anto wrote:malo sam padobranac ovde,pa se nadam da mi Dade neće zameriti - planiram da krenem sa Fordićima i izvedbi LL-a,pa me interesuje,da bih napravio kakvu-takvu finansijsku konstrukciju,hoće li ovo krenuti uskoro?
Što se mene tiče,nije ni problem za par meseci (taman da prođe fibirina aprilska tura koja će mi sahraniti finansije),samo bih voleo okvirno da znam da li je to u narednih mesečak dana ili kasnije.
A znam da je svima frka oko nedostatka i poskupljenja materijala,i ko zna šta još.
Ne zamjeramo ništa, naravno.
Plan je sljedeći; čim budemo napravili najavu znat će se kad točno ide.
Znanstvenom metodom "ofrlje" sa velikom sigurnošću mogu zaključiti da će prve knjige AF izaći 10 do 12 dana prije nego što bi to očekivali čitatelji svrstani u skupinu B
no ipak 5 do 7 dana poslije nego što bi to očekivali čitatelji iz skupine A. Oni iz skupine C nakon promtnog računanja došli su do rješenja da se točan dan, sat a skoro i minut može saznati
ako se broj čitatelja iz skupine B pomnoži s onima skupine A te dobiven broj podijeli s 101257 puta π {pi}\pi+30.
Početna slova skupina A, B i C preuzeta su iz poznatih stihova; A je "Anarhija all over sa druge strane jastuka" od "Zabranjenih instruktora". B je "Bolje biti pijan nego čist kao ruža" grupe "Plavi Film".
C su siguran sam svi već pogodili, jedan od najvećih hitova "Crno vino i biftek u lovca" legendarnoga Dobrivojka V Topalovića. Tko je razumio shvatit će, tko je shvatio ništa mu neće biti jasno...
Uglavnom, čist sam kao ruža! Ovo je sve samo od puno posla pa mala pauza...
Moj prijedlog je da računaš kao da će se pojaviti za 15 dana i kreneš stavljati novce u kasicu i onda svako 15 dana opet. Siguran sam da ćeš se izenaditi koliko će se skupiti u 2-3 mjeseca.
Šalu na stranu, svjestan sam da nekome trebaju podaci za lakše računanje oko financija, no nažalost ništa precizno ti ne mogu reći oko datuma iz puno razloga, nadam se da razumiješ.
Sve što bih u ovom trenutku rekao moglo bi se pokazati posve promašeno. Recimo da bi se najranije moglo pojaviti nekad u 3. mjesecu a najkasnije u 4. mjesecu.
Pod uvjetom da neka viša sila (nedostatak repromaterijala recimo) ne poremeti postojeće planove. Ali vjerujem da nebi trebalo biti takvih problema.
No zapravo već smo kod najave naglasili da će izaći onda kad doista bude spremno! Nikad u našim projektima ništa ne prepuštamo slučaju, pa nećemo ni na Alanu Fordu.
Kad krene to mora biti TO i sve kako treba, jer kad se pokrene onda će ritam biti dosta, dosta brz. Molim za još malo strpljenja...