Vecer
Nedavno sam vidio ovaj post, pa sam htio privjerii kako stoje stvari oko objavljivanjaTex prica iz takozvanog zlatnog perioda, koje “majstori” iz Zlatne serije i LMS nisu objavil, ili su ih izrezali temeljito.
Tu mislim prije svega na Epizode Incubo br 78, u Yu objavljen kao Mračne sile, bez 108 stranica, zatim epizoda Junak rodea, Il passato di Tex or 83/85, pa Zakletva, Il giuramento Tex or 103/106 gdje nedostaje 20 tak stranica kod izdavanja, zatim Demon Frejzer , Il massacro or. Tex 108/109 zatim Anubijev pečat i Zakon Roja Bina, or.Tex od La dama di Picche br 116 do br. 120 originalne numeracije. Nakon toga opet izvrsna priča Kameni most, or.numeracija od 121 do 124.Nakon toga jedan klasik Vrač Dijablero, or. Numeracija 135/137, pa Zasjeda u salunu, or.naslov Trading post, tal. numeracija 149/151, zatim Gusar Drejk, talijanske epizode or. 154/156. Mozda sam nesto i preskocio, ali ovo su sigurno epizode koje po svome rejtingu, kvaliteti priče i zlatnom razdoblju kada su izlazile, sigurno zasluzuju da budu objavljene u boji, kako i zasluzuju, kao i u originalnom broju stranica, s obzirom da su vecina tih epizoda bile izrezane.
Nakon sto sam vidio da se ponovno zahuktao Tex u boji sa best of edicijom, odlucio sam i ja dati svoj doprinos da se jedne od najboljih prica uz serijala o Texu objave na nacin na koji Il grande Tex i zasluzuje..