KILLING THEM SOFTLY
meni je film bia odličan... komentari u kinu su bilo od "nisan gleda odavno dosadnijii film", "kako loš film", do "aj dobro, može proć"..
mene je oduševilo kako je snimljen... banalna priča, al likovi i dijalozi su nešto na tragu tarantina ili guy ritchiea, al dosta bolje...
vizualno je film rješen odlično.... u jednoj sceni dijlaoga prikazuje stanje u mozgu tipa koji se taman ufura, ahahaahaha..
ima momenata kad film stoji po 5, 10min i ništa se ne događa, samo pričaju pizdarije, ali toliko neočekivane da san ja umira od smija... ovdi su kriminalci totalni idioti, klošari, narkomani, ubojice su pijandure, kurvari koji imaju problema sa razvodom... totalno se demistificira podzemlje, glavni bossovi su prikazani ka neodlučni korporacijski činovnici.. kroz cili film se provlači kritika na američku politiku i državu općenito, svako malo se ubaci obamin govor na tv koji govori o nekoj boljoj budućnosti, pravdi, jednakosti... a kontrast su ti sitni kriminalci, klošari, za koje te govorancije zvuče ka da su iz paralelne dimenzije...
film bježi od spektakla, pljačka je totalno antiholivudski napisana i snimljena, nema jurnjave, ubojstva su nasilna, al bez puno filozofije... jedino se malo razmava u jednoj sceni kad je sve ubojstvo u slow-motionu, po kiši, sudari auta, na laganu muziku... što bi se reklo, valcer nasilja
malo ima i preočitih izlizanih muzičkih rješenja, kad ubojica dolazi u grad svira a man comes around, kad se tip fura, svira heroin itd., al dobro, ionako pola kina nikad čulo za te pisme...
casting je fenomenalan... pittu uloga stoji ka salivena, gandolfiniju također, ray liotta ka da je ostarjeli henry hill (njegov lik iz goodfellas)... al ova dva pljačkaša su srce filma (ben mendelsohn i scott mcnairy), tako su simpatično smotani i ljigavi, mendelsohn pogotovo, kad je njegov lik u kadru, umira san od smija... nema puno likova u filmu, al svako ko progovri ima upečatljivu scenu, čak i kurva, hahhahahhah
kamera je također odlična, greg fraser je snimatelj, ima zasad samo par poznatijih filmova (snjeguljica i lovac, let me in), al sad s guštom očekujem njegov idući rad, zero dark thirty
PREPORUKA... ja ga jedva čekan opet pogledat