Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Zagor – Legendarne pustolovine 12 (cb): “RANDAL MUTANT”
Dado A.
#1 Posted : 8. prosinca 2025. 22:20:27(UTC)
Rank: Libellus

Zajedno s brojem 11, uskoro bi iz tiskare trebala stići i crno-bijela verzija 12. knjige Zagorovih Legendarnih pustolovina, a naslov joj je “RANDAL MUTANT”!

Scenarij ove napete priče u kojoj naše junake čeka zastrašujući Colin Randal “Skull”, mutant s izuzetnim moćima, potpisuje Marcello Toninelli, crtač je Franco Bignotti, a autor svih naslovnica je maestro Gallieno Ferri!

Kod tehničkih detalja nema nikakvih promjena: format Legendarnih pustolovina isti je kao u našoj redovnoj biblioteci (170 mm x 240 mm), naklada je 300 primjeraka (cb, tvrde korice, tri unutarnje kolorne naslovnice, mat + UV lak, 230 stranica), a ova uzbudljiva pustolovina izvorno je objavljena u razdoblju od kolovoza do listopada 1983. godine, u brojevima 217, 218 i 219 redovnog serijala.

Cjelokupan popis svih naših dosad objavljenih izdanja u 2025. godini možete pronaći na sljedećem topicu - http://www.libellusforum...aspx?g=posts&t=2652 – i za kraj još samo podatak da će regularna cijena ove knjige biti 32,90 €, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete je kupiti po promotivnoj cijeni od 26,32 €.

Bacite pogled:

Dado A.
#2 Posted : 8. prosinca 2025. 22:21:33(UTC)

A evo i nekoliko stranica iznutra:

ZoranC
#3 Posted : 9. prosinca 2025. 9:54:20(UTC)
Rank: Često prisutan

Je li to od sada naklada pada i ostaje na 300 ili će da varira?
Zanimljivo da se za ovu ljepotu ne nađe više kupaca.
CheddarBob
#4 Posted : 9. prosinca 2025. 11:06:08(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Man
ZoranC wrote:

Sad Samo da nas se i uspije skupiti 300. Prve četiri knjige su išle u 600. Izdanje je perfektno.
SZOCK
lmszs
#5 Posted : 9. prosinca 2025. 11:21:14(UTC)
Rank: Nova faca

Zagor legendarne pustolovine su iznimno dobro napravljene u svakom pogledu – vrhunski osmišljen dizajn, visokokvalitetni tisak i promišljena urednička kompozicija več na prvi pogled odišu ozbiljnošću. Prvih deset brojeva predstavlja uistinu TOP izbor priča - koherentan niz vrhunaca, ako pričamo o Zagor stripovima.

Ali upravo zato razočaranje u 11. i 12. brojevima još više dolazi do izražaja. Po mom skromnom mišljenju pre svega Randal mutant, ostaje daleko od statusa legendarne priče. Ne obuhvaća kreativni sjaj koji su postavile predhodne epizode.

Unatoč tome, cjelina ostaje izniman projekt, čija se kvaliteta ne može osporiti. A uskoro očukejem neke vrhunce Zagor stvaralaštva. Priče: Kapetan zmija, Demon ludila, Američka odiseja, Bijes ratnika Osaga, Pobunjenici iz Louisiane, Samuraji, ... A od novijih: Čovjek koji je pobijedio smrt, Helingenovo nasljeđe, zadnji SuperMike!
CheddarBob
#6 Posted : 9. prosinca 2025. 12:35:48(UTC)

Man
lmszs wrote:
Ali upravo zato razočaranje u 11. i 12. brojevima još više dolazi do izražaja. Po mom skromnom mišljenju pre svega Randal mutant, ostaje daleko od statusa legendarne priče. Ne obuhvaća kreativni sjaj koji su postavile predhodne epizode.

