Libellus forum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

58 Pages«<4243444546>»
Koji ste zadnji film gledali, utisci i ocjena filma?
feniks
#861 Posted : 18. siječnja 2013. 16:42:35(UTC)
Rank: Često prisutan

Man
Tada je pokazao da zna snimiti film a ne samo novu porciju snimaka za verbalnu ili pisanu onaniju " urbanih intelektualaca".
Medjutim ista ona kritika a zatim i publika, koja ga je bez potrebe dizala u zvijezde, proglasila je film promasajem.
Sto njegova sujeta nije mogla prihvatiti i od tada je isti recept- sakriti se u tres.
I tako vec deceniju i nesto se vrti u istom krugu ThumbDown
Kada sam poceo gledati Djanga cinilo mi se da ce uspijeti da to prevazidje medjutim u trecem dijelu filma proklizava i .... Steta.
Cekam sljedeci film.
vs
#862 Posted : 19. siječnja 2013. 11:15:45(UTC)
Rank: Ovisnik

STAND UP GUYS - bezveze, nesto ka In Bruges, samo dosta losije
ivan_micic
#863 Posted : 19. siječnja 2013. 12:06:00(UTC)
Rank: Ponekad navrati

Man
vs wrote:
STAND UP GUYS - bezveze, nesto ka In Bruges, samo dosta losije

jedini ko je valja u filmu mi je Alan Arkin, ova 2 ka da su se dosadjivala
vs
#864 Posted : 20. siječnja 2013. 14:44:23(UTC)

the future is nowBigGrin

http://www.index.hr/blac...-pod-smogom/658069.aspx

znan da ovi film ima fanova, pogotovo dado r.LOL
Garfield
#865 Posted : 20. siječnja 2013. 21:17:09(UTC)

Odgledao sam Mr. Brooks (2007) i mogu reci da sam se dobro zabavio gledajuci film.
ivan_micic
#866 Posted : 21. siječnja 2013. 22:32:19(UTC)

Man
pogleda po ko zna koji put
http://www.imdb.com/title/tt0113247/
i svaki put mi je sve bolji
vs
#867 Posted : 22. siječnja 2013. 10:55:51(UTC)

ivan_micic wrote:
pogleda po ko zna koji put
http://www.imdb.com/title/tt0113247/
i svaki put mi je sve bolji

ludilo film, šteta šta je nakon njega kassovitz počea snimat komercijalne pizdarije
vs
#868 Posted : 22. siječnja 2013. 11:22:15(UTC)

THE MASTER

PTA me opet oduševia... film nije najlakše štivo, pa je valjda zbog toga izostavljen na oscarima i raznim top listama... kako film može imat 3 nominacije za glumu, a ne i za režiju?.. šta su glumci sami odglumili na taj način?... phoenix i hoffman su rasturili, adams je isto dobra, al ova dvojica dominiraju u svakoj sceni... kamera isto vrhunska, prvu put da mu iza nje ne stoji robert elswit... scenarij odličan,"If you figure out a way to live without a master, any master, be sure to let the rest of us know, for you would be the first in the history of the world. "... jonny greenwod opet ima originalnu zvučnu kulisu, podsjeća na šizofreni taktomjer, gudački instrumenti opet krešte, ka i u there will be blood, nije uhu najugodnija podloga, al odlično se uklapa u film, neurotična je ka i gl. lik (njega prošli put nisu nominirali za oscara jer je koristia neke komade glazbe koje je on već ranije snimia, ne znan šta je bilo s glazbom za the master, negdi čitan da ulazi u konkurenciju, negdi da nije)

dobro mi je šta film ne nudi odgovore, navodi na razmišljanje, sve se može shvatiti na više načina

p.s.
ne virujen da će se svidit velikoj većini... pogotovo mrziteljima KubrickaBigGrin
ivan_micic
#869 Posted : 22. siječnja 2013. 11:53:52(UTC)

Man
vs wrote:

