Dado A. wrote:Prije nekoliko dana netko mi je spomenuo da se negdje (nemam pojma gdje, i drugi Dado i ja smo već više od 10 godina aktivni samo na ovome forumu) razvila priča o izboru papira.
Da, i Markos i Vuk su imali par postova. pošto ne mogu da linkujem S forum, ovo je (između ostalog) rečeno:
Markos: "Ja ću im to svakako reći, kao i moju sugestiju da uzmu ovaj zućkasti papir, jer na bijelom papiru to neće biti tako dobro, ali bojim se da je vjerojatno sad već prekasno za promjene takvog tipa."
Vuk (u odgovoru na komentar by Jaki: "neka stave papir iz Fibrinih mangi i onda će biti top."): "Taj papir ima "dlačice" i nije dobar za crtež sa puno velikih crnih površina kao kod Forda. Da je meki povez pa da se pravi izdanje za narod - ok. Ako se ide na tvrdi povez, čak i malo veći format, najbolje bi bilo uzeti blago tonirani, dakle žućkast, premazani ofsetni papir ne tanji od 100gr."
Markos (u odgovoru na pitanje by alaniusfordius: "Markose, da se ti pitas, koji bi ti papir koristio - onaj sto je u Alvar boks setu i velikom Drakuli ili neki belji?"): "Alvar box set/MortCinder/Drakula deluxe su možda ipak malo overkill za AF jer taj papir je brutalno, brutalno skup, više nego duplo od normalnog bijelog papira, i malo "predebel". Ja bi stavio taj isti, ali malo tanji, koji koristim za Taniguchija i ostale Orke, on je ipak nešto jeftiniji i tanji pa ni knjiga ne bi bila toliko "debela". Ali nema smisla o tome razgovarati sad... Najviše me zanima kvaliteta materijala, ako to bude dobro, onda ni bijeli papir neće biti nikakav problem. Vjerujem da će se Libellus maksimalno potruditi."
PS: Iskreno se nadam da ne narušavam neke legalne klauzule, ovo su su sve komentari sa Stripovi foruma i njihovo su vlasništvo. Pošto ne mogu da ih linkujem ovde (server izbacuje grešku), copy/paste-ovao sam sadržaj (iako napominjem da nikog nisam pitao). Molim da uklonite ceo moj post ako je neki pravni problem, i unapred se izvinjavam ako sam prekršio pravila jednog ili oba foruma. Namera je samo razmena mišljenja, ništa više od toga. Hvala na razumevanju!