Možda. Ali za nas (upitno je koliko nas ima) koji bismo htjeli čitav serijal u ovom ruhu (ili barem što bliže tome), redoslijed izdavanja je nebitan. Jednako brzo ću kupiti najlegendarniju priču kao i onu najdebilniju. Inače nisam tako neselektivan, no Zagor mi je iz nekog razloga iznimka.
SZOCK
ZoranC
#7 Posted : 9. prosinca 2025. 13:01:05(UTC)

Moram priznati da sam jučer, kako sam bio doma, svakih sat vremena otvarao najave da vidim čto je u broju 12.
I onda vidim lijevu polovicu sajta s brojem 12 i prekrijem kartom desnu stranu i guštam kao u pokeru, malo pomalo da vidim iznenađenje.
Kad ono Randal mutant. He? Opet pokrijem i otkrijem u nadi da me vid vara... opet isto.
Meni ova priča nije ni u TOP 700. Govorim samo o mom ukusu, koji nije mjerodavan za ostatak kupaca.
Hvala izdavaču na trudu i istrajnosti, a i na tempu: 8 knjiga ove godine je odličan broj.

@lmszs: slažem se sa tvojim postom.
petrovic.mm
#8 Posted : 9. prosinca 2025. 13:16:50(UTC)

Man
Naravno stvar ukusa o izboru priča, meni su svi stripovi koji su izasli u ediciji u boji i cb u redu,
jedino bi dodao i sledece stripove koje bi voleo imati u svojoj kolekciji :

Zagor prica
Divovi dobra i zla
Kandraks
Jednooki Dzek
Zagorova odiseja
Demonska maska
Mracna slutnja
Put straha
Povratak super Majka
Kuca uzasa
Sveti breg
Ciko serif
Ciko indijanac
Protivnapad(Bučer)
Sloboda ili smrt
Zagorov dvojnik
Srebrni vodopad
Kuca fantoma
Car orlova.....
channel0
#9 Posted : 9. prosinca 2025. 13:27:26(UTC)

top ten
55/56 Zagor priča Nolitta / Ferri
85/87 Zagor protiv vampira Nolitta / Ferri
87/89 Američka odiseja Nolitta / Ferri
89/92 Sloboda ili smrt Nolitta / Donatelli
95/99 Okean Nolitta / Ferri
112/116 Marš očajnika Nolitta / Ferri
119/122 Gnev Osaga Nolitta / Donatelli
122/125 Zagor protiv Supermajka Nolitta / Ferri
178/182 Užas šeste planete Nolitta / Ferri
345/348 Nestali istraživač Boselli / Marcello
ZoranC
#10 Posted : 9. prosinca 2025. 13:52:53(UTC)

Mojih TOP 10, bez međusobnog ranga, a koje nisu već objavljene u ovoj ediciji:

Američka odiseja
Kapetan zmija
Dobar i loš
Karneval
Zagor priča
Tigar
Gnev Osaga
Limena zvijezda
Smrtonosna Tumaka
Ostrvo magle (Duhovi)

logo111
#11 Posted : 9. prosinca 2025. 14:33:47(UTC)

Što se mene tiče pozdravljam što je izbor pao na Rendal Mutanta a posebno Horde zla.

Inače volio bih vidjeti koju noviju legendarnu epizodu kao što su Nestali istraživač, Morska strava, Čovjek sa puškom, Skiptar TIn-Hinan, Močvara robijaša itd.
lmszs
#12 Posted : 9. prosinca 2025. 14:57:00(UTC)

Svakako bi pri odabiru "legendarnih priča" trebalo uzeti u obzir i činjenicu da određena priča nije nedavno objavljena u Zagor kolor biblioteci.
Istina je da je „Nestali istraživač“ jedna od deset najboljih Zagorovih priča, kako scenarijski tako i crtački, ali ipak je relativno nedavno izdana. Možda bi vrijedilo zaviriti i „preko plota“, prema kiosk izdanjima, kako se ne bi dogodilo da se iste priče ponavljaju unutar samo nekoliko mjeseci.

Pretpostavljam da ćete prvenstveno objavljivati epizode koje su već bile dio Zagor kolor biblioteke. Ipak, vrlo biste nas pozitivno iznenadili kada biste posegnuli i za nekom novijom, vrhunskom ili još neobjavljenom pričom — primjerice nečim poput novog „Supermikea“. Cowboy2

A kad smo več kod novijih stvari ...
Zna li se kada će izaći Rimski orlovi integral 2?
Također, postoji li nada za neku novu deluxe knjigu, poput izdanja "Zagor priča"?

