Dado R. wrote:Imas igraca koji super igraju u klubu a u repki to nikako ne mogu pokazati, a ima i obrnutih slucajeva, igraca koji su najbolji bili u repki, bolji nego u klubovima.
Modric nikako da sastavai dvije utakmice za repku da to na nesto lici. No mozda nije do njega, mozda je do suigraca...
Kad je u pitanju Modrić (i uopće hrvatski vezni red), prvo da spomenem onog _______________ (upisati pridjev po želji) Tomislava Židaka koji je utakmicu sa Švedskom najavio uz riječi: "Hrvatska ima drugi najbolji vezni red na svijetu."
Modrić je i u Tottenhamu na početku imao užasan ulazak u sezonu. Dva su razloga za to: 1) saga sa transferom u Chelsea koja se završila neslavno i 2) neposloženost Tottenhamovog tima.
Onda je pred sam kraj prijelaznog roka Tottenham uspio dovesti dva odlična pojačanja - Scotta Parkera i Emmanuela Adebayora. Ovaj prvi je donio čvrstinu veznom redu Tottenhama i tako rasteretio Modrića, a ovaj drugi je kvalitetan napadač koji ne pati od statičnosti nego majstorski asistira i zadržava loptu. Od dolaska Parkera Modrić doživljava preporod i biva jedan od najboljih veznih igrača u Premiershipu. Ovdje valja naglasiti da Modrićev učinak nije toliko u samim golovima i asistencijama koliko u vezivanju linija i čitavog veznog reda. Tottenham ima vjerovatno najbolji vezni red u Engleskoj (jači i od onog Cityjevog) kad su svi zdravi, kompletni i na svojim pozicijama: na krilima superbrzi Lennon i Bale, na zadnjem veznom čvrsti Scott Parker, na polušpicu Van der Vaart, a Modrić u sredini kao igrač koji uvezuje sve te elemente.
U utakmici protiv Arsenala koju mu je spočitnuo i spomenuti ___________ Židak, čitav Tottenham je patio zbog promašenih taktičkih rješenja Redknappa. Redknapp je Garetha Balea pokušao koristiti kao nekakvog ofanzivnog veznog koji se uvlači u sredinu i tako mu izbio iz nogu najveći adut - brzinu i vanjski lijevi dribling. Nedovoljno zdravog Lennona je odlučio ostaviti na klupi, a u igru je stavio puno statičnijeg i također prema sredini terena usmjerenog Kranjčara. Dodatni haos je nastao u drugom poluvremenu kad je Redknapp napravio rokade u timu pa je Bale otišao na desnu stranu (!?) gdje se još više pogubio. Modrić je tu, očekivano, podbacio.
Što se tiče reprezentativnog Modrića, on naprosto ne može biti isti kao u klubu jer u repki nema igrača tipa Parker niti ima Balea, Van der Vaarta ili Adebayora. Također, dešava mu se nešto što se dešavalo i tebi dragom
Salihamidžiću u našoj repki - nerealna očekivanja navijača. Uz sve nonšalantne i beskrvne nastupe u dresu reprezentacije koje je Salihamidžić imao dok je igrao za nas, imam dojam da su naši navijači od njega očekivali, na konto toga što je on prvotimac Bayerna (jedno vrijeme najbolje evropske ekipe), da uzme loptu kao desni bek u 4-4-2 formaciji, sve sam predribla i ušeta se u gol. Slična su očekivanja i kod Hrvata od Modrića, a i Messija smaraju sa istim "zahtjevom".
Kad je u pitanju hrvatska reprezentacija, ono što sam vidio protiv Švedske je bilo užasno, negledljivo, nikakvo. Zapravo, unazad ohoho vremena, Hrvatska je odigrala odličnu utakmicu sa Turskom. Sve ostalo se svodilo na bljeskove (Izrael, Latvija) ili na grozne igre (Grčka).