Odoakar wrote:Evo posut ću se pepelom, sad sam pogledao Nevere i zaista i kod njih kad se list digne se vidi druga strana, no kad je polednut značajno manje se ističe crtez s druge strane, ali to je do prirode crteza...kod Nevera je dosta sitnih detalja, nema toliko puno bijelih površina pa ne dolazi toliko do izrazaja.
Steta sto nije bar malo deblji papir bio, ali ajde, mislim da će to biti stvar navike.
Mi smo kao i uvijek testirali različite vrste papira, munken (nekoliko verzija: cream, polar...), magno satin također nekoliko verzija i još nekoliko vrsta među kojima i offsetni u različitim gramaturama.
Iznenadili bi se koliko odokativni osjećaj vara, pa odabir ovog papira nije slučajan. Testiran je i 120 gramski offsetni, no vrlo mala razlika je u ovome što je tebe zasmetalo ako se gleda prema svjetlu
no s druge strane papir je malčice predebeo, nekako daje osjećaj kao da listam karton. Samo za usporednu neki izdavači 120 gr offset koriste za predlist i zalist gdje se koristi malo deblji papir.
A nije da ne znamo kako nešto izgleda na 120 gramskom offsetu, radili smo prvo naše cb izdanje na tom papiru ali je odabran više zbog volumena nego zbog nečeg drugog.
I nije bezrazložno jedino izdanje na tom papiru. Nakon svih testiranja odlučili smo se za ono što je nama vizualno i tehnički uistinu bilo najbolje, kao i uvijek.
I kao što rekoh već prije AF je malo specifičan ako ga porediš s recimo NN izdanjem, drukčija su kadriranja, na cijeloj stranici imaš dvije pasice, i puno je crnih (i kontra bijelih) ploha pa je možda doživljaj drukčiji.
No puno toga je subjektivno pa možda i ovo, ovisno kako tko gleda. Mi smo izuzetno ponosni na ovo izdanje iz puno, puno razloga...