Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

58 Pages«<1718192021>»
Koji ste zadnji film gledali, utisci i ocjena filma?
Garfield
#361 Posted : 31. ožujka 2012. 18:55:05(UTC)
Rank: Ovisnik

Dado nisi jedini ... Meni je licno mozda cak i ispod prosjeka Blade Runer.

Obicno su me ljudi kritikovali kad sam govorio da mi nije cemu, ali fino je vidjeti da ima i istomisljenika :)
zeljko
#362 Posted : 31. ožujka 2012. 20:52:11(UTC)
Rank: Ponekad navrati

znam ljude kojima je blade runner spor...

jbg to su ljudi koji vole automobile na filmu
gangstere i sise...

usuđujem se reći kako ljudi koji ne vole blade runnera ne vole film kao takav
nego vole samo zabavu... zanimljiviji dio filma... isto kao kad u školi voliš samo tjelesno

nekako izgleda preoštro ali tako ispada

Garfield
#363 Posted : 31. ožujka 2012. 21:09:59(UTC)

zeljko definitivno se ne slazem s tobom.Licno za sebe mogu reci da ne volim nista od toga sto si nabrojao i da sam dobar poznavatelj kad su filmovi upitanju, i sad sto ne volim neki film koji vecina gotivi, ne znaci to sto si ti rekao.Necu nabrajati jos neke od tih da kazem antologijskih filmova koje ne volim i mislim da su prenapuhani, jer ima ih dosta ... Isto tako mnogi ljudi ne gotive to sto ja volim i ne znaci da se ja ili ta osoba ne razumije u to.
Jednostavno stvar ukusa i uvjek kazem o tome ne vrijedi raspravljati, jer mislim da nije uredu ako ja kazem za neki film da je vrhunski a neko se ne slaze s tim da kazem kako taj covjek nema pojma o filmovima ...
Dado R.
#364 Posted : 31. ožujka 2012. 22:01:42(UTC)
Rank: Libellus

Ukusi su zajebana stvar, u svakom pogledu...Smile
Kao sto sam spomenuo, Duran Duran ne bi imao ni za kruh da su svi kao ja, ali oni su svejedno svoj najprodavaniji album (Rio)
prodali u preko 2 milijuna primjeraka. Netko je i u tome uzivao i uziva i danas. Sto ne znaci da oni nemaju pojma o glazbi, a ja imam.
Ja recimo uzivam izmedjuostalog i u klasicnoj glazbi, sto jako puno ljudi ne voli, odnosno ne zna uzivati u tome kao ni ja u nekoj drugoj glazbi.

Uvijek kad je prica o ukusima volim spomenuti sampanjac. Naime, meni je sampanjac spoj loseg bijelog vina i ustajale gazirane vode.
A pio sam i najrazvikanije i najskuplje sampanjce, da netko ne pomisli da sam samo probao sranja...Smile
I sto se mene tice, tko god uziva u tome eto mu, ali sto dalje od mene.

E sad mozete zamisliti kako mi je bilo kad sam na svom vjencanju trebao eksirati casu sampanjca...BigGrin

Da ne bi netko pomislio kako ovo nista nema veze s filmovima, ima Duran Duran su si nadili ime po negativcu iz
SF filma Barbarella...Smile BigGrin A dobar je onaj striptiz u beztezinskom stanju na pocetku filma, mada je Jane mogla jos stogod skinuti...BigGrin BigGrin
vs
#365 Posted : 1. travnja 2012. 14:21:41(UTC)

Dado R. wrote:
vs wrote:
Dado R. wrote:

