Juice wrote:@Renki i Oki
Više-manje je tako. Ja koliko sam skužio do sada - te pasice ''viška'' se pojavljuju na prijelazima predzanje epizode u zadnju epizodu u pojedinoj knjizi (c/b biblioteka), a uvjet je taj da zadnja epizoda nema pripadajuću naslovnu stranicu, ali pripada sljedećem broju redovne mjesečne serije i u biti dijeli isti naslov kao prethodna epizoda. Takve pasice viška recimo isto imaju knjiga 2, knjiga 8, knjiga 9, 11, 14 itd. Isti koncept je korišten i u Tex c/b biblioteci. Vinjete ''viška'' su uglavnom uvećani kadrovi nekih prethodnih vinjeta iz epizode ili kolaž više njih. Neka me Dade isprave ako se varam.
Tako je, dobro si skužio. Kako kod tih izdanja ide kompletna priča u jednoj knjizi i taj zadnji ostatak priče kad nebi imao naslovnicu nije imalo smisla stavljati dolje nastavlja se i na idućoj stranici
kratki sadržaj kad zapravo nema prekida i nema naslovnice između. Opcija je bilo i da se ide na preslagivanje pasica ali smo ipak htjeli zadržati originalne table kako i jesu.
Pa smo se odlučili na tu opciju, mi to u našem žargonu zovemo "prijelazi" i bilo nam je bitno da bude naravno od tog autora bez docrtavanja i slično i da sve skupa prati niz priče...
Kako je vrijeme odmicalo skupili smo više iskustva pa danas se u nekim knjigama zapravo moraš dobro zagledati da to možes skužiti, nekad i ja skoro ne skužim kad naknadno pogledam.
I ponekad nam je baš bio izazov pronaći odgovarajuće kadrove jer se recimo priča tu prekine u nekoj dosta delikatnoj situaciji, ali uvijek bismo nešto dobro smislili.
Dakle, ništa nije izbačeno kod kolornog izdanja, sve je tu, samo sad idu po tri priče u jednu knjigu a ne kompletne priče pa tih naših dodanih "prijelaza" u kolornim knjigama nema niti ih treba biti.