pogleda san fincherov dragon tattoo...
nisan cita knjige, (niti namjeravan,hahahah), al san pogleda sva tri svedska filma... prvi mi je bia dobar do pola, a druga dva dosadni..
a remake.... a ono.. iako se vidi fincherova ruka, vidi se da je ima u scenariju jedan solidan lik, jedan prejeben lik i prosjecan who dunnit triler.
fincher mi je jedan od najdrazih rezisera, svojedobno i najdrazi... al ovo je korporacijiski film... moze on srat sta oce, al ovo je odradia priko kurca.... iako se potrudia u odredjenin segmentima.. i tocno se vidi u filmu di je matematika a di je radia s gušton...
vidi se da je film samo pozadina za njegovu i rooney marinu inkarnaciju lisbeth salander...
mara jebeno rastura.... ona je za ovi film ka sta je ledger u batmanu... sve je to lipo šareno, al samo cekas da se oni pojave u kadru... svaka cast noomi rapace za svedsku verziju, al mara je ovu ulogu rasturila... zenska je jebeno nevjerovatna ko lisbeth... kako je film teka, samo san nju dozivljava, malo mi je bila hladna kuja, pa san navija za nju, pa mi je bilo žaj, pa san se prakticki zaljubia u nju, pa je poludila, pa san tija da ubije nekog....
a sve to prenese s minimalnon mimikon lica i prakticki bez teksta, sve to joj se ocrta u ocima...kad zapriti nekon u filmu, jebeno se useres i tu publici, hahahahahah
jednostavno je genijalno odglumila... a fincher ju je jebeno provoza kroz sve te stadije lika..steta sta je ostatak filma samo školski odradjen iako mislin da bi i tu fincher zagriza, al cini mi se da jednostavno nije ima s cin radit, sve je vec vidjeno i samim time dosadno u ovakvon tipu filma...
pa jebemu mater, cak je i glavni negativac dosadan lik... i kad mu pokazu dobro opremljeni torture room ne postane zanimljiviji.. cak mi nije bilo napeto ni saznat zasto sve to radi... a film je vecin dijelon baziran na hvatanje te osobe... toliko o kvaliteti price
najgore mi je sta mi se cini da je fincher u nedostatku inspiracije upalija autopilot i ovi film napravia u maniri "all president's men"-a... koji mu je bia predlozak za social network i vecinu zodiaca... ko da mu je zanimljivije natrpat film sa milijun detalja i pokusat to prenit gledatelju sta shvatljivije u sta manje vrimena, nego da stvori neku scenu za pamcenje..
na svu srecu, ovdi su on i mara "stvorili" jedan lik za pamcenje...
sve u svemu, nikiad vise talenta potroseno na beznacajniji film...
al
definitivno preporuka za pogledat..U ovom boldiranom se slazem sa tobom, ovo ostalo
Glavni negativac nije ni bitan posto pozitivnih likova u filmu i nema svi su negativci.
Ko je kriv je samo povod za jednu mnogo siru i bolju pricu ako je nisi uocio onda...
Film je vise drama nego triler, i to dobra drama koja skoro 3 h drzi paznju.