Paulo Adolfo wrote:Dado A. wrote:Paulo Adolfo wrote:Iskreno, bas me nerviraju te bis epizode. Mnogo mi je ljepse bilo kada nisu postojale.
Ok, strip vise kod odredjenih junaka, ali pravo da kazemo, te price nisu nista posebno. Ili su cak i lose.
A mi kao kolekcionari svakako moramo imati sve, u tome je problem.
Pretpostavljam da si čitao ovu koja sad ide u 8. knjizi kad tako govoriš?
Nisam, naravno, mada ovo moje nije bilo osvrt samo na Dragonera. Govorio sam o bis izdanjima svih junaka.
Mnogo bi mi draze bilo da je umjesto toga pokrenuta neka nova edicija istih, sa nesto vecim brojem stranica po prici. Ali, negdje sam procitao da je pokretanje bilo kakve nove edicije u Italiji trenutno sasvim neisplativo, tako da...
Aha, okej, ja sam mislio da si je pročitao pa da govoriš iz vlastitog iskustva, jer ovako kako si napisao ispada kako su i ta i sve ostale BIS epizode sranje, a nisu. Dodatne priče nekih junaka su definitivno ispod prosjeka i vidi se da je naprosto riječ o
fillerima za najtvrdokornije fanove, ali konkretno ova Dragonerova epizoda - “Na putu uspomena” - nimalo ne zaostaje kvalitetom za ostalim pričama u serijalu, dapače: čak je i značajna u širem kontekstu jer nam u njoj 80-godišnji Ian (točno na svoj 80. rođendan) priča o jednome posebnom daru koji je dobio od Gmora za svoj 10. rođendan, te od kolikog mu je značaja taj dar bio u trenucima kad je punio 20 i 30 godina...
Inače, u nedostatku vremena za detaljno iščitavanje brojnih naslova koji se nalaze na tržištu, ovakvi paušalni osvrti tipa “ovo valja - ovo ne valja” - a da se pritom ta priča uopće nije pročitala - sve su češći i sve više sliče npr. ocjenjivanju nekog nogometaša stručnom metodom “ofrlje” kad dolazi u neki klub (to je sad aktualno, prijelazni rok je) pa onda ljudi pišu da je “super” ili “katastrofa” a da čovjek nije ni dres obukao.
Ali da se vratim
on topic... Naime, svjedoci smo brojnih copy/paste “mišljenja” koja u konačnici generiraju stereotipe da je nešto “dobro”, “loše”, “zabavno”, “dosadno”, “super”, “katastrofa” - whatever - a sve izvučeno iz nečijeg osvrta iz kojeg se potom sve zakotrljalo (a pitanje je i je li taj osvrt bio uopće konkretan, ili je tek bila riječ o love/hate piskaranju). Primjerice, više se puta moglo pročitati kako neke osobe pišu da je neki strip “super, iako ga još nisam pročitao”(?!)... Naravno, taj strip doista možda i jest sjajan, ali - pobogu - kako se može relevantno pričati o nečemu što doista nisi konzumirao, ili čak i pisati?! Nadalje, drugi će navesti da je neki strip “loš, iako ga nisam pročitao”, i nije bitno što uopće nije upoznat s materijom, te će se lagano zakotrljati lavina i - neka stereotipi počnu!
I evo, za kraj - i dalje
on topic - i BIS epizode Martina Mysterea su više-manje sve tip-top, ali bojim se da u gomili tih umjetno stvorenih “copy/paste” mišljenja “džaba ja to pričam”...