Evo ja cu pokušat u svojim željama, barem u prvom dijelu posta, biti maksimalno skroman i realističan.
Ne znam koliko cu još godina živjeti, ali svakako bi te preostale godine koje su mi preostale, više volio proživjeti sa spoznajom da su kompletirani N. Raider almanasi, nego sa spoznajom da jedan fali, ne mogu ni zamisliti tu agoniju, zar se to uopce i može nazvati životom?
Šalu na stranu, stvarno bi volio da nam to omogućite i objavite taj jedan almanah koji nedostaje, također bi volio i da se malo popuni ona rupa kod redovne serije, nemojte mi samo reci da ne volite popunjavat rupe, bar je to užitak
Eh da, da ne zaboravim spomenuti Mister pilota i njegove specijale, nekih 2-3 komada u ovoj godini i svi sretni.
Sa svime ostalim sam udobrovoljen.
Eto, ne mogu bit skromniji.
A sad, drugi dio posta, malo manje skroman.
Dakle, osvrnuo bi se na jedan zanemareni, iskasapljeni, zlostavljani, poniženi, oskvrnuti, silovani, obeščašćeni itd. Bonelli serijal, koji je, ako brojimo i izdavače koji su objavili bar jednu epizodu, objavljivan od 5 (pet) razlicitih izdavača.
Nikad dovršen, kronološki devastiran, kroz pet različitih formata i edicija, i za kraj, nikad nije objavljen/objavljivan kod nas, na hrvatskom jeziku.
Riječ je, pogađate, o Le Storie, odnosno Pričama.
Ako uzmemo u obzir, da nakon broj 100 krecu reprinti nekih starijih serijala i edicija, dade se zaključiti da nama/vama preostaje objaviti samo prvih 100 epizodica, plus 8 specijala u boji, pa ko bi tome odolio.
Lagano 25 knjiga po 4 epizode, i nakon 5 godina imamo 25 razloga više za ustajanje svako jutro, a pridodamo li tome 8 specijala u boji, da u boji, imamo 33 razloga više za ustajanje svakog jutra, od čega je 8 razloga u boji.
Ajmo momci, dajmo Pričama šansu, onako libellusovski, kako zaslužuju.
Naslovnice odabrati jednu od četiri za glavnu naslovnicu, da se ne gubi vrijeme i novac na posebne naslovnice.
A što se prava tiče, ne bi pametovao, al pretpostavljam da bi ih dobili jer se serijal objavljuje u Srbiji, a ne kod nas.
Naklada 300, sacekati par mjeseci, tako da svi dobiju šansu da kupe prvi broj, što se ne proda, za toliko smanjiti nakladu za iduće brojeve, i cijena gore, pa vi vidite hocete li kupiti za manje ili kasnije plakati za reprintom.
Evo ja se zapisujem za trajnu rezervaciju, a vjerujem, ovako na prvu, da bi logo i mmihoci to isto napravili, eto, već ste prodali tri primjerka.
Onda, u kojoj turi da ocekujemo prvi broj?