Sawitch wrote:Dado, ovo je vec ponovljen “defekt”, pa samo sugestija da se na ovo onda obraca paznja. Napravite neki sablon za proveru..
Problem je očito što većina ne zna kako se uopće rade korice u stroju i kako dolazi do nekog pomicanja. Kakav šablon za provjeru, priprema je uvijek ista?!
Kad se rade korice na tzv. koričarki gdje dolazi do spajanja presvlake (papira na kojem je otisnuta naslovnica) i kartona odnosno gdje se sve uljepljuje, sve se prvo svaki put uštimava.
Nekoliko primjeraka koji odu krivo dok se ne uštima obično se bace i kad se uštima pusti se u seriju. E sad onda u toj seriji koričenja sigurno tu i tamo se nešto dogodi, pomakne, zastane,
pa sigurno bude i odmaka od uštimanog standarda. Nitko nema ljude koji svaki pojedinačni primjerak provjerava i tu i tamo pobjegnu neki primjerci malo, ali siguran sam da se uglavnom mogu zamjeniti.
No nemoj(te) stvarati od toga priču kao da je defekt, ne obraća se pažnja, ne provjerava se. Sawitchu ovo je već ponovljena "priča" o dobronamjernim savjetima.
A moj savjet će ti biti kao i prošli put, zamijeni primjerak, zatraži od svog prodavača da to traži za tebe ili što god.
Dado je već pokazao kako to izgleda i kod drugih izdavača, i pojasnio neke stvari... Pa mislim da ne trebam ništa više dodati.