Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

79 Pages«<2829303132>»
Planovi
danant
#581 Posted : 14. veljače 2012. 9:52:32(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Man
Opasno me zajeba "Sfera" a posle i "Wizard" (srpske kuce koje su posle ukidanja MV od strane System Comicsa počele da izdaju MV i to brojeve 16,17,18 pa posle i 19,20,21,22) i tu booom - kraj

A ja poceo da skupljam Libellusovog MV pa prodao, pa posle pojeo svoja jaja Cursing

A vidi ga gde je sad MV pred kraj Bored
magični vjetar
#582 Posted : 14. veljače 2012. 10:42:08(UTC)
Rank: Često prisutan

Man
danant wrote:
Opasno me zajeba "Sfera" a posle i "Wizard" (srpske kuce koje su posle ukidanja MV od strane System Comicsa počele da izdaju MV i to brojeve 16,17,18 pa posle i 19,20,21,22) i tu booom - kraj

A ja poceo da skupljam Libellusovog MV pa prodao, pa posle pojeo svoja jaja Cursing

Ja sam sasvim slučajno pričitao jedan broj MV i od tada kupujem svaki broj kako izađe.

Meni je odličan.

Šteta što si prodao te stripove.
jaki
#583 Posted : 14. veljače 2012. 18:43:48(UTC)

Man
Što se tiče pdv-a na stripove sada je situacija da nema pdv-a na knjige a pošto se večina stripova(albumi) klasificira kao knjige onda nema ni na njih pdv-a.
Na periodička izdanja tj.izdanja na kiosku(novine,stripovi,magazini)je pdv 10%.
U EU nema nulte stope pdv-a pa će se morati uvesti neka stopa poreza na knjige/strip albume.Koja će to biti sad niko ne zna ali moja prognoza je da će biti 10%.Hoće li se povećavati stopa koju sad imaju periodička izdanja nemam pojma.Ne bi trebalo ali....?
Dado R.
#584 Posted : 14. veljače 2012. 19:50:03(UTC)
Rank: Libellus

danant wrote:

Koliko god to izgledalo cudno, s vremenom ispadne tako da su nasa izdanja najjeftinija jer s vremenom na njima se nista ne izgubi
vec postaju vrijednije, i trazena su jer se sve polako rasproda pa uvijek ima novih zainteresiranih.
U startu mozda izgleda skupo kad se tek kupuje ali do sad se pokazalo da su to sve dobre "investicije".
Ako nekad odustanes od tih stripova uvijek ce se naci netko kome ce to trebati, tako da novac nije bacen.

Mislim da nasi kupci znaju za nekoliko stvari koje su kod nas sigurne i nepromjenjive;
ne odustajemo od izdanja bez obzira na kolicinu prodanih primjeraka, uvijek nastojimo napraviti vrhunska izdanja
pa makar morali nekad nesto i ponovo tiskati i komuniciramo s citateljima jer nam njihovo misljenje puno znaci.
I to nije nikakva samohvala vec cinjenice koje se mogu vidjeti iz proteklih 7 godina nasega rada.

U svakom slucaju steta sto si tada odustao od MVa...
kit teller
#585 Posted : 15. veljače 2012. 9:35:45(UTC)

Man
Dado R. wrote:
danant wrote:

Koliko god to izgledalo cudno, s vremenom ispadne tako da su nasa izdanja najjeftinija jer s vremenom na njima se nista ne izgubi
vec postaju vrijednije, i trazena su jer se sve polako rasproda pa uvijek ima novih zainteresiranih.
U startu mozda izgleda skupo kad se tek kupuje ali do sad se pokazalo da su to sve dobre "investicije".
Ako nekad odustanes od tih stripova uvijek ce se naci netko kome ce to trebati, tako da novac nije bacen.

