da, ekvilibrijum je isto kopija matrixa... po meni, da nije bilo matrixa, pola tih filmova ne bi dobilo lovu za snimanje... ja to gledam to stilu filma, kod tih filmova, čin vidin trailer, znan šta me čeka.. jebiga, sve ove filmove šta si ti nabroja san gleda, al nijedan mi nije dobar da bi ga opet pogleda, o tome ti ja govorin, radije ću pogledat matrixa po ko zna koji put nego ekvilibrijum, underworld itd...
a kod ratnih filmova isto možeš napravit distinkciju.. kad je spielberg izbacija ryana, nijedan film prije nije tako izgleda, onda se nakon njega u vagon ukrcalo još xy filmova šta koriste fotografiju ka i taj film
meni nije važna priča, nego kako je ispričana, kako film vizualno izgleda, jel ima neku shemu šta me iznenadi, jel ima u njemu nešto šta mi se svidilo... recimo DRIVE, priča ka priča, ispričana sto puta, al način na koji je film snimljen me oduševia, kako je muzika dobro pogođena, kamera, slow-motion...o tome govorin...
a to šta se sprdam na račun nicolas cagea.. pričali smo o tome kako je nakon oscara za leaving las vegas snimija par glupih blockbustera, par ok filmova, a ovo u zadnjih deset godina 90% je ruganje... meni su wild at heart i raising arizona među najdražim filmovima, al to ga ne opravdava da ga ja ne mogu posrat jer snima škovace, razumin da čoviku triba lova,al moga je preživit bez season of the witch, sorcerers apprentice, seeking justice i pogotovo trespass
.... a za cubu gooding jr.neću ni pričat
a šta se tiče de nira, pacina i stare garde... njima se ne da više zajebavat.... priča je de niro, kad san ima 30ak godina, bia san uživljen u stvaranje svoje umjetosti, lovca na jelene san se priprema godinu dana, bia na riži, živia u blatu,itd.. zaradia kikiriki.. bia bi nenormalan idućih pola godine.. a dođe ben stiller, kaže evo ti 10mil dolara, malo se krevelji u meet the fockers, još se dobro zajebavamo na setu, dođen doma sretan, iman vrimena za ostale poslove, restorane ,tribeca festival itd.. ne moš ih krivit, svoje su odradili