THE MASTER

PTA me opet oduševia... film nije najlakše štivo, pa je valjda zbog toga izostavljen na oscarima i raznim top listama... kako film može imat 3 nominacije za glumu, a ne i za režiju?.. šta su glumci sami odglumili na taj način?... phoenix i hoffman su rasturili, adams je isto dobra, al ova dvojica dominiraju u svakoj sceni... kamera isto vrhunska, prvu put da mu iza nje ne stoji robert elswit... scenarij odličan,"If you figure out a way to live without a master, any master, be sure to let the rest of us know, for you would be the first in the history of the world. "... jonny greenwod opet ima originalnu zvučnu kulisu, podsjeća na šizofreni taktomjer, gudački instrumenti opet krešte, ka i u there will be blood, nije uhu najugodnija podloga, al odlično se uklapa u film, neurotična je ka i gl. lik (njega prošli put nisu nominirali za oscara jer je koristia neke komade glazbe koje je on već ranije snimia, ne znan šta je bilo s glazbom za the master, negdi čitan da ulazi u konkurenciju, negdi da nije)

dobro mi je šta film ne nudi odgovore, navodi na razmišljanje, sve se može shvatiti na više načina

p.s.
ne virujen da će se svidit velikoj većini... pogotovo mrziteljima KubrickaBigGrin

niti jedan andersonov film mi nije bija loš (ne računam Hard Eight), al nikako mi se neda u kino ovo ici gledati,doma mi je veći gušt. There will be blood mi je bija bolji ugođaj doma nego u kinu. strpit cu se 2 tjedna :)
vs
#870 Posted : 22. siječnja 2013. 12:05:27(UTC)

ja san ga uvatia na ovoj oscar pretpremijeri, na prvoj predstavi, sve skupa 7,8, ljudi u kinu... ludiloSmile
kico
#871 Posted : 22. siječnja 2013. 14:10:42(UTC)

Odličan film!
Svaka čast Djangu i Tarantinu, ali ovo...
Ang Lee i njegova Pijevska slikovnica nije ni vridna spomena, jer je to samo obrada Burtonovog Big Fisha, ali ovo ...

Ajmo reć ovako:
Više manje proša sam sve šta je proša ovaj glavni lik, samo nije mi ćaća De Niro i nisam plesa javno na platou, ali....

Ah, da... i jeba san puno boju nego ova, al ova ima bolju guzicu ;)
vs
#872 Posted : 22. siječnja 2013. 14:25:14(UTC)

najbolja recenzija ikadLOL
bubo
#873 Posted : 22. siječnja 2013. 14:45:19(UTC)

Man
kico wrote:

Odličan film!
Svaka čast Djangu i Tarantinu, ali ovo...
Ang Lee i njegova Pijevska slikovnica nije ni vridna spomena, jer je to samo obrada Burtonovog Big Fisha, ali ovo ...

Ajmo reć ovako:
Više manje proša sam sve šta je proša ovaj glavni lik, samo nije mi ćaća De Niro i nisam plesa javno na platou, ali....

Ah, da... i jeba san puno boju nego ova, al ova ima bolju guzicu ;)

eh sad kićo LOL LOL LOL LOL
ivan_micic
#874 Posted : 23. siječnja 2013. 11:19:21(UTC)

Man
http://www.imdb.com/title/tt1990314/

nije loš filmić, zabavan i za redateljski debut dobro odrađen.
Garfield
#875 Posted : 23. siječnja 2013. 16:04:09(UTC)

The Chaser (2008) Mislim da mi ga je neko s foruma preporucio :)

Uglavnom mogu reci da sam vise ocekivao od filma, u biti najvise me smetaju "slucajnosti". Trenutak kad se sudare, bas u tom trenutku naidju jedan na drugog i sudare se, ili kad pobjegne ona cura, i bas u tom trenutku kad ona dodje u prodavnicu, on udje u tu prodavnicu i trazi cigare, pa na kraju kad ga nadje, taman kad nadje kucu i ulazi u nju, ovaj krenu da izadje ... Stvarno sam alergican na te stvari. Imam osjecaj kad se izgubi ideja kako da dodje do neke radnje, najbolji nacin je "slucajnost".
Da su doradili te stvari film bi bio odlican !
vs
#876 Posted : 23. siječnja 2013. 18:03:15(UTC)

Garfield wrote:
The Chaser (2008) Mislim da mi ga je neko s foruma preporucio :)

