RED TAILS
ovi film se mora pogledat
... tako je loš da je dobar, još se ne mogu stat smijat, možda i najgori ratni film o II. svjetskom ratu... jednostavno ne znan odakle počet, hahahahahah... aj, prvo, ono očito, produkcija, ovo pari neki b-film, a na sva zvona je reklamiran da ga je producirala george lucasova firma... ono, ratni spetakl rođo, hahahah... scenografija je u rangu ovih naših sapunica, kad god uđu u neku prostoriju pari da su ušli u interijer napravljen za neku školsku predstavu... efekti su bezveze, u svakom kadru se vidi šta je nacrtano kompjuterski...
scenarij, takvu hrpu gluposti ni ava karabatić ne bi uspila stavit na papir... definitivno mi je najdraži dio kad pilot crnac, smješten u bazi na jugu italije, dođe kuvat neku talijanku, ja mislin da joj se pojavia onako crn na vratima kuće u nekom južnotalijanskom gradiću 1943.god, da bi umrla od infarkta, a seljaci bi se skupili i spalili ga na lomači, hahahhah, al ne, oni nonšalanto šeću kroz misto, drže se za rukice, ona ga upozna sa svojom majkom, idila, hahahahahah... pa mi je na pamet oni film malena, nju su zamalo razapeli jer je ostala bez muža, a ova okolo paradira sa crncem, a niko ni da zatrese glavon u nevjerici, hahahahahha... ja mislin da danas bjelkinja dovede crnca u neko manje misto, bilo di na jugu mediterana, da bi bilo sranja.... a odnos između dva glavna lika, majko mila, koje inskonstruirane situacije, koji klišeji, znaš unaprid šta će ko napravit... pa odnos bijelih i crnih pilota, pa kakvi su njemci, pa ratni zarobljenici u gulagu.. sve skupa, smiješno do bola...
naravno, avioni prkose zakonima fizike, rade takve manevre u zraku da bi skinili i luke skywalkera bez po muke... a tek one nelogične gluposti.. njih četvorica napadaju njemački aerodrom, nakon šta prate oštećeni avion, švabo javlja svojima da ga prate, a niko da uzleti, oni se penju na topove, hahahahahha... onda jedan avion sam samcat napada njemački ratni brod koji, naravno, sam plovi neprijateljskim vodama 15m od američke baze, pogodi ga sa rafalom, ovi eksplodira ka da drže kontejnere s gorivom na palubi, hahahhahah....
malo san bacia oko na neke recenzije ljudi šta se kuže u avione, avijatiku i drugi svj. rat, takvo blaćenje nisan odavno pročita... od izgleda aviona, kretanja, formacija, taktike, ko da san ja bia tehnički suradnik na snimanju, hahahahhaha... ma kurac, i ja bi bolje ovo napravia, hahahahah..
i naravno, šlag na kraju, gluma, ova dva glavna glumca nemaju blage veze glumit, al dobro, nemaš pojma ko su, pa te boli briga... al onda dođe u kadar šef... tri riči, cuba gooding junior, hahahahha glumi nekog višeg oficira, kad misliš da ne može gore, uvik se nadmaši, hahahahahha, nema jače scene, nego kad ide ispast faca, pa zapali lulu i nešto posere,hhahahahaha... al moran priznat da ni on nije najgori u filmu, tu titulu je suvereno odnija terrence howard, takav izgovor teksta ni bore lee nema u svojim filmovima, hahahahahahaha... jedino šta in može bit olakotna okolnost je šta onako glup tekst ni ne zaslužuje bolje...
obavezno pogledat