Garfield wrote:vs naveo si jedan od filmova koje pravo gotivim.Iskupljenje u Shawshanku i smatram ga jednim od najboljih ostvarenja.Sad jel bolji od kuma i slicno.Totalno razliciti filmovi i nisu bas za uporedbu.
Sta se jos mogu sjetiti od filmova koje izuzetno gotivim (kao sto vs kaze da se mozemo svadjati) ... Pulp Fiction, One Flew Over the Cuckoo's Nest, Fight Club, The Truman Show, Twelve Monkeys, Dog Day Afternoon, Goodfellas, The Game, The Silence of the Lambs, The Usual Suspects, Se7en, Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Platoon, High Noon, Forrest Gump, It's a Wonderful Life, Memento, American History X, Reservoir Dogs, The Prestige, Inception, The Green Mile, The Sixth Sense, The Good, the Bad and the Ugly, Sin City, Snatch, Oldboy, Infernal Affairs, Tae Guk Gi: The Brotherhood of War, Full Metal Jacket, Gladiator, The Goodfather, The Treasure of the Sierra Madre, The Shining, Eternal Sunshine of the Spotless Mind ... Stvarno ima gomila toga.Vjerovatno sam puno toga i preskocio ...
A evo da bi se mogli svadjati neke koje stvarno smatram precjenjene ...
Rear Window, Taxi Driver, The Departed , A Clockwork Orange, Der Untergang, 2001: A Space Odyssey, Inglourious Basterds, Blade Runner, Kill Bill 1 i 2, Donnie Darko, Barry Lyndon, Rosemary's Baby ...
Mislim da ima materijala za raspravu :)
pa i nema baš kod ovih šta voliš, hahahahaha... jedino mrzin eternal sunshine, čak san ga tija navest uz shawshank... shawshank mogu razumit da je nekome odličan, al ovi eternal sunshine mi je totalni preserans... a i kate winslet ne mogu smislit..
al kod ovih šta su ti precijenjeni si navea par filmova šta su meni vrh... al prvo ovi šta ih ni ja ne volin... the departed mi je isforsirano smeće, bolji mi je original duplo... basterds su mi totalano smeće.. al ovo ostalo, e jebiga, mogu o svakom filmu napisat pola strane šta mi se sviđa
rear window mi je dobar zbog režije, priča je ispričana tako da je svaka scena snimljena u stanu ili iz stana, a film nije dosadan, james stewart mi je jedan od najdražih glumaca, a slab san na grace kelly... a u tom filmu mi je prekrasna
taxi driver
... e jebemu garfilde.. ovo mi je u top 5 najdražih filmova, al i objektivno mislin da je sve u njemu vrhunski... svaka scena u filmu mi je genijalna, svaka uloga, svaka nota muzike, svaki dijalog i svaki dio naracije...
kill bill 1 mi je dobar, 2 mi je dosadan... al sićan se kad san ih gleda u kinu da mi je prvi bia bezveze, a drugi odličan, al eto, s vrimenon san prominia mišljenje... jer u prvon dijelu je ludilo napravia one scene borbe, sve je jebeno stilizirano..
ova tri kubricka... clockwork mi je odličan, ma da negdi od pola mi postaje dosad ako nisan baš od volje za gledat ga, lyndon je dosadan, al kamera je genijalna, pa ga također mogu istrpit svako par godina
... odiseju volin, al također moran bit od volje za pogledat.. u njoj su mi odlični efekti, kako je sve napravljeno, bez kompjutera... i sviđa mi se cili pristup SF-u, tj. ozbiljno je shvaćen,recimo ono kad je u svemiru, nema zvuka, čuješ samo njegovo disanje u skafanderu itd... al kod kubricka, volia ga ili ne, ne moš reć da mu filmovi nisu odlično napravljeni,svaki je promišljen i razrađen detaljno..
untergang mi je dobar film, al neman želju da ga opet gledan...
donnie darko mi je također dobar, al nisan nešto lud za njim, al drukčiji je film, ima nešto svoje, i zato ga cijenim..
a rosemaryna beba... opet ka i za taksista.. jebemu mater garfilde, opet mi ulaziš u ljestvicu, alo ovi put u nekih top 10
... meni je to genijalan film, praktički ništa ne vidiš, a stvori mi pomutnju u glavi... ruth gordon je fenomenalna, a mia farrow preslatka, uvik se iskreno zažalin nad sudbinom njenog lika
... pa sve one scene kad ona pukne na mozak i jede sirovo meso, stvarno creepy atmosfera, a bez da je pomaka kameru... i john cassavetes mi je tu dobar, na drugo gledanje baš ubereš moment di se on proda sotonistima i počne radit protiv nje... i ona zadnja scena sa crnom kolijevkom, ma fenomenalno sve, pogotovo moran napomenit muziku, ona glavna tema mi je tako dobra, dječja brojlaica koja mi stvori nervozu, hahahahahah
i drago mi je da ti se sviđaju ovi azijci... meni su oni trenutačno najzanimljiviji autori.. chan-wook park i johnie to pogotovo... od korejanaca su fenomenalni: memories of murder, oldboy, the chaser...ta tri su mi vrh, još su mi dobri a bitterweet life, a tale of two sisters i I saw the devil... a od johnnie to-a: exiled, breaking news, election 1i2, sparrow, mad detective