Zacudio bi se kad bih ti rekao koji filmovi nisu meni bas nesto, iako su razvikani kao legendarni filmovi i visoko su ocjenjeni...Smile

aj reci, pa da se svadjamo, hahahahahaha

Npr. Blade Runer. Meni je to prosjecan film, nista posebno, a neki rezu vene na njega.
Postivam Ridleyja Scotta ali meni to nije nista posebno.
Napominjem da vjerojatno igra ulogu i to sto sam taj film prvi put u kompletu gledao prije nekoliko godina,
dakle nisam od onih koji su ga gledali osamdesetih ili jos devedesetih.
I zbilja bih volio da mi netko pojasni sto mu je u tom filmu tako posebno.

pa di baš po blade runneru dado sineLOL... evo ja ću ti reć zašto je meni film dobar i jedan od najdražih, al moraš obećat da ćeš ga opet pogledat otvorenog srcaBigGrin

to je specifičan film... film ko film šta se tiče priče i scenarija, nije nešto, al sa produkcijskog aspekta, na rubu je genijalnosti... spoj slike i muzike u tom filmu mi je odličan... ona scena na početku kad auti lete nad L.A. budućnosti i kad krene ona vangelisova tema, za mene je sama definicija SF-aSmile
moran priznat da ni meni na prvu ruku nije bia nešto posebno, al sad kad ga pogledan, sa "razumijevanjen" svaki put mi je bolji i bolji...
ima milijun detalja zbog kojeg je film odličan, al isto mogu razumit da je nekome film sranje... ja ga obožavan zbog kamere, dizajna i muzike... i rutger haueraCool .... ima dokumentarac o filmu kad rutger priča i kaže da je pita kako će film vizualno izgledat, ridley kaže: bilal... da mu je samo kliminia glavon i reka cool, hahahahahah... oni kraj kad rutger umire izgleda ko iz nikopola, a i cili plavičast ton nekih scena pari uzet iz tog stripa

taj film ima toliko dobro snimljenih scena... kad rutger ubija svog tvorca, kako bolesno izgleda njegova faca okupana sjajem plamena... ili ona kad sean young uđe u kadar iz sjene, pa kako izgleda cila ta soba kad je ispituje, ili ona soba s lutkama... meni je zbog toga film vrh, vizualno je nevjerovatan... a još kad uzmeš u obzir da je film snimljen 1982, i ubereš da ima bolje efekte nego ovi današnji CGI, moš se samo tuć nogon u guzicu i bit zahvalan šta tako nešto postoji.... film noir u budućnostiSmile

a i dobiva na priči s ovim director's cutom kad na kraju harrison ford nije siguran u to da je ljudsko biće..

P.S.
ako imaš bluray player, ovaj film obavezno triba pogledat u HD-u, tako su dobro napravili transfer, da izgled filma (ono zbog čega je najviše cijenjen) dobiva novu dimenziju
vs
#366 Posted : 1. travnja 2012. 14:30:55(UTC)

zeljko wrote:
znam ljude kojima je blade runner spor...

jbg to su ljudi koji vole automobile na filmu
gangstere i sise...

usuđujem se reći kako ljudi koji ne vole blade runnera ne vole film kao takav
nego vole samo zabavu... zanimljiviji dio filma... isto kao kad u školi voliš samo tjelesno

nekako izgleda preoštro ali tako ispada

malo si prestrog, ali..
i ja mislin da se ovaj film sviđa ljudima koji vole gledat film zbog filma, a ne očekuju da ih samo zabavi...

uvik mi padne na pamet moj stari... njemu su jedni od najdražih filmova armaggedon i transformersBigGrin ... svaki put kad ubere da gledan blade runnera ili trainspotting, misli da san probijaLOL
vs
#367 Posted : 1. travnja 2012. 14:44:13(UTC)

