Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Martin Mystère Kolorna edicija 1
Dado A.
#1 Posted : 6. travnja 2026. 18:13:28(UTC)
Rank: Libellus

A ubrzo bi iz tiskare trebala također stići i prva knjiga Martinove Kolorne edicije!

Naravno, riječ je o još jednome našem novom projektu kroz koji ćemo, kronološkim redom, prateći talijansko koprodukcijsko izdanje SBE-a i Repubblice, unutar 17 knjiga objaviti prvih 50 epizoda ovoga nezaboravnog serijala!

Epizode i autori koji vas čekaju u ovoj premijernoj knjizi su:

1) LJUDI U CRNOM (Alfredo Castelli / Giancarlo Alessandrini) (4./1982.)
2) OSVETA BOGA RA (Alfredo Castelli / Giancarlo Alessandrini) (5./1982.)
3) OPERACIJA ARKA (Alfredo Castelli / Giancarlo Alessandrini & Angelo Maria Ricci) (6./1982.)

Kao i uvijek, sve naslovnice potpisuje naš dragi prijatelj Giancarlo Alessandrini, a autor izvrsnog tekstualnog dodatka na pet stranica je veliki Alfredo Castelli. Format knjige je 170 x 240 mm (boja; tvrde korice, 302 stranice), a naklada je 300 primjeraka.

Što se radnje tiče, u “Ljudima u crnom” Martina i Javu će tragovi koje su možda ostavili drevni stanovnici mitske Atlantide odvesti sve do Azora, Grčke i Luksora; u “Osveti boga Ra” upoznat će vremešnoga Jerryja Drakea koji će ih svojim Piperom prebaciti iz Gvatemale u Belize gdje slijedi premijerno pojavljivanje legendarnog Sergeja Orloffa, a “Operacija Arka” vodi naše junake na planinu Ararat...

Cjelokupan popis svih naših izdanja u 2026. godini možete pronaći na sljedećem topicu - http://www.libellusforum...aspx?g=posts&t=2803 - te za kraj još samo informacija da će redovna cijena ove knjige biti 39,90 €, a tijekom prva dva mjeseca moći ćete je kupiti po promotivnoj cijeni od 31,92 €.

Bacite pogled:

Dado A.
#2 Posted : 6. travnja 2026. 18:14:32(UTC)

A evo i nekoliko stranica iznutra:

channel0
#3 Posted : 6. travnja 2026. 18:18:29(UTC)
Rank: Ponekad navrati

došao je i taj dan
neverovatno
Smile
Delboy
#4 Posted : 6. travnja 2026. 19:26:06(UTC)
Rank: Nova faca

Lijepo je to i uzimat ću, kao što i inače uzimam sve od Martina.

Ali ima i ali...

Redovna CB biblioteka je u zadnjih par godina spala na 3-4 knjige godišnje i dinamikom je opasno zaostala za svim ostalim junacima koje Libellus izdaje.

Jasno mi je da tu puno utjecaja ima slabija potražnja i prodaja pa se drugim isplativijim projektima krpaju financijske rupe koje ostaju kada se plate svi troškovi, pogotovo na stvarno malu nakladu od trenutnih 250 komada.

Ali svejedno su te 3-4 knjige godišnje puno premalo, pogotovo jer je Martin još uvijek živi serijal u Italiji i zaostatak se sve više i više povećava.

Sve se nekako nadam da će se situacija znatno popraviti kada se završi Mister No jer je očito tome dat najveći prioritet (uz Texa i Dragonera, s kojim smo već dostigli Talijane).

mmihoci
#5 Posted : 6. travnja 2026. 20:00:39(UTC)
Rank: Često prisutan

Hm .... Neki su ovu tajnu držali na rubu jezika još od Interlibera.

A sutra vjerojatno u najavi i knjiga broj 2.
mmihoci
#6 Posted : 6. travnja 2026. 20:03:34(UTC)

Delboy wrote:
Lijepo je to i uzimat ću, kao što i inače uzimam sve od Martina.

Ali ima i ali...

Redovna CB biblioteka je u zadnjih par godina spala na 3-4 knjige godišnje i dinamikom je opasno zaostala za svim ostalim junacima koje Libellus izdaje.

Jasno mi je da tu puno utjecaja ima slabija potražnja i prodaja pa se drugim isplativijim projektima krpaju financijske rupe koje ostaju kada se plate svi troškovi, pogotovo na stvarno malu nakladu od trenutnih 250 komada.

