logo111 wrote:Draž kolekcionarstva treba biti i traženje....
Osobno sam se uključio u sakupljanje Zagor LL Biblioteke tek negdje kad je izašao kapetan Zmija, dakle knjiga broj.37. Sve prethodno knjige su bile rasprodane kao i sad.
Malo po malo, strpljivo tražio, lovio po aukcijama i kroz neko vrijeme uspio sve sakupiti, uz to možda tek 2-3 knjige platio više nego im je cijena na koricama.
Zadovoljstvo takvog sakupljanja još je i veće. Uglavnom može se, uvijek ima primjeraka koji se prodaju - samo treba biti strpljiv.
Slična priča je i sa Mister No LL Bibliotekom gdje sam se uključio negdje na broju 75. Sad ih imam sve uz sličnu priču. Dakle - može se.
Nije isto bilo krenuti kad je izašla knjiga 75. , odnosno 2016. godine i krenuti danas, ogromna je to razlika. Tad je još bilo knjiga sa brojem 60+ po aukcijama i striparnicama za cijenu s korica, pa cak i manju.
Evo na primjer, Renky je te godine imao aukciju od knjige 14 do 70 za 6700 kn, što ispadne 117,5 kn po knjizi, ukljucujuci ove najtraženije sa brojem 60.
A danas, danas za te novce mozes kupiti cca knjigu 3, 60, 61, 62, 63, 64, 67, 68, ako ih imaš od koga kupiti, a to je jedno veliko AKO.
Dakle - ne može se, nekad se moglo.