Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

2 Pages<12
Zagor – Legendarne pustolovine: Knjige 1-4 (cb)
Dado R.
#21 Posted : 1. siječnja 2025. 2:04:28(UTC)
Rank: Libellus

jaki wrote:
U impresumu ste napisali (Nasilje u Darkwoodu)izvorno objavljeno u prosincu 1967 ,siječnju i veljači 1968 godine.
To je tada prvi put izašlo u Bonelli formatu.
Ako ste napisali izvorno onda je trebalo staviti baš kad je u Italiji izašlo izvorno,tj.prvi put a to je za Nasilje u strisciama iz siječnja,veljače i ožujka 1967 godine.
Pretpostavljam i da je kod ostala 3 stripa isto tako(nisam provjeravao).?
Riješenje je da izbacite riječ izvorno ako vam se ne da pisat i tražit striscie:)

Znamo mi za svaku strisciu kad je objavljena, to je najmanji problem. Da objavljujemo u strisciama, naveli bismo kad je tako objavljeno.
No, s obzirom da objavljujemo u "Bonelli" formatu logično je da navedemo kad se izvorno objavilo u tom obliku kako i mi objavljujemo, odnosno kao to originalno izdanje.
Izvorno objavljeno ne znači nužno "prvi put" objavljeno kako si ti naveo, već se misli na originalno objavljeno.

danant
#22 Posted : 3. siječnja 2025. 15:14:09(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Man
Predobro izdanje. Sinoc citao Vampira uz najbolji magloviti zimski ugodjaj. Ferijev crtez predobro izgleda na ovom vecem c/b formatu. Svaka linijica se vidi. Savrsen sklad crne boje i belog papira.

Jedva cekam najave sledecih. Ja bih iskreno voleo nesto ole school + novije:
Horde Zla
Kraken (prvi Kejn)
Divovi Dobra i Zla
Sveti breg
Neki Kandrax...
jaki
#23 Posted : 7. siječnja 2025. 20:15:35(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Man
Dado R. wrote:
jaki wrote:
U impresumu ste napisali (Nasilje u Darkwoodu)izvorno objavljeno u prosincu 1967 ,siječnju i veljači 1968 godine.
Ako ste napisali izvorno onda je trebalo staviti baš kad je u Italiji izašlo izvorno,tj.prvi put a to je za Nasilje u strisciama iz siječnja,veljače i ožujka 1967 godine.
Riješenje je da izbacite riječ izvorno ako vam se ne da pisat i tražit striscie:)

Znamo mi za svaku strisciu kad je objavljena, to je najmanji problem. Da objavljujemo u strisciama, naveli bismo kad je tako objavljeno.
No, s obzirom da objavljujemo u "Bonelli" formatu logično je da navedemo kad se izvorno objavilo u tom obliku kako i mi objavljujemo, odnosno kao to originalno izdanje.
Izvorno objavljeno ne znači nužno "prvi put" objavljeno kako si ti naveo, već se misli na originalno objavljeno.

Ali ako čemo cjepidlačit onda i vaš Bonelli format je prevelik u odnosu na originalni a i broj stranica nije baš podudaranSmile
Dado R.
#24 Posted : 8. siječnja 2025. 1:08:28(UTC)
Rank: Libellus

jaki wrote:
Dado R. wrote:
jaki wrote:

Ali ako čemo cjepidlačit onda i vaš Bonelli format je prevelik u odnosu na originalni a i broj stranica nije baš podudaranSmile

Nažalost ne možeš o ovim temama cjepidlačit sve i da želiš, Smile jer je sve precizno i jasno da ne ostavlja previše mogućnosti za naglašavanje beznačajnih pojedinosti odnosno cjepidlačenje. BigGrin
Izvorno objavljeno, što si prvo spomenuo, priča je o datumu (mjesec i godina) izdanja po kojem je naše izdanje napravljeno. Kao što izvorno objavljeno ne znači "prvi put" objavljeno tako ni izvorno objavljeno
ne znači ni "istovjetno" u smislu formata. Mislim da bi se riječ "izvorno" malo trebala proučiti prije nego se i tehničke karakteristike (recimo format) počne gurati pod nju. Što je sljedeće, nije ista vrsta papira? Smile BigGrin Wink
No, ako treba otvoriti temu o formatu i drugim tehnikalijama tu smo, samo što to nama nisu beznačajne pojedinosti da bi smo o njima cjepidlačili već pomno odabrane odluke o kojima možemo razgovarati.Smile

E sad, znam ja da je cjepidlačenje i teoretiziranje uvijek zanimljivije od argumentiranih razgovora, pa me prosto vuče da i ja otvorim temu na tragu ovoga što spominješ u zadnjem postu...
Zanima me po kojem izvornom izdanju su rađena većina kiosk izdanja od ZS, LMS na ovamo a bome i dosta nekih (NO) kiosk izdanja, nešto mi format malo čudan!?!BigGrin BigGrin

Users browsing this topic
Guest
2 Pages<12
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.