Uglavnom mogu reci da sam vise ocekivao od filma, u biti najvise me smetaju "slucajnosti". Trenutak kad se sudare, bas u tom trenutku naidju jedan na drugog i sudare se, ili kad pobjegne ona cura, i bas u tom trenutku kad ona dodje u prodavnicu, on udje u tu prodavnicu i trazi cigare, pa na kraju kad ga nadje, taman kad nadje kucu i ulazi u nju, ovaj krenu da izadje ... Stvarno sam alergican na te stvari. Imam osjecaj kad se izgubi ideja kako da dodje do neke radnje, najbolji nacin je "slucajnost".
Da su doradili te stvari film bi bio odlican !

osjećam se prozvanim, ovo mi je jedan od najdražih trilera i moram ga branitiSmile

a jebate led, gledaj dokumentarceFlapper ... nikad nisi čuo za "sunspension of disbelief"?BigGrin

i zašto se ove slučajnosti što si naveo ne bi mogle dogoditi?... mala je vjerojatnost, ali je moguće...

--------BLAGI SPOILER-------------------

znači, osoba A dobije poziv na mobitel i ide tražiti osobu B po određenom kvartu, osoba C je tijekom tog vremena zatvorila B u podrum i izlazi iz kuće, i onda se A i C sudare autima u tom kvartu... stvarno nemoguće jebateBigGrin

osoba B se ujutro osvijesti u podrumu i uspije pobjeći, polugola i još u šoku, tražeći pomoć, ulazi u najbliži dućan kući... osoba C nakon šta je provela noć u policiji, toga jutra ide kući, i ulazi u taj isti dućan kupiti cigarete... nevjerojatnoBigGrin ... stvarno deus ex machina stoljećaLaugh
(al ta "slučajnost" je nužna jer onda dovede do najbolje scene filma, koja ga ujedno i uzdiže iznad ostalih filmova takve vrste)

i kad napokon osoba A nađe kuću osobe C i ide ući u nju, oni se susretnu na ulazu kuće... uuuu jebote, nemogućnije ne možeBigGrin
da si ti scenarist, sigurno bi osoba A stajala par sati ispred kuće i igrala se na mobitel dok osoba C ne dođe, jer to je ono što bi se vjerojatno dogodilo u stvarnostiBigGrin

koliko puta se svima nama u stvarnom životu dogodila neka 10 puta nevjerojatnija slučajnostSmile
Garfield
#877 Posted : 23. siječnja 2013. 18:23:12(UTC)

Postujem to sto ti je jedan od najdrazih trilera, i uvjek postoji mogucnost, ali ... Postoji mogucnost da dobijem na bingu ??? Naravno da postoji, postoji mogunost da me pogodi grom, postoji naravno, za sve postoje mogucnosti, samo sto je previse previse. U filmu sve jedna za drugom, cak i kraj filma taman kad je posao da ga ubije ulijece policija i hvata ga za ruke ... I sad splet okolnosti da se istim likovima desi nekih 5 strvari od kojih je jedna tesko moguca, a od 5 necu ni da govorim :)

Prilikom sudara, gomila auta (sto se vidilo kad je bilo zakrcenje), puno nekih ulicica i bas u tom trenutku se nadju u toj ulici i u toj sekundi i sudare se, i kakve slucajsnosti, to je covjek kojeg je on trazio, a naravno nema pojma ni kako izgleda ni ko je, ali sticajem okolnosti on je to skontao, i to zahvaljujuci sto su malo prije SLUCAJNO usli u kucu (mislim na onaj par) i on ih ubio i SLUCAJNO krv pala na njega i SLUCAJNO on je to upratio i skontao.

Nije problem sto je sve to se desilo, ali jos uz to ... Sve se desava bas u tom trenutku. Ono ona zarobljena tu 30 sati i u onih 5 minuta kad ona pobjegne njemu nestane cigara i dolazi u tu prodavnicu gdje je ona SLUCAJNO usla (a naravno milion kuca okolo) i naravno SLUCAJNO je bas tad njemu nestalo cigara (jer ima milion prodavnica usput) i bas SLUCAJNO 5 minuta nakon sto ona udje u tu prodavnicu i on udje ... i SLUCAJNO prodavacica kaze kako ima neki manijak i ubija ljude i kako je ona pobjegla od njega i nalazi se kod nje Hallo !