Mislim da nasi kupci znaju za nekoliko stvari koje su kod nas sigurne i nepromjenjive;
ne odustajemo od izdanja bez obzira na kolicinu prodanih primjeraka, uvijek nastojimo napraviti vrhunska izdanja
pa makar morali nekad nesto i ponovo tiskati i komuniciramo s citateljima jer nam njihovo misljenje puno znaci.
I to nije nikakva samohvala vec cinjenice koje se mogu vidjeti iz proteklih 7 godina nasega rada.

U svakom slucaju steta sto si tada odustao od MVa...

Smile Smile Smile istina, ono što izglda najskuplije najviše se izplati....
bez da se vas hvali(da se ne uobrazite) SVAKA VAM ČAST....
bili bi još bolji sa tim novim Zagor kolorcem koji izlazi ovih dana u Italiji ali kad več niste lakomni na novac i provjereni
zagormrzci, čemu vam pričati o tome? ne možete biti i vi bez greške!Flapper Smile
Tex Willer
#586 Posted : 15. veljače 2012. 16:11:29(UTC)
Rank: Ovisnik

Man
Dado R. wrote:

Samo jos da vratite onaj ritam iz prvih 5 godina, mada mi se cini da je ova godina krenula kako trebaSmile
A za cenu i kvalitet se ovde prilikom kupovine kaze (verovatno i kod vas) - ako ne znas sta je dobro, pitaj sta je skupoWink
maddjuro
#587 Posted : 23. veljače 2012. 1:09:47(UTC)

Man
bude li se Libellus možda pojavio na "Eurokonu"; Sf konvenciji koja se ove godine održava krajem travnja u Zagrebu:; inače je to u svake godine na razini hrvatske, održava se na feru i zove Sferakon; ali ove ce se godine to održavati na , mislim, velesajmu, ili cinestaru.
Tex Willer
#588 Posted : 24. veljače 2012. 8:34:28(UTC)

Man
Ajde nove najaveDrool
Dado R.
#589 Posted : 24. veljače 2012. 10:42:53(UTC)

maddjuro wrote:
bude li se Libellus možda pojavio na "Eurokonu"; Sf konvenciji koja se ove godine održava krajem travnja u Zagrebu:; inače je to u svake godine na razini hrvatske, održava se na feru i zove Sferakon; ali ove ce se godine to održavati na , mislim, velesajmu, ili cinestaru.

Ne planiramo to... I nemam pojma uopce prodaju li se stripovi tamo...Smile
Dado R.
#590 Posted : 24. veljače 2012. 10:46:01(UTC)

Tex Willer wrote:
Ajde nove najaveDrool

Meni se cini da mnogi citatelji najave cekaju samo da bi vidjeli kako izgledaju naslovnice i to je to.Smile
kasper
#591 Posted : 24. veljače 2012. 11:22:43(UTC)

Dado R. wrote:
Tex Willer wrote:
Ajde nove najaveDrool

Meni se cini da mnogi citatelji najave cekaju samo da bi vidjeli kako izgledaju naslovnice i to je to.Smile

Mnogi izdavaci imaju slican komentar koji je i vise nego realan. Kapiram, para je sve manje, potraznja isto, izdavacima isplativost se smanjuje. A opet, zelim imati celog MV koliko vec sutra LOL .
Zapetljan ovaj svet.
kasper
#592 Posted : 24. veljače 2012. 11:29:15(UTC)

Sto se planova tice, uskoro cu mozda i ja da smaram kad ce Demian specijalci. Upravo sam krenuo sa skupljanjem istoga i mogu reci da je dobar. Valjda ce se odrzati kvalitet do kraja...
Dado R.
#593 Posted : 24. veljače 2012. 11:34:01(UTC)

Ma mi smo uvijek radili izdanja puno brzim tempom nego se prodavalo, nama to nije nista novo, no ne mogu se ne nasmijati kad vidim kako
se inace po forumima trazi kad ce nesto novo i slicno. Covjek bi pomislio to se razgrabi samo tako, a realno ispadne da mnogi samo cekaju
da vide naslovnice i to je to. Smile Oni bi to mozda rado imali, i mozda ce jednom to kupiti ali za sad samo gledaju naslovnice.
Sto vise naslovnica, to bolje... Mozda bi se izdavacima isplatilo da samo rade naslovnice za web i da nista ne salju u tisak...BigGrin BigGrin

