danant wrote:Dado R. wrote:danant wrote:Dado,
Da li mi iz Srbije možemo učestvovati u kupovini "ponude tjedna"?
Kako u tom slučaju ide plaćanje, a kako slanje stripova u Srbiju?
Nitko nije iskljucen iz nasih ponuda, bilo da je rijec o pojedinacnim knjigama ili o posebnim akcijama.
Nebi bilo fer da je netko iskljucen, jer svi su nam citatelji jednaki.
Dakle, ako netko kupuje izvan HR onda bih predlozio placanje kreditnom karticom, ako je to neizvodivo,
onda se moze izvrsiti uplata preko banke. Najbolje je unaprijed provjeriti sa svojom bankom, ako placanje nije karticom.
Inace izvan HR sve se salje redovnom postom, a cjenik postarina moze se vidjeti pod uvjetima koristenja:
http://www.libellus.hr/webshop-pravila
Naravno, u Srbiji imamo i Darkwood, ekskluzivnog distributera nasih izdanja za Srbiju i Crnu Goru, pa se kod njih
mogu naci svi nasi dostupni naslovi, no predpostavljam da si upoznat s time...
Hvala Dado,
Znam da su svi uključeni i da nema diskriminacije, ali realno gledajući za kupce van Hrvatske ispada da nema popusta...gde naravno nije kriv Libellus a ni kupci...jednostavno tako ispada.
Uzmimo naprimer 6 knjiga MV-a za 499 KN + 200 KN poštarine
Dodajmo i tu konvertovanje EUR u KN ili RSD u KN, KM u KN...(konverziju banke uvek rade po najvišem mogućem kursu), bilo da se plaća putem predračuna, bilo preko kartice...
Ispada skuple nego u redovnoj ponudi!
jedino rešenje za smanjenje troškova bi bilo:
1) Da se na račun LIB uplaćuje direktno u EUR-ima, a ne u KN. Da li LIB ima devizni račun?
2) Što se tiče poštarine, jednino kada bi postojala neka varijanta da kad Libellus šalje robu Darkwood-u, pošalje ujedno i knjige koje su kupljene od strane kupaca iz Srbije, a oni posle to samo pokupe u DW-u (i ne plate poštarinu)
Mada je ovo glupa ideja...Zašto bi DW činio nekome uslugu preuzimanja i čuvanja stripova, kad u njihovoj rođenoj radnji imaju da se kupe LIB stripovi i to je posao od kojeg obe kuće žive...
ne znam...a baš bih učestvovao u ovoj ponudi....
A da uključite i Darkwood u ovu Igricu, pa da oni npr dobiju 2 kompleta a da se kod njih članovi nadmeću ko će pre da zgrabi ta dva kompleta? Ima i DW Webshop
Možete razmisliti o tome...Mislim da bi se Sloba složio
Jasno mi je da postarina predstavlja odredjen problem, iako je nasa postarina zapravo jeftinija nego sto je prava postarina.
Jeftinija je i kad se kupuju pojedinacna izdanja jer mi uvijek vise platimo nego sto obracunamo, ali namjera nam je bila koliko toliko
ponuditi atraktivne postarine iako posta ima sve samo ne atraktivne cijene.
A kompleti su jos jefitniji, jer svaki komplet obracunava se kao jedna knjiga bez obzira iz koliko se knjiga sadrzao komplet.
Primjerice postarina za MV komplet bila bi 120 a ne 200 kuna.
Naravno za 31 ili vise knjiga postarina je besplatna za cijeli svijet.
Sto se tice tvojih pitanja, moguce je uplatiti direktno u eurima. Dakle ako netko nema karticu moze i u eruima stici uplata, jer imamo devizni racun.
A sto se tice ovog drugoga, postoji mogucnost da cemo probati naci neko rjesenje kako bi svima olaksali nabavu izdanja.
Svima osim Kitu Carsonu koji ima tako spor internet da svejedno ne bi stigao bidati ni jednu akciju...
Mi smo prakticki tek krenuli sa svime, mnogo stvari ce jos doci s vremenom, naprednijih, kvalitetnijih, samo treba vremena...
A sto se tice ove zadnje stvari, nije problem odvojiti 2 kompleta za Darkwood, ali u tom slucaju svaki nas suradnik ili prodajno mjesto
ima pravo traziti to isto, bilo da je rijec o prodajnim mjestima u HR ili u susjednim drzavama.
I onda odjednom nebi bilo samo 5 kompleta, kako smo zamislisli, vec bi bilo 25 ili vise, a to za nas nije bas izvodivo...
No, mi cemo uvijek teziti pronalazenju rjesenja koje ce zadovoljiti i nase suradnike i nase kupce ma gdje god oni bili.