aeronauticar wrote:Ma ok naravno.. Međutim kad na početku godine zacrtaš objavit 36 stripa do kraja ožujka, a bude objavljeno 10.. Meni to zvuči apokaliptično i izgleda loše po strip fanove. Ne znam… Ja sam po prirodi perfekcionist i pesimist. Žalostan sam neopisivo. Znam da Libellus nije ništa kriv i znam da dečki daju sve od sebe i da ne mogu na neke stvari utjecati. Pitam se kakva je budućnost strip izdavaštva u ovim lošim vremenima.. Hoće li se to opet vratiti u normalu i kada… Što treba napraviti i što promijeniti da tiskare odrade svoje i fanovi opet dobiju gotov proizvod redovno u svoje ruke i na svoje police..
Treba uvijek imati u vidu da je riječ o “očekivanim” terminima, a ne o 100% preciznima. Upravo zbog takvih stvari u prošlosti nismo htjeli uopće stavljati nekakve dugoročnije planove jer se milijun stvari može dogoditi, ali potom smo ipak popustili, uz ogradu da je riječ o “očekivanim, okvirnim terminima” koji znaju proklizati.
Okej, situacija s papirom je užasna, ali što sad možemo? Odustati od izdavaštva? Ubiti se? Ma jok, gurat ćemo naprijed, a da je jednostavno - nije...
Naš plan je do kraja ovog mjeseca imati vani i drugu i treću turu, a to bi značilo tri ture u četiri mjeseca. Potom ćemo dati sve od sebe da do kraja srpnja izađu još četiri ture i onda bi to značilo da smo se vratili u ritam “tura mjesečno”.
Naravno da će u ispunjavanju svega ovog vrlo važnu ulogu odigrati i situacija s papirom, ali ono što sigurno znamo je da ćemo se boriti žestoko da sve prođe u najboljemu mogućem redu...
Nema kukanja, idemo naprijed!