Naravno, ima i kupaca koji kupuju odmah ili brzo po izlasku nekog izdanja, no oni su vjerojatno u manjini.
bubo
#594 Posted : 24. veljače 2012. 13:42:26(UTC)

Man
Dado R. wrote:
Ma mi smo uvijek radili izdanja puno brzim tempom nego se prodavalo, nama to nije nista novo, no ne mogu se ne nasmijati kad vidim kako
se inace po forumima trazi kad ce nesto novo i slicno. Covjek bi pomislio to se razgrabi samo tako, a realno ispadne da mnogi samo cekaju
da vide naslovnice i to je to. Smile Oni bi to mozda rado imali, i mozda ce jednom to kupiti ali za sad samo gledaju naslovnice.
Sto vise naslovnica, to bolje... Mozda bi se izdavacima isplatilo da samo rade naslovnice za web i da nista ne salju u tisak...BigGrin BigGrin

Naravno, ima i kupaca koji kupuju odmah ili brzo po izlasku nekog izdanja, no oni su vjerojatno u manjini.

zato počnite sa zagorom u boji ,razgrabiće se prije i nego objavite naslovniceFlapper Flapper Flapper Flapper
vs
#595 Posted : 24. veljače 2012. 13:43:39(UTC)

ja san kroz zadnjih par godina pokupova sve zaostatke onoga šta me zanimalo, tako da san sad dosta ažuran šta se tiče kupnje, pričekan, u vrh glave, misec dana da se nakupi par stvari, radi poštarine..
a šta se tiče naslovnica.... drago mi je šta van većina izdanja ima posebne naslovnice.... al šta se mene tiče, možete izdavat cile crne knjige na kojima samo piše ime junaka, naslov i broj epizodeBigGrin
najave su mi napete jer znače da se to uskoro može očekivat u prodaji... i da počnen skupljat lovu... zato... NAJAVE!!!!LOL LOL LOL
Jerry Krause
#596 Posted : 24. veljače 2012. 13:59:34(UTC)

Man
vs wrote:
al šta se mene tiče, možete izdavat cile crne knjige na kojima samo piše ime junaka, naslov i broj epizodeBigGrin
najave su mi napete jer znače da se to uskoro može očekivat u prodaji... i da počnen skupljat lovu... zato... NAJAVE!!!!LOL LOL LOL

ThumpUp ThumpUp ThumpUp ... zato NATHANE!!!!... pardon NAJAVE!!!BigGrin
Dado R.
#597 Posted : 24. veljače 2012. 17:35:45(UTC)

bubo wrote:
Dado R. wrote:

zato počnite sa zagorom u boji ,razgrabiće se prije i nego objavite naslovniceFlapper Flapper Flapper Flapper

Lako je tebi nas zajebavati...Cursing
Dado R.
#598 Posted : 24. veljače 2012. 17:37:15(UTC)

Jerry Krause wrote:
vs wrote:
al šta se mene tiče, možete izdavat cile crne knjige na kojima samo piše ime junaka, naslov i broj epizodeBigGrin

Pa upravo to i kazem. Najave su jedino bitne. Koga zanima knjiga, samo slike i gotovo...Flapper BigGrin
kasper
#599 Posted : 24. veljače 2012. 17:46:08(UTC)

A najava nigde LOL
vs
#600 Posted : 24. veljače 2012. 18:28:58(UTC)

Dado R. wrote:
Jerry Krause wrote:
vs wrote:

Pa upravo to i kazem. Najave su jedino bitne. Koga zanima knjiga, samo slike i gotovo...Flapper BigGrin

a vidin ja da ovdi lud jebe zbunjenogaBigGrin
Users browsing this topic
Guest (23)
79 Pages«<2829303132>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.