danant wrote:Jasno sve za SC. To nisam ni pitao, niti imam nedoumicu. Mene interesuju one "identicne" HC kopije koje mozes teze prepoznati. Da znam za sta treba da budem obazriv. Do sada su to bili MrNo Almanasi koje znam da prepoznam. Skoro sam nabavio original keca.
Jesi siguran za Mr.No od 60-70? Da su ih piratwrizovali da budu identicni Libellusu?
Licno sam ih vidio na sajmu, a prodavac mi je sam rekao da su pirati jer se poznajemo. Mada, kada ih vidis mozes i sam prepoznati o cemu se radi. Medjutim, ako nabavljas preko aukcija, tesko da mozes prepoznati. Pretpostavljam da je uradjeno u nekom manjem tirazu upravo s ciljem da se prevare kolekcionari, a svi znamo da su te knjige najteze nabavljive. E sad... ne znam kakva je situacija s ostalim brojevima, buduci da sam samo te vidio. Moguce je da su uradjeni i ostali brojevi, ili eventualno oni rjedji, kao sto su recimo 43, 44, 45, 46, 56. Ovo je vec samo pretpostavka, buduci da je ove price samo Libellus objavio na nasim prostorima. Sad su i oni gotovo nemoguci za naci. Vec duze vrijeme trazim 44 i 45, ali nista.
Medjutim, ono sto znam je da su cijene i vise nego bezobrazno visoke cak i kad prepoznas da je pirat u pitanju. Pogledaj samo na Kupindu cijene za piratska SC izdanja. Ako ono nije bezobrazluk, zaista ne znam sto je...