vs wrote:jebiga, mi nemamo ni srice sa zdrijebom, nije toliko ni do koeficijenta... mogli smo uz intera ili stokea izvuc i pet duplo losijih ekipa..
meni se ne svidja sta ovi iz LP upadaju u EL, kako iz pretkola u skupini, tako i sa treceg mista LP...
ma sve su sjebali s ovom ligom prvaka... moze se dogodit da je osvoji cetvrtoplasirani klub iz npr. iz spanjolske koji nikad nije bia prvak drzave
Nije isto LP i EL, to sam sad skuzio kako racunaju. Dakle EL kako sam i spomenuo, normalni put, koeficijent pa tko ispadne jaci
i tu mozes izvuci bilo koga, naravno i iz lige petice. LP ima dva puta, jednim putem idu i medjusobno se bore prvaci svojih drzava
koje su nize rangirane i medjusobno odlucuju tko ce upasti u LP, a drugim putem idu momcadi koje nisu bile prvaci drzava
i pripadaju bolje rangiranim zemljama koje daju vise momcadi u LP kvalifikacije, i oni se opet medjusobno razracunavaju.
Tako da se primjerice dinamo kao prvak ne moze nikako susresti s momcadi iz neke od prvih 15 najjacih zemalja.
To je dakle caka... u svakom slucaju olaksanje za klubove iz slabijih zemalja da i njihovi prvaci vide LP, sto je opet pad kvalitete LP.
Ali i ja sam za to da u LP igraju samo prvaci, no previse je tu love da bi tako bilo, koga zanima prvak Moldavije, Hrvatske itd,
u odnosu na bilo koji klub iz lige petice koji su osvojili jedno od prva cetiri mjesta u nacionalnom prvenstvu?
Ali bi barem trebali promijeniti naziv u Ligu najboljih ili nesto tako jer Liga prvaka odavno nije liga Prvaka...