Nathane,
Sto se tice aukcijskih cijena, moram priznati da ne pratim aukcije vec jako dugo, i znam da je prije bilo nekih izdanja koja su otisla
po astronomskim ciframa, ali sam isto tako znao vidjeti i sasvim normalne cijene pa sam se po tome ravnao.
A pod ono "i slicno", nisam mislio na aukcije, vec neka druga mjesta, npr. neka prodajna mjesta koja jos uvijek imaju neka izdanja,
npr. Darkwood u Srbiji ima neka izdanja koja mi nemamo, i on ih sigurno imaju u vrlo malim kolicinama, ali ih imaju i po normalnim cijenama su.
Isto tako npr. na Interliberu su neki koji suradjuju s nama imali neka nasa rasprodana izdanja, i to po normalnim cijenama.
I tako redom... dakle i dalje mislim, ako netko bas trazi nesto, moze naci to negdje. Mozda ne sve, ali vjerojatno dobar dio...
Sto se tice tvog drugog dijela, ja znam da, nazalost, nema puno tih kojima trebaju reprinti, odnosno koji bi mozda uzeli neka izdanja
ali nece jer fali nekoliko knjiga. Njihov broj je, ponavljam, nazalost vrlo mali.
A recimo ako mene nesto jako zanima, i ne mogu naci komplet, ja onda uzmem ono sto ima, lakse mi je sada skupiti npr. 6 brojeva koji fale
nego za nekoliko godina se odluciti i onda ce mi faliti npr. 16. Ali jasno da svatko voli radje komplet ako ima...
Razumijemo mi odlicno sve kolekcionare i stripofile jer smo i sami takvi i sami znamo kako je nezgodno kad nesto zelis i trazis a nema.
No s reprintima smo probali, vidjeli da je to bacanje novca i doista ne namjeravamo opet uciniti nesto po tom pitanju.
Bilo bi to ponovno gubljenje i vremena i novca, bez obzira sto tko o tome mislio. Nazalost, to je tako, ne zato sto mi to zelimo vec sto su to cinjenice...
A sanse da se tu nesto promjeni ravne su onima da Hrvatska bude ispred Svicarske po bogatstvu, odnosno po BDPu.
Cisto za usporedbu, mi imamo oko 15 tisuca dolara po glavi stanovnika a oni 70 tisuca, pa ti sad vidi... (razmisljam koji smajlic staviti
)