ZoranC wrote:Nije tajna, sve pomalo. U prvom redu duplanje (presao na kolor), prostor, previse pojedinacnih epizoda (opet prostor).
Ali u principu nisam od onih koji nesto skupljaju za sva vremena, kruzi to kod mene: proda se pa opet kupi itd.
A idem i po principu da ovih 2000 stripova koje imam, sto i nije previse, da svaki dan procitam po jedan i nista novo ne kupim, treba mi 7 godina. Tako da u principu imam mnogo serijala, kompleta koje doslovno ni otvorio nisam, a uzimam redovno i dalje...
Nema logike, ali eto.
EDIT: Ah, da cijena. Cijena nije ni najmanje mjerilo ni pri kupovini ni pri prodaji. Niti osiromasim kad kupujem, niti se bogatim kad prodajem. Nemam mnogo drugih hobija koji kostaju novce pa mi stripovi nisu problem.
Samo imam potrebu da kažem nešto što najverovatnije (sigurno) 99.99% znaš, ali IPAK, za svaki slučaj... Kolori su prvo bili planirani do 60, pa su ih produžili do 100, pa onda opet do 130. Ja mislim da će svakako terati i dalje, jer potražnja očigledno postoji, čak bih prognozirao i da će isterati SVE do kraja... ALI! To
ne znamo sa sigurnošću, makar ne još uvek. Tako da, ako prodaješ celu cb kolekciju,
imaj to u vidu. Ja isto uzimam i kolor (iako imam full cb), jer ima fine dodatke pred svaku priču
. A kako već reče poštovani kolega aeronauticar, i meni je to potpuno različit strip.