Ali svejedno su te 3-4 knjige godišnje puno premalo, pogotovo jer je Martin još uvijek živi serijal u Italiji i zaostatak se sve više i više povećava.

Sve se nekako nadam da će se situacija znatno popraviti kada se završi Mister No jer je očito tome dat najveći prioritet (uz Texa i Dragonera, s kojim smo već dostigli Talijane).

Kad bi barem ove godine bilo 8 knjiga pa da odvalimo sve do broja 200.

Ili do sretnog broja knjige 13 da zaokružimo s 206bis.
Dado A.
#7 Posted : 6. travnja 2026. 20:21:40(UTC)

Nešto se pita i kupaca.
mmihoci
#8 Posted : 7. travnja 2026. 10:55:16(UTC)

Dado A. wrote:
Nešto se pita i kupaca.

Dakle, šarajzla.

Možda neki kompromis uz promjenu koncepta i redizajn bi mogle poboljšati stvar.

Npr: knjige s kompletnim pričama a da broj stranica nije manji od broja stranica za 3 ili 4 epizode.
Recimo da bi onda od broja 191 do 201 išlo nekih 3 knjige.

Npr 2: napraviti preskok s novim konceptom i redizajnom.

Ovaj dizajn koji ima Dampyr i Dylan Dog pa sad ovi novi za Dylan Dog kolor i Martin kolor su baš pravo osviježenje i izgledaju modernije i atraktivnije
Dado A.
#9 Posted : 7. travnja 2026. 11:40:58(UTC)

mmihoci wrote:
Dado A. wrote:
Nešto se pita i kupaca.

Dakle, šarajzla.

Nemam pojma šta je šarajzla, ali...BigGrin

Uglavnom, jedino što može gurati dalje MM-a je naša ludost, ništa drugo.Smile
mmihoci
#10 Posted : 7. travnja 2026. 11:46:57(UTC)

Dado A. wrote:
mmihoci wrote:
Dado A. wrote:
Nešto se pita i kupaca.

Dakle, šarajzla.

Šarajzla je alatka za peć na krute materijale (drvo, ugljen,...) da se razgrne pepel i dobije žar da dalje bolje gori.

Valjda je književno žarač.

I što je bolje sfrkan (uvijen) to je bolji za to, kaj ne.

Dakle, šarajzla bi mogla značiti i "ludost" u širem kontekstu, no, ja sam je tu koristio više u smislu rampe ili limita.
Dado A.
#11 Posted : 7. travnja 2026. 11:49:10(UTC)

mmihoci wrote:
Dado A. wrote:
mmihoci wrote:
Dado A. wrote:
Nešto se pita i kupaca.

Dakle, šarajzla.

Šarajzla je alatka za peć na krute materijale (drvo, ugljen,...) da se razgrne pepel i dobije žar da dalje bolje gori.

Valjda je književno žarač.

I što je bolje sfrkan (uvijen) to je bolji za to, kaj ne.

Dakle, šarajzla bi mogla značiti i "ludost" u širem kontekstu, no, ja sam je tu koristio više u smislu rampe ili limita.

Ahaaa...BigGrin Svašta ću naučiti s tobom.BigGrin

Ma bez brige, ide redovni Martin i dalje, naša ludost je jača od svih nedaća.Cool
mmihoci
#12 Posted : 7. travnja 2026. 12:05:58(UTC)

Znam ja da ste malo trknuti što je meni osobno paše jer znam da s Libellusom jedino možemo očekivati Bonelli u najboljem ruhu i s najboljim šansama da sve dobro i vidimo.

Samo tu i tamo dam neku ideju kojom bi stvari bile lakše, ne nužno bez nekog bolnog kompromisa a i ne nužno da stvari okrenu se na bolje.
Dado A.
#13 Posted : 7. travnja 2026. 12:12:08(UTC)

mmihoci wrote:
Znam ja da ste malo trknuti što je meni osobno paše jer znam da s Libellusom jedino možemo očekivati Bonelli u najboljem ruhu i s najboljim šansama da sve dobro i vidimo.

Samo tu i tamo dam neku ideju kojom bi stvari bile lakše, ne nužno bez nekog bolnog kompromisa a i ne nužno da stvari okrenu se na bolje.

Ma ti si vrhunski, majstore!Cool
cladis
#14 Posted : 7. travnja 2026. 12:31:12(UTC)

Ja sigurno uzimam i još bih dodao da bi bilo dobro ,kao kod Mister Noa nastaviti onih nekoliko knjiga gsje su one ultra skupe knjige do nekih 70 brojeva.
Users browsing this topic
Guest (6)
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.