Jako mi se sviđa koncept postavljen u Tex biblioteci, gdje izlaze doista najnovije Texove priče. Svakako vrlo pohvalno. Samo tako dalje ThumbsUp

CheddarBob
#13 Posted : 9. prosinca 2025. 17:19:02(UTC)

Man
lmszs wrote:
Svakako bi pri odabiru "legendarnih priča" trebalo uzeti u obzir i činjenicu da određena priča nije nedavno objavljena u Zagor kolor biblioteci.
Istina je da je „Nestali istraživač“ jedna od deset najboljih Zagorovih priča, kako scenarijski tako i crtački, ali ipak je relativno nedavno izdana.

A što je s nama koji ne skupljamo kolor? Huh Naravno da bih Nestalog istraživača i kupio i čitao odmah (imam samo kiosk-izdanje).

logo111 wrote:
Morska strava

Ovo!
SZOCK
Dado A.
#14 Posted : 9. prosinca 2025. 23:59:49(UTC)

ZoranC wrote:

Naklada ovisi isključivo o interesu kupaca, ni najmanje o nama, tako da ne znamo kakva će situacija u budućnosti biti. Mi smo krenuli sa 600 primjeraka, iz najbolje namjere, a sada smo na 300... Dakle, nije do nas.

Ista stvar je bila i sa Zagorovom redovnom bibliotekom, krenuli smo s nakladom od 1200 primjeraka pa smo sada na 400...

Jbg.Smile
Dado A.
#15 Posted : 10. prosinca 2025. 0:02:41(UTC)

lmszs wrote:

Zna li se kada će izaći Rimski orlovi integral 2?

Uskoro ide najava.

lmszs wrote:

Također, postoji li nada za neku novu deluxe knjigu, poput izdanja "Zagor priča"?

Kao što sam već spomenuo na onome drugom topicu - postoji, naravno... Ima li nekih prijedloga?Smile
Paulo Adolfo
#16 Posted : 10. prosinca 2025. 0:07:14(UTC)

Dobro, a hoce li se kolor i CB edicija "pratiti", tj. hoce li npr. broj 15 imati istu pricu i kao cb i kao kolor, zatim jednom i broj 30, 50 itd? Lupam brojeve onako, ali zapravo me zanima mozemo li u toj cb ediciji ocekivati i poneki "izlet" u vidu novijih prica, dakle nesto sto nikada do sada nije kolorisano? Do sada su, kako vidimo, iste price i u cb i u kolor izdanju, ali dalje... Confused Confused
Dado A.
#17 Posted : 10. prosinca 2025. 5:29:39(UTC)

Paulo Adolfo wrote:
Dobro, a hoce li se kolor i CB edicija "pratiti", tj. hoce li npr. broj 15 imati istu pricu i kao cb i kao kolor, zatim jednom i broj 30, 50 itd? Lupam brojeve onako, ali zapravo me zanima mozemo li u toj cb ediciji ocekivati i poneki "izlet" u vidu novijih prica, dakle nesto sto nikada do sada nije kolorisano? Do sada su, kako vidimo, iste price i u cb i u kolor izdanju, ali dalje... Confused Confused

A čuj, načelno su sve opcije otvorene, ali zasad smo fokusirani na priče koje idu zajedno i u kolornoj i u cb verziji.
Paulo Adolfo
#18 Posted : 10. prosinca 2025. 23:01:10(UTC)

Dado A. wrote:
Paulo Adolfo wrote:

A čuj, načelno su sve opcije otvorene, ali zasad smo fokusirani na priče koje idu zajedno i u kolornoj i u cb verziji.

Ok, hvala na odgovoru. Smile
A da i "Demone ludila" očekujemo ubrzo u obje verzije? BigGrin
Dado A.
#19 Posted : 11. prosinca 2025. 0:16:50(UTC)

Paulo Adolfo wrote:
Dado A. wrote:
Paulo Adolfo wrote:

Ok, hvala na odgovoru. Smile
A da i "Demone ludila" očekujemo ubrzo u obje verzije? BigGrin

Sigurno će ići, to je neupitno, ali zbilja ne znamo kada točno.
Users browsing this topic
Guest (9)
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.