ponki wrote:@Dado R.
aj mi objasni jednu stvar...jos uvijek ne kontam ovaj fantasy najbolje...
kako si uspio da tvoj tim sad vrijedi 107,4 miliona i 0,6 miliona vise od drugoplasiranog na cjelokupnoj listi koji usput da napomenem ima 200 poena vise od tebe ?
radeci transfer odmah nakon zavrsenog kola mijenjajuci igraca koji je igrao lose ili mozda cak nije igrao za onoga koji je odigrao
odlicno ili ?
cestitke u svakom slucaju na tom uspjehu...
ako sam dosad smatrao Zvonu favoritom,sad se to promijenilo
Nemam ja 107,4 miliona vrijednost, nesto si krivo vidio, ali imam vise od nekih igraca koji su u samom vrhu ukupnog poredka
i koji imaju dosta vise bodova od mene...
Ako ista Hercegovci znaju onda je to kupi za marku i prodaj za dvi...
Salu na stranu, s jedne strane narasla je vrijednost nekih igraca koje sam kupio za manji iznos i procjenio da bi mogli biti dobri,
a s druge strane kad mijenjam igraca, ako zelim nekoga uzeti a odigrao je dobro kolo, onda ga uzmem odmah, ne cekam zadnji dan.
Npr. Nani, ako si ga kupio odmah iza predproslog kola bio je 9,9 a nakon 2 dana bio je 10 i zadnji dan 10,1.
Svakome igracu kome raste vrijednost i tebi povecava tu vrijednost, ali ne za cijeli iznos, vec za pola tog iznosa.
Npr. ako sam kupio Nanija za 9,9 i u roku 5 dana on se popeo na 10,1, onda je vrijednost koju ja sad imam kod njega 10, dakle povecao sam za 0,1 vrijednost tima.
Ili npr neke igrace koje imas od pocetka, pa su dosta dobili na vrijednosti npr. Vorn i Silva kod mene, svaki od njih mi je donio 0.5 vrijednosti...
A sto se tice favorita, nema favorita u nasoj ligi. Ima jos jako puno kola za igrat i mislim da su skoro svi jos uvijek u igri za prvo mjesto,
bez obzira kako sad izgledala tabela. Jako puno je tu jos bodova, a i zima ce pa ce biti i odgodjenih utakmica, izgubljenih i dobivenih bodova i svega ostalog...
A meni je draze kad nisam prvi, ako se moram vise potruditi da stignem nekoga iznad sebe, onda igram hrabrije...
Pa sve i da imam znanje, dzaba znanje ako nemas muda...
Npr. predproslo kolo mislim zamjeniti Lamparda za Nanija i staviti Nanija kao kapetana, i ne napravim, a proslo kolo sam mislio ubaciti
Dempseya umjesto Ramseya i staviti ga za kapetana, ali nisam imao muda...
Ne govorim to sad nakon odigranih kola vec sam to s nekima koji igraju pricao i prije odigravanja tih kola, ali nisam to napravio jer sam
probao igrati na sigurno a da nisam bio prvi garant bi barem jedno od ovoga napravio i vise riskirao, i imao bih vise bodova nego sada...
Tako da favorita nema, ja sam sad prvi trenutno ali vec iduce kolo ne moram biti a pred nama je jos 22 kola a tek smo ih 16 odigrali.
Jos uvijek ti imas sanse da me ne moras castiti u Banja Luci...