iz toga.
Ako se osvrnes i pogledas kad je izasla njihova prva knjiga (veljaca 2007) a mi smo za taj projekt znali mjesecima prije,
i nas ugovor smo dogovarali skoro godinu dana nakon izlaska njihove prve knjige (kad jos nije bilo rijeci da ce ici u vise od 50 knjiga
a da je to tocno moze se procitati i na talijanskoj wikipediji, pod Tex Willer), onda ne moze biti da smo mi s necim usli prerano i bez razmatranja.
Sam proces pocetka objave je trajao dosta dugo, pa se nasa prva knjiga pojavila tek 2009. a znate da nismo imali mogucnost to raditi sami,
vec istovremeno s drugim izdavacima. U medjuvremenu se zbilo toliko stvari oko tih knjiga koje nitko nije mogao predvidjeti.
Talijani su u vise navrata povecali broj knjiga i zavrsili na 239 a u medjuvremenu tisak s drugim izdavacima je otpao i mi smo dobili mogucnost
raditi to sami, medjutim slijedom svih tih okolonosti izgubio se nas koncept oko ove biblioteke. Ali niposto se ne moze reci da smo mi
u cijeli ovaj projekt uletjeli bez razmisljanja i prerano, naprotiv.
Isto tako trazenje i pronalazenje novog koncepta ove biblioteke, kojeg smo pronasli i koji je apsolutno sjajan,
niposto nije izvlacenje iz tog projekta, bas naprotiv. Osmisljavanjem nove vizije tog koncepta, te biblioteke, mi smo dosli u situaciju da resurse i rad
koji smo trosili na nesto sto je postalo (ne nasom greskom ili odabirom) strasno dugorocno i manje atraktivno iskoristimo u istu biblioteku
samo ovaj put bitno atraktivniju koju cemo kompletirati u puno kracem roku. Kao sto rekoh, ovakva biblioteka je slag na tortu svim ljubiteljima Texa.
A da mi trazimo nacin kako izaci iz toga, da se toga rijesimo, puno lakse bi nam bilo pojasniti kako je sve bilo i kako je doslo do promjena i ugasiti projekt.
Osvrnimo se oko sebe pa cemo vidjeti dosta izdanja koja su pogasena iz ovih ili onih razloga.
A mi ne da ne gasimo nas projekt vec ga nastojimo aktualizirati, uciniti jos boljim, citateljima zanimljivijim, jer ne zelimo se dovesti u situaciju
da nasi citatelji zbog necijih drugih (opravdanih) odluka, imaju biblioteku koja nema glavu i rep.
Nikada nije bila tajna da cemo mi raditi Texa redovnu biblioteku kompletnu, samo je pitanje kad ce sve doci na red, ali nije upitno da to zelimo
i tako smo uvijek govorili. Ako se nasom ovom odlukom o kolor biblioteci osjecas zakinut i zao ti je sto i je uopce krenuo kupovati
slobodno nam vrati kupljene primjerke i mi cemo ti vratiti novac. Jer niposto ne zelimo da se neki nas kupac osjeca zakinut.
No sasvim druga je stvar svidja li se tebi koloriranje crno bijelih izdanja ili ne, svatko ima pravo na svoj ukus...