vs wrote:malo si prestrog, ali..
i ja mislin da se ovaj film sviđa ljudima koji vole gledat film zbog filma, a ne očekuju da ih samo zabavi...
uvik mi padne na pamet moj stari... njemu su jedni od najdražih filmova armaggedon i transformers
... svaki put kad ubere da gledan blade runnera ili trainspotting, misli da san probija
Ne bih se slozio ni s tobom ni sa Zeljkom.
Po vama postoji samo dvije strane gledanja filma, da ih zabavi (to su svi koji ne misle kao vi
) ili da film gleda zbog filma, kao vi.
Ja se s tim ne slazem jer niti su svi filmovi namjenjeni za zabavu, recimo Staljingrad me uopce nije zabavio, ali jest me zadivio,
niti su svi filmovi koji su namjenjeni za zabavu automatski losi, lose odglumljeni, s losom glazbom, efektima, losim scenarijem, losim vodjenjem kamere itd...
E sad da mi gledamo drukcijim ocima na filmove i na razlicite filmove, vjerojatno jesmo.
Da karikiram, ja mogu uzivati i u Gospodaru prstenova i u Staljingradu. Samo i kod jednog i kod drugog znam sto ocekujem i ako to dobijem, super.
Kod Blade Runnera nisam dobio ni blizu sto sam ocekivao. Film nije los, ali meni nije ni blizu toliko dobar koliko je razvikan.
E sad mozemo mi jedni druge uvjeravati da vidim ili ne vidim nesto sto vi vidite ili ne vidite ali to nece funkcionirati.
Pojasnit cu to na jednom obicnom jednostavnom primjeru, recimo hrani (vidi se na meni zasto mi je to odabir
).
Sjednemo nas dva da nesto pojedemo, ali ne da samo napunimo stomak vec onako gurmanski da uzivamo u hrani.
I ti mi pricas o nekom prsutu koji je vrhunske klase i das mi da probam, no nakon mog kusanja kazem ti da mi je to prosjecan
prsut i da mi nije u rangu ni dobrih Parma prsuta a kamoli prave Pata Negre...
Mislis li da ce moj ukus promjeniti to sto ces mi reci kako je taj tvoj prsut osoljen posebnom morskom soli koja je dosla s Kariba
i cuvala se 200 dana u mahagoni bacvama u koje je se dodavalo i vina i onda uz svu ostalu pripremu susilo se 9 mjeseci na Biokovu,
9 na Mosoru i 3 mjeseca u palminoj kori na Bracu...? Ja mislim da nece...
Tako i sa filmom... i ukusom uopce. Sreca nasa pa svak ima svoj, kud bismo dosli da svi imamo isti...
Ali da je dobro razmjeniti misljenja i popricati o ukusima, dobro je...