Garfield wrote:
zeljko definitivno se ne slazem s tobom.Licno za sebe mogu reci da ne volim nista od toga sto si nabrojao i da sam dobar poznavatelj kad su filmovi upitanju, i sad sto ne volim neki film koji vecina gotivi, ne znaci to sto si ti rekao.Necu nabrajati jos neke od tih da kazem antologijskih filmova koje ne volim i mislim da su prenapuhani, jer ima ih dosta ... Isto tako mnogi ljudi ne gotive to sto ja volim i ne znaci da se ja ili ta osoba ne razumije u to.
Jednostavno stvar ukusa i uvjek kazem o tome ne vrijedi raspravljati, jer mislim da nije uredu ako ja kazem za neki film da je vrhunski a neko se ne slaze s tim da kazem kako taj covjek nema pojma o filmovima ...

aj reci koji film ne voliš, baš me zanima... uvik mi je drago čut koje poznate filmove neko ne voli i zašto...a pogotovo ako osoba voli fimove
vs
#368 Posted : 1. travnja 2012. 14:59:27(UTC)

e da, nisan reka... ja organski ne mogu smislit star warse i gospodare prstenova...
sve san ih pogleda, star warse i više puta, al meni je to bezveze..

posebno mjesto u mom srcu imaju prvi prstenovi, hahahahahaha... kad je to izašlo, ja uopće nisan zna da su knjige toliko popularne, čua san za njih, al nisan ih pročita... u kinu san očekiva da će to bit odlično, al kad su se ovi počeli šetat, zamalo san zaspa od dosade... a kad je doša kraj, samo san slegnia ramenima i reka, ovo mi nije tribaloBigGrin
vs
#369 Posted : 1. travnja 2012. 21:23:02(UTC)

film je zadnjih uru vrimena prebolestan... malo mi je razvučen.. ako se kome sviđa film blindness, pogotovo onaj dio kad su u bolnici, onda nek pogleda ovaj..
zeljko
#370 Posted : 1. travnja 2012. 23:25:45(UTC)
Rank: Ponekad navrati

divide čekam 2 godine
Love
Dado R.
#371 Posted : 2. travnja 2012. 0:45:20(UTC)
Rank: Libellus

vs wrote:

malo si prestrog, ali..
i ja mislin da se ovaj film sviđa ljudima koji vole gledat film zbog filma, a ne očekuju da ih samo zabavi...

uvik mi padne na pamet moj stari... njemu su jedni od najdražih filmova armaggedon i transformersBigGrin ... svaki put kad ubere da gledan blade runnera ili trainspotting, misli da san probijaLOL

Ne bih se slozio ni s tobom ni sa Zeljkom.
Po vama postoji samo dvije strane gledanja filma, da ih zabavi (to su svi koji ne misle kao vi Smile ) ili da film gleda zbog filma, kao vi.Smile
Ja se s tim ne slazem jer niti su svi filmovi namjenjeni za zabavu, recimo Staljingrad me uopce nije zabavio, ali jest me zadivio,
niti su svi filmovi koji su namjenjeni za zabavu automatski losi, lose odglumljeni, s losom glazbom, efektima, losim scenarijem, losim vodjenjem kamere itd...
E sad da mi gledamo drukcijim ocima na filmove i na razlicite filmove, vjerojatno jesmo.
Da karikiram, ja mogu uzivati i u Gospodaru prstenova i u Staljingradu. Samo i kod jednog i kod drugog znam sto ocekujem i ako to dobijem, super.
Kod Blade Runnera nisam dobio ni blizu sto sam ocekivao. Film nije los, ali meni nije ni blizu toliko dobar koliko je razvikan.
E sad mozemo mi jedni druge uvjeravati da vidim ili ne vidim nesto sto vi vidite ili ne vidite ali to nece funkcionirati.Smile

