Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

79 Pages«<2425262728>»
Planovi
Curumo
#501 Posted : 31. siječnja 2012. 19:57:54(UTC)
Rank: Ponekad navrati

profesor-inz wrote:
Kada možemo očekivati nove MV 37-40, čini mi se da je ovih dana trebala krenuti najava ?

nece nitko pa cu jaSmile

oni su doslovce vec iza ugla (trebali su vec biti vani ali po obicaju neke manje tehnicke teskoce).
a odmah zatim krece priprema za posljednju turu, koja izlazi za Mafest (5. mjesec).
znaci u 3 mjeseca izaci ce cak 8 knjizurina, nije to mali pothvat.
time ce zavrsiti prvi veliki serijal u Libellusovu izdanju, i iskreno (obozavam texa, ali jebiga) - najbolji!
Nice view from hell.
kasper
#502 Posted : 31. siječnja 2012. 20:14:44(UTC)
Rank: Često prisutan

Curumo wrote:

time ce zavrsiti prvi veliki serijal u Libellusovu izdanju, i iskreno (obozavam texa, ali jebiga) - najbolji!

Teske reci su ovo. No, ako sledecih 8 razvale, onda cu se i ja morati sloziti sa ovom konstatacijom.
Strokov10
#503 Posted : 31. siječnja 2012. 21:17:32(UTC)
Rank: Nova faca

Man
Od Martina idu knjige:

55. Snježni čovjek
56. Sekta ubojica (Tajna templara) :)
Curumo
#504 Posted : 31. siječnja 2012. 22:08:02(UTC)

kasper wrote:
Curumo wrote:

Teske reci su ovo. No, ako sledecih 8 razvale, onda cu se i ja morati sloziti sa ovom konstatacijom.

ove 4 predzadnje razvaljuju totalno!
a za zavrsnicu ne sumnjam...
Nice view from hell.
vs
#505 Posted : 31. siječnja 2012. 23:19:59(UTC)
Rank: Ovisnik

Curumo wrote:
kasper wrote:
Curumo wrote:

ove 4 predzadnje razvaljuju totalno!
a za zavrsnicu ne sumnjam...

meni se u zadnje 4 knjige MV više svidia dio sa indijancima od onog sa aiwasson... al u cjelini, odličan serijal, jedva ga čekan ovo lito pročitat u komaduCool
profesor-inz
#506 Posted : 1. veljače 2012. 22:03:35(UTC)

Curumo wrote:
profesor-inz wrote:
Kada možemo očekivati nove MV 37-40, čini mi se da je ovih dana trebala krenuti najava ?

nece nitko pa cu jaSmile

oni su doslovce vec iza ugla (trebali su vec biti vani ali po obicaju neke manje tehnicke teskoce).
a odmah zatim krece priprema za posljednju turu, koja izlazi za Mafest (5. mjesec).

Znači postoji mogućnost da do kraja meseca budu i u Srbiji ! Odličan je serijal MV, nadam se pripremate neki zanimljiv tekstualni oproštaj za 44 knjigu ovog serijala?
Dok Lester
#507 Posted : 1. veljače 2012. 22:16:32(UTC)

Man
Uredništvo se još dvoumi između SVRŠETAK i KRAJ EPIZODE LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
Curumo
#508 Posted : 1. veljače 2012. 23:12:43(UTC)

kako je ovaj falši prevoditelj kivan jer ne sudjeluje u najboljem Libellusovu stripuFlapper Flapper Flapper Flapper Flapper
Nice view from hell.
Curumo
#509 Posted : 1. veljače 2012. 23:15:18(UTC)

profesor-inz wrote:
Curumo wrote:
profesor-inz wrote:

nece nitko pa cu jaSmile

Znači postoji mogućnost da do kraja meseca budu i u Srbiji ! Odličan je serijal MV, nadam se pripremate neki zanimljiv tekstualni oproštaj za 44 knjigu ovog serijala?

pretpostavljam da ima vec i kod talijana, pored toga sto je zadnja epizoda bas pravi oprostaj sama po sebi.
ali da, zasluzuje i domaci osvrt, nadam se da ce odluciti napisati koju rijec - zapravo siguran sam da hoce!
Nice view from hell.
Dok Lester
#510 Posted : 1. veljače 2012. 23:43:47(UTC)

