Mogu govoriti samo u svoje ime, dakle ja sam dobio osip na sam spomen njegova imena
i evo tek sad malo bolje, nakon mazanja raznim kremama i maslinovim uljem...
Salu na stranu... tko god je moje generacije citao stripove ne moze reci da nije citao i na neki nacin volio Zagora.
Moglo se birati izmedju nekih junaka ali malo ih je odbacivalo Zagora, ja nisam nikoga poznavao tko nije citao Texa i Zagora.
Nesto starije generacije su sigurno vise bili zaljubljenici francusko-belgijske skole stripa i medju njima mozda ima vise onih
koji zagora nisu citali, no moja generacija citala je i volila zagora. Uz naravno i neke druge junake.
No kao sto se Luka Modric ljuti kad mu se spomene da je igrao u drvenim stitnicima, jer danas moze nositi zlatne,
tako mozda ima i stripofila koji ne vole spomenuti da im je zagor bio drag ili im je mozda jos uvijek drag jer oni
su "prevazisli" tako "obicne" stripove, oni danas citaju samo stripove za "intelektualce"...
Srecom spadam u onu kategoriju koja je volila zagora i koja ga na neki nacin voli i danas.
Meni je Zagor oduvijek bio drag, mozda ne toliko kao Tex ali sigurno medju drazim strip junacima.
Mislim da znam sve epizode napamet od 500 i nekog broja do 900 i nekog broja, jer sam ih procitao
barem 5-6 puta svakoga...
No volim procitati Zagora kao i mnoge druge stripove, s jednakim interesom pristupit cu i Zagoru i necemu posve novom...
Danas mozda teze se moze naletiti na vrhunsku epizodu kao u onim zlatnim vremenima, ali danas sam
i odrastao i zahtjevniji, vise sam procitao, vise znam nego tada, pa moj prag kvalitete koju ocekujem nije isti.
A Zagor kao i mnogi drugi serijali ima raspon prica od vrhunskih do zali boze papira... i to je normalno.
Zagor je kao i Tex, moj prijatelj iz djetinstva, znamo se jos prije nego sam krenuo u skolu, znam svaku njegovu tajnu,
a zna i on moje. Zna da sam se zbog njega tukao s najboljim prijateljem. Zna da sam cesto ostao bez sendvica zbog njega.
Zna puno toga sto mnogi o meni ne znaju. Tako je i normalno kod starih prijatelja...
No ja kad upoznam nove likove i steknem nove prijatelje, ne odbacujem one stare, samo prosirim svoj krug prijatelja
i volim ih sve jednakim zarom... A znam da i oni osjecaju isto.