76 wrote:Dado R. wrote:Pa ne bih se slozio s tobom oko povecanja vrijednosti igraca. Ryan Taylor je zabio dva gola, jedan asistirao, 4 puta bio bez primljenog pogodka,
i ukupno je osvojio 62 boda sto ga cini 9. obrambenim igracem u ukupnom poredku.
S druge strane Weslay Hoolahan je malo precjenjen po vrijednosti u pocetku, a za razliku od Taylora samo ima jednu asistenicju vise,
a svi znamo da se od veznjaka ocekuje vise asistencija i golova nego od obrambenih. Uz to je samo jednu utakmicu bio bez primljenih golova,
na listi veznjaka negdje oko 50.tog mjesta je i nekoliko utakmica igrao je ispod 60 minuta .. dok je Taylor odigrao sve po 90 minuta.
Izuzev prezadnje kad nije igrao zbog ozljede i zadnje kad je izasao u prvom dijelu jer se opet ozljedio.
I naravno, Hoolahan ima 43 boda, dakle 19 manje od Taylora. Po cemu bi onda on trebao biti bolji od Taylora i imati vecu vrijednost?
Taylor ima 62 boda od kojih je 15-ak bonusa koje NIJE zaslužio, dok Hoolahan nije dobio niti jednom bonus iako ih je zaslužio nekoliko puta, npr. za utakmicu ovog tjedna protiv Wolverhamptona ili u 1. kolu kada je bio strijelac na gostovanju u utakmici koja je završila 1:1.
A da je Hoolahan bio precijenjen također ne stoji jer ga onda ja ne bih niti uzeo. Najjeftiniji veznjak na početku sezone je vrijedio 5.0, a njegova je vrijednost bila 5.5, dakle jedva iznad minimuma.
Isto tako, dok se nije ozlijedio Angel Rangel mi je donio više bodova od Taylora, a njegova početna cijena je bila 4.5 i narasla je samo na 4.6. S druge strane, veznjak Matthew Etherington, koji je vrijedio 6.5 bodova, u prvih je 15-ak kola osvojio manje bodova od Hoolahana, a cijena mu je pala samo za 0.1 bod, odnosno na 6.4. Kako to objasniti?
Oprosti, ali nisi u pravu...
Kakvih 15-ak bonusa koje nije zasluzio? Pricamo li mi o istom Tayloru? Ryan Taylor o kojem ja pricam imao je tocno 8 bodova bonusa
zaradjenih u 4 utakmice. Dva puta 3 boda bonusa i dva puta 1 bod bonusa.
U drugom kolu protiv Sunderlanda postigao je jedini gol na utakmici i dobio samo jedan bonus bod.
U osmom kolu imao je asistenciju za izjednacenje (2:2) u utakmici s Tottenhamom i dobio je 3 boda. Ako si gledao utakmicu znas da je odigrao odlicno.
U jedanaestom kolu protiv Evertona zabio drugi gol, koji je u konacnici bio i pobjedonosni, zavrseno je 2:1, i dobio je 3 boda bonusa.
I u trinaestom kolu protiv MUN dobio je bonus bod za utakmicu koja je odigrana 1:1, i u toj utakmici apsolutno je zasluzio bod bonusa jer je odigrao
dobru utakmicu i bio jedan od najzasluznijih za bod koji su osvojili protiv jake momcadi, a uz to on je dodao loptu Ben Arfi nad kojim je
napravljen penal i koji je poslije Ba pretvorio u izjednacenje.
Tako da ja ne vidim o kakvih 15-ak bodova ti pricas, jer niti ih je toliko vec ih je samo 8, a svi su itekako zasluzeni.
Postoje igraci koji ce dobiti bonus bodove iako je upitno, i neki nece dobiti ikako su mozda trebali, ali namjerio si se na krivog igraca.
I bolje da ti je igrao ovo zadnje kolo nego sto ga napadas...
Sto se tice veznjaka, pa nije tocno da je najjeftiniji veznjak vrijedio 5.0, imao si ih koliko hoces ispod toga.
Ja sam npr. imao Fergusona iz Newcastlea koji je vrijedio 3.9 ili 4.0 i namjerno sam uzeo njega da mi ne uzme puno bodova i stavio
sam ga uvijek zadnjeg za zamjenu jer sam znao da nece igrati.
Pa imao si i u Norwichu igraca koji su kostali manje, recimo Bradley Johnson je kostao 4.5 i osvojio je malo vise bodova nego tvoj Hoolahan,
a malo mu je narasla vrijednost. Dakle jasno je da je Hoolahan s 5.5 vise nego precjenjenj na samom pocetku natjecanja.