Man
Curumo wrote:
kako je ovaj falši prevoditelj kivan jer ne sudjeluje u najboljem Libellusovu stripuFlapper Flapper Flapper Flapper Flapper

ne lupetaj, falši čarobnjače Flapper Flapper Flapper Flapper Flapper Flapper
"Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima." Arthur Schopenhauer
profesor-inz
#511 Posted : 2. veljače 2012. 17:27:55(UTC)

Curumo wrote:
profesor-inz wrote:
Curumo wrote:
profesor-inz wrote:

nece nitko pa cu jaSmile

pretpostavljam da ima vec i kod talijana, pored toga sto je zadnja epizoda bas pravi oprostaj sama po sebi.
ali da, zasluzuje i domaci osvrt, nadam se da ce odluciti napisati koju rijec - zapravo siguran sam da hoce!

Bilo bi ok da i Libellus da svoj osvrt na 20-ak stranica zanimljivog teksta kao rekvijum za odlazeći serijal Magičnog Vetra, uzgred i najkvalitetnije odrađen na zemaljskoj kugli. Lepo je za imati ovaj serijal. Pomogao bi i sam u pisanju ali sam pročitao tek prvih 42 epizode, jednostavno hoću da uživam polako u ovom vrhunskom stripu.
anto
#512 Posted : 6. veljače 2012. 15:41:00(UTC)

Man
evo da nešto kažem ispred vaših vernih čitalaca,nebonelijevaca, a u susret izdanjima koja nas očekuju u ovoj godini:
zadovoljni (i prezadovoljni)ćemo biti ako objavite u 2012-oj:
4 Riđobrada
4 Spiroua
1 IR$ (IR$ 2)
1 Škorpion (Škorpija 2)
Šerlok Holms 3 (ako postoji, pošto ovo ne uzimam pa mi nije poznato)
ako uleti još jedna Klara (Klara 6) ili dva Vampir boja, savršeno, a ako ne, nadamo im se najkasnije do juna sledeće godine.
Što se tiče Fontovog K&K, nadamo se da ćete i to objaviti kada nađete odgovarajući matreijal, kadgod da to bude, ali ne previše daleko.

udruga neovisnih nebonelijevaca pri libelusovom forumu
predsednik i blagajnik udruge,Anto
Dok Lester
#513 Posted : 6. veljače 2012. 16:44:32(UTC)

Man
ako Bog da zdravlja, trebao bi vidjeti sve to (samo ne znam baš za 2 vampira) BigGrin BigGrin

sherlock 3 već postoji, a Laci crta i 4.
anto
#514 Posted : 6. veljače 2012. 17:30:14(UTC)

Man
Dok Lester wrote:
ako Bog da zdravlja, trebao bi vidjeti sve to (samo ne znam baš za 2 vampira) BigGrin BigGrin

Bože zdravlja!!
Nego, kad se već javljaš, da ti ovo kažem - ne uzimam Libelusove Bonelije, ali sam skoro dobio par Teksova na čitanje.
Urota i Kanadski pobunjenici.Tehnički stripovi su urađeni na perfektan način kao i sve ostalo, ali najprijatnije me je iznenadio vrhunski prevod, a sad se setih da je on tvoje delo, pa bih ti čestitao na u tome i poželeo da i dalje odrađuješ maestralne prevode.Tačno se vidi razlika kad je prevodilac i sam zaljubljenik u strip.

edit: čekaj, znači i Fontovog K&K ??
I da li je 4 ili 6 Spiroua?Mada je dovoljno i 4.Ali je 6 još bolje.
I za kraj - da li je odlučen redosled izdavanja Spiroua - hronološki ili će zbog onih albuma Dečijih Novina praviti neke kombinacije?
matex
#515 Posted : 6. veljače 2012. 18:31:34(UTC)

anto wrote:
Dok Lester wrote:

Bože zdravlja!!
Nego, kad se već javljaš, da ti ovo kažem - ne uzimam Libelusove Bonelije, ali sam skoro dobio par Teksova na čitanje.
Urota i Kanadski pobunjenici.Tehnički stripovi su urađeni na perfektan način kao i sve ostalo, ali najprijatnije me je iznenadio vrhunski prevod, a sad se setih da je on tvoje delo, pa bih ti čestitao na u tome i poželeo da i dalje odrađuješ maestralne prevode.Tačno se vidi razlika kad je prevodilac i sam zaljubljenik u strip.

