Rank: Često prisutanJoined: 19.1.2021.(UTC) Posts: 450 Location: Bar
|
Dado A. wrote:Paulo Adolfo wrote:Hvala svima, ljudi! Zadovoljstvo mi je biti clan ovog foruma i komunicirati sa svima vama! Smatram da je ovo trenutno jedini "nezagadjeni" strip forum, bez suvisnih prepirki, uvreda i svadja. Zaista nema potrebe za necim takvim, steta je samo sto na ostalim forumima ljudi to ne uvidjaju. Na ovom forumu nas mozda nema puno, ili se bar ne oglasavamo svi tako cesto, ali nas je i vise nego dovoljno za "normalan" vid komunikacije, sa svim onim sto ista podrazumijeva, mislim prvenstveno na sale i sitna podbadanja, sto je sasvim u redu, ljudi smo. Tu, naravno, spadaju i povremena maltretiranja (moja u prvom redu) Dada s nase strane kada su u pitanju izdanja koja nas zanimaju... Mada, njima je to, vjerujem, vec preslo u naviku. Sustina ovog i ostalih foruma i treba da bude u tome, dakle da se citaoci na neki nacin okupe i zajedno komentarisu stripove, kao i da se informisu o tome sto sve mogu da ocekuju od izdavaca, bilo to u bliskoj ili daljoj buducnosti. Sve navedeno sam mogao da primijetim na ovom forumu i mogu samo da kazem: SVAKA CAST NA TOME! Za ostale "teme" postoje i drugi strip forumi (mada se oni, istini za volju, sve manje i manje bave stripovima) koji su mi sve manje interesantni, upravo iz razloga koje sam vec naveo na pocetku ovog posta... Svaka ti je ka' u Njegoša! Ma gle, od početka pokušavamo imati neku normalnu razinu komunikacije ovdje, a to automatski znači i “dosadniji” forum jer - da se ne lažemo - ljudima su uvijek zanimljivije svađe, pljuvanja i prepucavanja nego normalna komunikacija. Ali okay, live and let live. Mi smatramo da je optimizam, korektnost i uključivost temelj svega, ali poštujemo da postoje i oni kojima su draži isključivost, čula-rekla-kazala naklapanja, ogovaranja i - vrlo često - najpokvarenije i najpodlije laži. Na drugim forumima drugi i Dado i ja nismo već 15-ak godina tako da mogu zamisliti na što je to sada uopće nalik, jer i u naše vrijeme kad smo bili tamo - početkom i sredinom 2000-tih - dok je bila prisutna praktički samo šačica stripofila, bilo je članova čiji je broj pročitanih stripova i primjeraka u kolekciji bio obrnuto proporcionalan broju postova koji bi tamo ostavili. No opet, puno puta ponovljena laž vrlo često se počne smatrati istinom i stoga je jako bitno imati i prostor gdje se iz prve ruke mogu pročitati precizne informacije koje se potom mogu citirati i navoditi kao relevantne. Ali još jednom - kao što rekoh - live and let live. Kad sam vidio da ima onih koji tvrde da Messi nema pojma, shvatio sam da postoje ljudi kojima je besmisleno objašnjavati nešto jer oni su zauzeli stav koji nikad neće promijeniti, svim činjenicama i istinama unatoč. Ne znam što bih ti rekao sem da je i tebi svaka ka' u Njegoša! Sjećam se da sam jednom negdje na ovom forumu, dok sam još "prekopavao" po njemu, naišao na podatak da već dugo niste prisutni na drugim forumima. Tada mi je to bilo pomalo čudno, ali vremenom sam shvatio zašto je tako. Godinama već pratim što se dešava tamo i mogu garantovati da je sve manje priče o stripovima, a sve više je prepucavanja i svađanja, priča rekla-kazala i ostalog. Lažne informacije koje pominješ su najgore, a ima ih na tone. No dobro, kako bi ti rekao - live and let live!
|