Njega traze citava policija, vjerovatno 50 ljudi i njega prikazuju kako on lezi i gleda u akvarij, i citavo vrijeme ga traze i traze, i taman se on spremi da ide, i ovaj SLUCAJNO u tom trenutku pogodi vrata ....

Zadnja scena bore se i bore se i taman kad ga je savladao i zamahnuo sa cekicem (doduse jos je malo i razmisljao) policija ulijece u kucu i hvata ga da to ne uradi ...

I kao sto sam rekao postujem to i vidim da ga dosta ljudi gotivi, ali za mene je to nekako malo previse :)
Vjerujem ja u te slucajnosti, ali ja odem u New York i slucajno nadjem listic, koji nekim slucajem bude dobitni i dignem milione i eto bude neko nevrijeme i mene pogodi grom, ali nekim slucajem prezivim, pa radi toga sto sam koristio kisobran neke marke, dobijem jos i ostetu ... Moguce je, ali.... :)
Dado R.
#878 Posted : 23. siječnja 2013. 18:36:52(UTC)
Rank: Libellus

vs wrote:
feniks wrote:
Pogledao Djanga Bored
Posto je za mene casa dopola puna naglasicu pozitivne stvari
manje pretjerivanja u odnosu na prethodni film + fantasticni glumci
Muzika je ok ali neki naslovi nisu bas adekvatni za ovaj film.
Sve u svemu jos jedan tarantinov film koji necu vise gledati, na spisku su i dalje samo Dzeki Braun i Kil Bil 1.

nemaš ti pooojmaFlapper BigGrin

uživaj u gangster squaduLOL

Ne moze svako na isti nacin razumjeti i dozivjeti ono sto nam Tarantino prezentira, nekome je lose, drugima moze proci, trecima strava.
Meni su svi njegovi filmovi dobri i zelim ih imati u kolekciji, a neki od njih su bas ono strava.
I nakon prvog gledanja Django bi mogao biti medju ovima sto su mi strava dobri.BigGrin

vs
#879 Posted : 23. siječnja 2013. 22:47:21(UTC)

@garfield

ma razumijem da je to sve nategnuto... ali, po meni, ne toliko da bi mi smanjilo doživljaj filma... ja pređem preko nekih vremenskih podudarnosti jer mislim da su nužne radi dinamike radnje... znači, da je ona ušla u dućan i spasila se, i onda ubojica ide nju ubit u njenom stanu nakon 3mj... bilo bi životno realno, ali bi ubilo film

ta scena koja je tebi "najproblematičnija" je meni jedna od najgenijalnih scena u trilerima ikad... malo ću je secirat, pa možda promijeniš mišljenje...

uopće se sve ne događa u 5min, kako si ti napisao... montažom je baš naglašeno koliko je dugo trajalo... između 1 i 2h

znači, ubojicu puštaju toga jutra iz postaje, kad je vani, zapali cigaretu, vidi se da u kutiji ima još koju...pratimo ga kako ulazi u podzemnu željeznicu... izlazi iz nje, šeta po gradu, ulazi u autobus...
dok se to događa paralelno nam je prikazano da ona bježi iz podruma, izlazi iz kuće rano jutro, cila sjebana, u nepoznatom kvartu, sve kuće u toj ulici imaju visoke zidove i zaključana vrata, onda tetura nizbrdo jer nema snage ić uzbrdo... ulazi u prvi otvoreni objekt, šta je logično da je dućan, na dnu je ulice, blizu ceste i autobusne postaje,...ulazi unutra, traži telefon, zove policiju i zove svog svodnika...
svodnik trči preko pola grada i ne čuje mobitel od buke...

onda vidimo da je ubojica u kvartu, ide izvadit cigaretu, nema ih više, znači, morao ih je popušit nekoliko tijekom hodanja, znači cca 40min hodanja, i ko zna koliko vožnje podzemnom i autobusom... još ti pokazuje koliko je zalutao mislima da kad je vadio zadnju nije shvatio da vraća praznu kutiju u džep (ili ako ti je draže, nama daje do znanja da ima razlog za ući u dućanBigGrin )...