Pojasnit cu to na jednom obicnom jednostavnom primjeru, recimo hrani (vidi se na meni zasto mi je to odabir Smile ).
Sjednemo nas dva da nesto pojedemo, ali ne da samo napunimo stomak vec onako gurmanski da uzivamo u hrani.
I ti mi pricas o nekom prsutu koji je vrhunske klase i das mi da probam, no nakon mog kusanja kazem ti da mi je to prosjecan
prsut i da mi nije u rangu ni dobrih Parma prsuta a kamoli prave Pata Negre...
Mislis li da ce moj ukus promjeniti to sto ces mi reci kako je taj tvoj prsut osoljen posebnom morskom soli koja je dosla s Kariba
i cuvala se 200 dana u mahagoni bacvama u koje je se dodavalo i vina i onda uz svu ostalu pripremu susilo se 9 mjeseci na Biokovu,
9 na Mosoru i 3 mjeseca u palminoj kori na Bracu...? Ja mislim da nece...BigGrin

Tako i sa filmom... i ukusom uopce. Sreca nasa pa svak ima svoj, kud bismo dosli da svi imamo isti...BigGrin

Ali da je dobro razmjeniti misljenja i popricati o ukusima, dobro je...Smile
Garfield
#372 Posted : 2. travnja 2012. 0:46:59(UTC)

Potpisujem ovo sto je Dado rekao ...
vs
#373 Posted : 2. travnja 2012. 8:55:03(UTC)

Dado R. wrote:
vs wrote:

malo si prestrog, ali..

Ne bih se slozio ni s tobom ni sa Zeljkom.
Po vama postoji samo dvije strane gledanja filma, da ih zabavi (to su svi koji ne misle kao vi Smile ) ili da film gleda zbog filma, kao vi.Smile
Ja se s tim ne slazem jer niti su svi filmovi namjenjeni za zabavu, recimo Staljingrad me uopce nije zabavio, ali jest me zadivio,
niti su svi filmovi koji su namjenjeni za zabavu automatski losi, lose odglumljeni, s losom glazbom, efektima, losim scenarijem, losim vodjenjem kamere itd...
E sad da mi gledamo drukcijim ocima na filmove i na razlicite filmove, vjerojatno jesmo.
Da karikiram, ja mogu uzivati i u Gospodaru prstenova i u Staljingradu. Samo i kod jednog i kod drugog znam sto ocekujem i ako to dobijem, super.
Kod Blade Runnera nisam dobio ni blizu sto sam ocekivao. Film nije los, ali meni nije ni blizu toliko dobar koliko je razvikan.
E sad mozemo mi jedni druge uvjeravati da vidim ili ne vidim nesto sto vi vidite ili ne vidite ali to nece funkcionirati.Smile

Pojasnit cu to na jednom obicnom jednostavnom primjeru, recimo hrani (vidi se na meni zasto mi je to odabir Smile ).
Sjednemo nas dva da nesto pojedemo, ali ne da samo napunimo stomak vec onako gurmanski da uzivamo u hrani.
I ti mi pricas o nekom prsutu koji je vrhunske klase i das mi da probam, no nakon mog kusanja kazem ti da mi je to prosjecan
prsut i da mi nije u rangu ni dobrih Parma prsuta a kamoli prave Pata Negre...
Mislis li da ce moj ukus promjeniti to sto ces mi reci kako je taj tvoj prsut osoljen posebnom morskom soli koja je dosla s Kariba
i cuvala se 200 dana u mahagoni bacvama u koje je se dodavalo i vina i onda uz svu ostalu pripremu susilo se 9 mjeseci na Biokovu,
9 na Mosoru i 3 mjeseca u palminoj kori na Bracu...? Ja mislim da nece...BigGrin

Tako i sa filmom... i ukusom uopce. Sreca nasa pa svak ima svoj, kud bismo dosli da svi imamo isti...BigGrin

Ali da je dobro razmjeniti misljenja i popricati o ukusima, dobro je...Smile

ma tija san reć da će se blade runner prije svidit nekom koga zanima film ka film... pa san pretpostavia da više voliš komercijalne filmove, pa san zato povuka paralelu s ljudima koji ih doživljavaju ka i moj stari...

al u biti smo ti i ja sličnijeg razmišljanja... eto, baš ti nesretni prstenovi su vrhunska produkcija, a meni pari da gledan pituru kako se sušiBigGrin ... i može meni neko sad nabrajat šta je tu dobro, al meni su bezveze i amen...

