Rank: Često prisutanJoined: 19.1.2021.(UTC) Posts: 450 Location: Bar
|
aeronauticar wrote:ZoranC wrote:Da, maxiji bi bili dobri, ali nisam u toku, u kojem periodu redovne serije su izasli. Mislim da se izdavac pridrzava kronologije. Zorane, prvi maxi u Italiji je izašao u srpnju 1998. kao trobroj (kod nas je isti objavljen kao drugi maxi također u srpnju, ali 2007.). U to vrijeme u Italiji je na kioscima bio 278. broj redovne edicije. Drugi maxi u Italiji je izašao točno jednu godinu poslije prvog, dakle u srpnju 1999., a isti je kod nas objavljen kao prvi maxi u srpnju 2006. U vrijeme izlaženja drugog maxija u Italiji (maxija u pravom smislu te riječi te jedne od najboljih Mister No-ovih priča uopće), na kioscima je bio redovni broj 290. Slučajno, originalnu naslovnicu tog 290. broja potpisanu od samog maestra Disa imam u svojoj kolekciji. Neovisno o navedenome, mislim da Dadama nije presudna kronologija u ovom smislu, no svakako bilo bi pravo osvježenje i iznenađenje da maxiji uskoro osvanu u izdanju LL-a. Svaka cast na iscrpnom objasnjenju. Kad smo vec kod pilota, planiras li da nastavis s onim spiskom njegovih kratkih prica? Bilo bi mi od velike pomoci i bio bih ti izuzetno zahvalan...
|