vidimo da je ženska skoro u nesvijesti... on ulazi u dućan, prodavačica ga prepoznaje i pita je li došao po cigarete, poznat joj je pa ga se ne boji... nudi ga pićem, daje mu čekić i moli ga da ostane s njima u dućanu dok ne dođe policija i čudi se kako ih još nema....policija njega nonstop prati i vide da ulazi u dućan i da se dugo zadržava, ali ne smiju mu prići jer im je šef zaprijetio da ga ne "maltretiraju", zato policajka stoji ispred dućana iako se on zadržao previše...
a nama su policajci prikazani izrazito smotani i ne znamo koju postaju je ona zvala...

onda ide onaj dio kad ona jadna jedva pri svijesti sjedi u stražnjoj sobi dućana, čuje otvaranje vrata, ne podiže glavu od umora, mi vidom da je prodavačica ubijena i da ubojica ulazi s čekićem, prilazi joj,lupka je nogom da se probudi, ova i dalje ne okreće glavu.. on se posprdno namije i kaže (nešto u stilu): ti nisi normalna, kako si uspjela pobjeći, hahahha...ona prepozna glas, i dalje ne okrečući glavu počne jecat i plakat...
on se malo nagne i gleda je kao da se u nevjerici pita šta ću s tobom, šta mi to radiš.. onda se uspravi, uozbilji... ona još glasnije jeca, počinje se trest...

ton filma se gasi u fade out-u... u slow motionu vidimo kako ubojica stišće čekić, diže iznad glave i kako je udara u glavu, bez zvuka udaraca, čuje se par tihih nota gitare i kreće lagano muzika, krv prska po njemu i zidovima, ona pada, on nastavlja udarati po njoj, vidimo naizmjeničnu montažu kadrova udaraca krvavim čekićem, vidimo šta radi svodnik, di je policija... i dalje sve bez zvuka, samo uz laganu glazbu.. pa par kadrova krvavog ubojice kako sadistički i dalje udara...

i dalje je slow motion, u kadru je samo njeno lice u krupnom planu, leži bočno, krv i kosa joj prekrivaju obraze i čelo, vidiš samo da joj se glava pomiče od udaraca, ne vidiš i ne čuješ sam udarac... život joj se u očima lagano gasi i na moment se sjeti svoje kcerkice kako je nasmijana... sklapa oči, mrtva je... muzika skoro skroz utihne, i kad misliš da se ovaj stao iživljavati, vidiš kako joj glava opet prima udarac... da ti srce pukne...

onda vidmo svodnika da utrčava u kvart itd...

kad cilu tu scenu staviš u kontekst filma, šta je sve bidna ženska prošla, prostituira se da prehrani malu, bolesna je išla na posao, preživila mučenje i udarac dlijetom u glavu, nakon 12h se izvukla iz podruma serijskog ubojice... sakrila u dućan, on ulazi, a prati ga policija... misliš, sad će uhvatit... kad ono, najsadističkije ubojstvo najnevinijeg stvorenja u filmu.... puklo mi je se srce... a mogu pogledat bambija bez da trznem kad mu ubiju majkuBigGrin

p.s.
a ne smeta te šta je lik na početku nije uspio zatući dlijetom dok leži na podu?... je li ono vjerojatno?... kako je prikazano u filmu, opet nije toliko nemoguće... ali da ju je ubio, onda ne bismo imali filmBigGrin
Garfield
#880 Posted : 23. siječnja 2013. 23:37:10(UTC)

Ma ok. Mozemo raspravljati o tome, ali tesko da cemo jedan drugom promjenuti misljenje :)

Sad mogu nastaviti sa ... ovo kako kazes sto je trajalo 1 i 2h, nisam mislio od kad je ona pocela da reze konopac, nego od trenutka kad je prodavacica pozvala policiju i kad je on usao u radnju ... Ili vidi ima jos 2-3 cigarete i svrati usput negdje kupi cigare, ali ne ceka da popusi sve i ulazi u prodavnicu gdje je ona i td ...

Uglavnom da ne nastavljam. Opet cemo doci na isto :)
Users browsing this topic
Guest (14)
58 Pages«<4243444546>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.