Dado R. wrote:Zasto nisi smio, mi ne tucemo... mi samo bijemo...
NN City news nije bitan kako sam kazes, tamo su najcesce odgovori talijanskim stripofilima,
a one ilsutacije s crtacima nismo mi ubacivali, tako je bilo u originalu, pa sto je bilo iskoristivo mi smo iskoristili.
Kod MM najveci problem je vremenski odmak, puno toga se pise sukladno vremenu u kojem je objavljeno,
i neke stvari moraju se dosta paziti i u stripu, bas kao kod almanaha gdje tekstovi nisu bili aktualni.
No mozda postoji mogucnost da to jednom sve skupimo i objavimo recimo uz neku knjigu o MMu...
Hvala na odgovoru Dado,
Ali mi iskreno ta vaša priča o "vremenskom odmaku" ne pije baš vodu. (sad nemojte da me bijete molim vas
Čitao sam rubriku "Misterove Misterije" u Dnevnikovim (šklj) izdanjima a i u Veselom Četvrtku i rubrike nemaju veze sa vremenskim periodom. MM se generalno bavi prošlošću. Tako uzmimo primer Misterija Anabel Li (video sam da je to zasledeći "tjedan ponuda"), zašto bi bio zastareo tekst o E.A.Poe ako je pisac živeo pre 200 godina!?
Takođe nisu ni zastarele priče i dodaci u Ludensovom "Zagor Almanahu" ili Strip Agentovom "Priče sa divljeg zapada", i lepo su osveženje koje prate priču. Opet ta banalno-naivna priča ovih navedenih stripova može da prođe i bez tekstualnih dodataka, ali MM nikako...
Gorko sam jednom progutao odgovor koji sam postavio na jednom forumu u vezi vašeg Natan Never Almanaha. Naime kada sam kupio vaš prvi Natan Never Almanah i video da u sredini nema tekstualnih dodataka kao u originalu. Dobro to je zamenjeno tekstovima genijalnog Vlade Tadića - Đoleta (i svaka čast), ali nema onih izvornih tekstova o "Star Treku".
A odgovor je bio (neko mi je od vaših odgovorio): "Problem je vremenski odmak..."Star Trek je zastareo. Pa ko bi to voleo sad da čita"
Meni, a i gomili Trekija kojih ima gomila među strip čitaocima, ST nikad neće zastareti - on je klasika!