nego si u onom postu di prvi put spominješ blade runnera, da je za tebe precijenjen... na kraju reka da ti neko objasni šta je u njemu tako dobro, pa san ti navea zašto je meni odličan... a sad ispada da san ja moga dubit na glavi dok objašnjavan, ti si već formira mišljenje i ne trzašBigGrin

a šta se tiče ove usporedbe s hranom, baš si me pogodia, hahahahah....ja ne volin jest uopćeLOL LOL ... najsritniji bi bia kad bi moga ka astronauti, popit tabletu za ručakLOL

vs
#374 Posted : 2. travnja 2012. 9:05:14(UTC)

zeljko wrote:
divide čekam 2 godine
Love

nadan se da te neće razočarat... nije mi dobar ko frontiere(s), al film ima nešto, drukčiji je, nije mainstream...
vs
#375 Posted : 2. travnja 2012. 9:09:53(UTC)

THE DARKEST HOUR

ovo san iša jučer gledat, negdi na pola san zaspaBigGrin ... al do tu mi je bia bezveze, hahahahhha
feniks
#376 Posted : 2. travnja 2012. 10:59:36(UTC)
Rank: Često prisutan

Man
Garfield wrote:
Potpisujem ovo sto je Dado rekao ...

Ja ne potpisujem jer ne volim prsut uopste Smile
Ali se slazem s Dadom i cak idem korak dalje meni je Ridli Skot precjenjen autor.
Ima dobre i manje dobre filmove ali da je neki mag filma nije- bar meni.
Sve je stvar ukusa npr vs se ne svidaju ni ratovi zvezda ni gospodari prstenova.
Meni su ratovi zvezda dosadni ali sam gospodare gledao i gotivio se- a ne volim fantaziBigGrin

Garfield
#377 Posted : 2. travnja 2012. 11:16:57(UTC)

To i govorim.Stvar ukusa.Ima gomila filmova sto smatram da su precjenjeni i da nisu nesto, a neko ih dize u nebesa, a isto tako mnogi pljuju po nekim filmovima koje ja dizem u nebesa i koji su po meni samo vrh.
vs
#378 Posted : 2. travnja 2012. 11:36:28(UTC)

pa dobro, recite šta to volite da se možemo svađat, hahahhaha..
eto ja san navea gospodare i star wars, dado blade runnera i pršutBigGrin ..
ja mislin da je iskupljenje u shawshanku precijenjeno do zla boga, dobar film, al da je bolji od kuma 2, je malo sutra...
feniks
#379 Posted : 2. travnja 2012. 12:55:09(UTC)
Rank: Često prisutan

Man
Ne mogu jos da se izjasnim po ovom pitanju.
Kuma 2 sam gledao 10+ puta a Iskupljenje svega 6 tako da mi treba jos vremena.BigGrin
Uzgred to su bas potpuno razliciti naslovi.
Ne mozes porediti Iskupljenje cak ni s Zelenom miljom.

ZA Dadu
Sto se Tittana tice, sada sam procitao da je 55 posto publike bilo starije od 25 godina.
Nije za djecuSmile
vs
#380 Posted : 2. travnja 2012. 13:36:21(UTC)

odgleda do kraja ovi darkest hour... loš film u početku, u zadnjih pola sata postaje smiješno loš filmLOL
a vrh otrcanosti je kad nalete na one ruske mad max borce... pa kad ubije aliena i upadne: welcome to russia, sucker!! (pošto je pg-13, ne mogu psovatBigGrin )... ili kad rus na kraju provali, I can go no further, I have Moscow at my backLOL LOL LOL... a sve to uklpoljeno u njegovu očajnu glumu i debeli ruski naglasak... pa ko ovo financira??
Users browsing this topic
Guest (11)
58 Pages«<1718192021>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.