neće Dok pa ću jaSmile
kako mi je tex najdraži junak(i najbolji),prijevod mora da štima
ostale junake odradim reda radi(čuj,plaća se mora zaraditi)
e sad kad krenemo sa zagorom,to će tek biti prijevodLOL
kasper
#516 Posted : 6. veljače 2012. 18:33:54(UTC)

Nego, ja ocekujem da master Dok prevede i Vesticu, bez toga necu da pricam Drool . Zajebano je ovo, navikao sam se i sada nema nazad, a Dade nek vide sta ce i kako Flapper
Curumo
#517 Posted : 6. veljače 2012. 18:37:40(UTC)

nece dok pa cu jaBigGrin

naravno, prevoditelj jest najvazniji, ali uz njega stoje i dva para veoma opasnih i sitnicavih ociju sa satima i satima rada, te se konacna verzija ipak ponesto razlikuje od prevoda.
koliko je to ponesto? katkad vrlo malo, najcesce umjereno, a katkad bome i drasticno, ovisno o tezini materijala.
Nice view from hell.
kasper
#518 Posted : 6. veljače 2012. 18:40:45(UTC)

Curumo wrote:
nece dok pa cu jaBigGrin

naravno, prevoditelj jest najvazniji, ali uz njega stoje i dva para veoma opasnih i sitnicavih ociju sa satima i satima rada, te se konacna verzija ipak ponesto razlikuje od prevoda.
koliko je to ponesto? katkad vrlo malo, najcesce umjereno, a katkad bome i drasticno, ovisno o tezini materijala.

Da, da. Ne mogu da prezalim sto nisi radio na El Muertu ili na Kanadskim pobunjenicima Cursing . Si bio u svadji tada sa urednicima, u svadji sa Texom, u svadji sa Dokom? Flapper
Inace situacija se zaostrava, ocekuje se najava za novog (mozda starog) Texa, nove Vetrove & slicne djakonije Drool
Curumo
#519 Posted : 6. veljače 2012. 18:54:03(UTC)

dobri kućni dušeBigGrin...

ma ne. imamo mi nesporazuma, tko radi taj i grijesi, a ja nisam lagan covjek kad je rijec o poslu...
ali tada bas ne. tada sam radio na mm, mv i mr nou uz jos ponesto, i bio sam zatrpan.
tako da sam nesto morao maknuti, pa je nakon prvih 10ak brojeva ispao tex.

iskreno, ne mislim da ovo sto spominjes nesto narocito pati, jasno, jos jedan par ociju uvijek dobro dođe, a svi imamo neki svoj poseban pecat koji uklesemo u strip. teks (iz niš) npr. naucio je prepoznavati neke moje intervencije iz aviona, makar sve to bile finese.

jedino sto smatram da je losije urađeno, iz objektivnih i razumljivih razloga, je ona jedna davna priča koju je lektorirala Silvija i prva dva broja texa u boji, kad je Dado A. prolazio kroz uzasno razdoblje u svom zivotu. tu su se potkrale neke stvari kod Doka koje nisu na Libellusovoj razini.
i to je sve.

na koncu, bez lazne skromnosti, i Dadu A. kao lektora i Doka smatram u neku ruku svojim "ucenicima".
Ono sto oni pogrijese uvijek dijelom mozes smatrati i uciteljevim propustom.

ili pogledaj samo moje prve lekture. da ih danas idem ponovo lektorirati, nasao bih milijun losih stvari.
svi ucimo kroz rad.

također, LB je valjda jedini koji ce otvoreno sebe osinuti bicem. mozes primijetiti kao se "neki drugi", toboze otvoreni na kritike, odmah uvrijede osim ako je rijec o necemu banalnom, onda to isticu u nebesa. ali cim nesto ozbiljnije primijetis, ponasaju se poput gospođica. dakako ima i onih koji se citateljima uopce ne bave, ni rijeci.
Nice view from hell.
kasper
#520 Posted : 6. veljače 2012. 19:00:15(UTC)

Hm, mislim da sam u Pobunjenicima vidjao primere predugih recenica sa dosta zareza. Naravno, nije ovo neka velika zamerka, samo kazem da se oseti neprisustvo. Zajebano je prevoditi & lekotirsati Texa, treba biti tvrd, sto opet znaci tvrd u zivotu i slicno....
Users browsing this topic
Guest (27)
79 Pages«<2425262728>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.