Edi B wrote:Ako vam moze bit ikakva utjeha, mislim na vas koji niste uspili nabavit prva dva broja, vjerujem da je dobar dio naklade otišao u ruke preprodavača.
Što znaci da ipak ima nade da uspijete nabavit svoje primjerke, jer ce s vremenom krenut preprodaja, doduše pa "malo" vecim cijenama.
Vec je na aukcijama prodan jedan set za 550kn i sinoc na njuškalu za 760kn, prodan je nakon 10 minuta.
Nije velika utjeha, al opet, znajuci da nije svih 300 primjeraka zauvijek otišlo u ruke zagriženih kolekcionara, lakše se diše.
Moj savjet je da se odmah po najavi iduceg/iducih brojeva napravi rezervacija, ili vec sada, moze se napravit trajna rezervacija i nema straha da ce se izdanje rasprodati bez da ugrabite svoj primjerak.
A kao što rekoh, ova prva dva broja ce kad tad naletit.
Nažalost ova situacija je ko stvorena za preprodavače, maste brk sa svojih 5 kopija na lageru, taman da ih ubace za koji mjesec za po duplati cijenu.
Žao mi je što gazde Libelusa nisu to otisnuli u bar 400 komada. (sjetimo se ZAGOR 1200 službeno otisnutih)
Po meni bi bilo ispravno da sva izdanja imate u "STOCKU" bar po 5-10 komada za nove čitatelje ili ljude koji nisu uspjeli nabaviti u dato vrijeme.
Ja sam recimo za neke TEX kolorce koji su mi falili morao davati gore spomenutim preprodavačima fine pare da popunim.
Umjesto da ko gospon čovjek od izdavača kupim s njihovog webshopa sve što mi fali. (kao što je slučaj kod recimo FIBRE).
Povećali bi zaradu. Kupci bi bili zadovoljni. Preprodavači bi morali raditi neki posao za svoje novce.
Otisnite dio za prodaju ispod pulta, pa držite na 1 komadu stanje na webshopu i mir. Ipak smo mi balkanci neće nam smetati.